Demam 5 Hari + wedding cousin

Salam semua..fuhhh..arini baru ada kerajinan nak menghadap blog..huhuhu..sebenarnya seminggu sebelum raya cina harituh mama dilanda kedemaman yg agak teruk..start with kakak zara yg demam smpai 4 ari cuti sekolah..tak sangka lak leh berjangkit ngan mama papanya..papa demam teruk gak..mama pon sama..so bila dah laki pon demam, mama nk bermanja lebih sket pon tak dptlah..asyik melepek jek..siap demam menggigil2 tuh..huhuhu

So both mama papa mc 2 hari which is hari khamis n jumaat..jumaat ptg 24 Jan plak gigihkan diri balik kampung sebab ada wedding kazen..mmg time demam ni mama telan byk gak panadol..klu tak telan ubat langsung mmg mama tkleh nk wat ape..huhu..so tawakal jekla..niat di hati klu berlarutan demam ni mmg nk kena cek darah sbb takut denggi ke apa kan..tp alhamdulillah, masuk hari kelima nmpak bdn dah tak demam dah..cume seminggu pastu berlarutan badan rasa lemah n kurang selera makan..gi keja pon wat keja slow2 jek..makan telan sume takde perasaan..nk layan internet laptop lagilah kan..mood habis ke laut..T_T

Apepon, now leh dikatakan dah sihat sepenuhnya lah..zara sume dh ok..zareef smpat jangkit demam jap tp alhamdulillah tak melarat..dugaan kecil Allah nak bagi kan..smpat gak mama berurut badan arituh sbb habis sengal2 satu badan waktu demam..=p


Mama hari Sabtu 25 Jan..time ni demam lagi tp gigihkan jugak gi wedding kazen..cume mmg duduk melepek jekla tk larat wat ape2 pon..yg penting dpt jumpe sedara mara kan

Bergmabr ngan mak, makcik n sepupu2

Kakak Zara dh tak demam pon waktu ni..tinggal batuk2 sikit jek

Zareef yg alhamdulillah tak berjangkit teruk..

Nihlah die kazen mama n isteri..dpt org jauh serawak tuh..hihi

Silat pengantin


InsyaAllah, nnti ada masa mama blogwalking kat blog kawan2 yek..=)


 

6 comments:

Adlin Mohamad said...

sian lily demam teruk yea ..pembawa budak kot..pas ni kena rest banyak2

Nad MamaZN said...

Take care ye lily.. Alhamdulillah dh beransur sehat..

NzA said...

Alhamdulillah semuanya dh sihat n ceria.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alhamdulillah dah beransur sihat ye Lily...Take Care..

Syima ~Mama Kyra~ said...

ala hi demam smpi 5hari? patutla nmpk kat gmbg muka lesu je..sori tak dpt chat lama sbb rushing 3 jam que ke waterpark..ptg tu berkejaran ke safari lak..huhu

~MommyAqilMedina~ said...

ALhamdulillah akak sekeluarga dah sihat..aida pon penah kena berjangkit demam satu keluarga..memang lumpuh semua aktiviti..rasa tak best langsung..nasib baik dah fully recover kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016