3rd baby 3d/4d scan..=)

Alhamdulillah..minggu ni kandungan mama dah pon mencecah 26 minggu..setakat ni masih meneruskan pengambilan ubat darah tinggi utk make sure bp sentiasa terkawal..lain2 plak syukur sume masih nmpak normal, except sakit2 sendi, urat segala belaka tu kadang datang jugak..faktor umur n kekurangan kalsium kot..>_<

Apepon, sabtu lepas smpat ajak papa scan 3D/4D untuk adik baby nih..kami buat scan di Klinik Dr Nadira (dokter perempuan muslim) kat Indera Mahkota 5.. kat Kuantan ni agak payah ye nak carik klinik wat scan 3D/4D esp by dokter perempuan..btw, dokter ni pon tgh menunggu hari nak brsalin jugak..waktu die scan mama pon nmpak mengah2 jek die bagi penerangan..hihihi..nway, kali ni scan tak lame sgt mcm time scan zareef dulu..gbar n pergerakan pon tak banyak so mama tak amik cd pon..just printed photo jek..tapi sbnrnya time scan tu mama n papa smpat gak tgk baby tgh tesenyum tau..hihihi..sweeetttttt....


Our 3rd junior..nmpak cam tgh tido jek kan sbb mmg tk banyak gerak pon..except die smpat tersenyum dua tiga kali..tau eh mama papa tgh intai awk..^_^..nway, ni dua gmbar dari sudut berlainan ye, bukan ada dua bby dlm perut mama..=p

First time scan dgn Dr Nadira ni so kalinih dr try tgk gender jugak..mcm biasa, mama mmg fail klu tgk gmbar 2d scan tapi dokter dah siap2 tulis gender kat situ dah..=p

Budak kecik yg lom berapa nk paham die nk dpt adik..kikiki..smpai skang pon still bahasakan diri adik jugak..dah serasi kan..hahahaha


Btw, time scan ni kakak Zara tak ikut sbb die ada program kat skolah..leh plak balik tu die merajuk bile tau mama tgk baby tak bwk die..huhuhu..sian die kan..takpelah kakak, kalau mama rajin n ada rezeki lebih, lehlah wat lagi kan 3d/4d scan ni kt tpt lain plak (sbb dr nadira nak cuti bersalin dah kan)..kalau tak, kakak sabar jekla tgu baby boy kite ni kuar bulan may nnti k..^_^


 

9 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

moga dipermudahkan segalanye..

NzA said...

Syukur alhamdulillah,...moga dipermudahkan hingga bersalin nnti....
Ank akak no 3 tu pn mcm zareef sbb masa dpt adik dia dh 4 thn..smpai skrg la kaum family pnggil dia baby.....

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah..
Moga diberi kesihatan yg baik sampai lily bersalin nnt..
Leh cari nama dah ni.. :)

Adlin Mohamad said...

x kisahkan boy or girl sbb lily dah ada sepasang ..dup dap tunggu kelahiran org baru kan ..xcited si zareef

Syima ~Mama Kyra~ said...

Alhamdulillah..smg di permudahkan shgga bsalin nnt..jgn lupa doakan utk kita supaya dpt dpt adik lagi tau..doa ibu mengandung mudah di makbulkn ;)

Syima ~Mama Kyra~ said...

*supaya khayra dpt adik lagi

mamaarifakeem said...

Waah bb boy, moga semuanya dipermudahkan :-)
Bestnye... nak bb jugak.... hehe..

~MommyAqilMedina~ said...

Bulan 5 dah akak deliver?cepatnyaa?rasa macam baru je tau akak preggy..hehee..Seronok je kan bile dah confirm gender..boleh prepare baju siap2..hehe

QasehnyaRania said...

wah syoknya dpt tgkkan :)
*akak, saya ada masukkan link blog akak dalam BLOGLIST BAKQIS :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016