Makan besar :: Ana Ikan Bakar Petai Tjg Lumpur

Ehhh..baru perasan masuk ni dah 3 hari berturut2 citer pasal makan2 jek...heheeheh...takpelah kan..promote makanan best kat Kuantan - tema minggu ini..kikikiki..nway, kali ni nak share gmbar makan2 minggu lepas..papa set dinner ngan bestfren die..actually kawan papa ni pjj ngan wife n anak2..so kadang tu bile wife n anak2 die ada kat kuantan ni rajinlah die ajak jumpe merapatkan silaturrahim kan..^_^..

Nway, menu kali ni sume planned by papa n kawan die..yg tak tahan tu masing2 guna alasan "bini mengidam nak makan"..cehhhh..mentang2lah kitorng isteri2 ni sama2 tgh mengandung anak ketiga kan..sorang kata bini teringin makan ketam telur masin..yg sorang kata isteri mengidam siakap tiga rasa..hasilnye...meriahlah satu meja..makan 4 org tapi dh macam makan utk 8 orang..=p


Antara lauk pauk..siakap tiga rasa + ketam telur masin + lala masak pedas + sotong celup tepung + tomyam campur..nmpak mcm ok tp sebenarnya ni satu set jek..kat meja sblh tu ada satu set lagi lauk mcm ni..>_<

See..ketam jek ada dua pinggan besar..jenuh bagi perabih..kikikiki

Mama n wife kawan papa..baru preggy 3rd baby dlm 3 mth  mcm tuh..=)

Mama n Zara

Byk2 lauk yg papa order, si kakak nk nasik ngan telur dadar jek..sadis tak..hukhukhuk

Adik pon sama..makan nasi ngan lauk telur..sempoi tol anak2 mama kan..tskkkkk

Ketam telur masin yg sedappppp sgt..yg ni je mampu mama papa habiskan meratah.. lala + sotong siap bungkus bwk balik lg..hihihhihi



p/s: Dah lama sebenarnya tak makan kat tjg lumpur nih..last bulan mac tahun lepas tak silap time abang mama datang kuantan..=p

 

6 comments:

Nad MamaZN said...

Sedapnya lily tgk gmbo mknn tu! =)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah..byknya foods..sedapkan mkn kat ana petai ni..mmg kt kuantan tmpt mkn plg menarik..byk choice lak tuh..hrga pun berbaloi :)

dalila said...

sedapnyeee..
penah makan kt ana ikan bakar petai cawangan bangi..
memang terbaekkk laa..
tp ketam tu xpenah try lagi..
biasa mkn sotong goreng tepung je..

LYAfrina said...

sedapnya.. kat sini mmg femes betul.. selalu nk pegi, tp x jadi..sbb penuh sokmo org.. huhu

Liza Razak said...

terliur betul tengok ketam telur masin tu..kat kl ni tak ada ...huhu

~MommyAqilMedina~ said...

Repeat lagi ke kak..hehe..kalau dekat dan sedap apa salahnya kan..tengok makanan atas meja tu memang terliur rasanya..teringatt time makan kat Ana Ikan Bakar 2 tahun lepas..huhuhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016