Zara..little Caliphah of Allah

I am Caliphah of Allah
Make myself good
Make other become good
Make the physical will good

~Zara, Little Caliph Kuantan~

Salam Isnin semua..dah lama nak bercerita pasal new school Zara tapi berminggu2 tertunda..hukhukhuk..nway, bait2 kat atas tu adalah benda yang hari2 Zara dok ulang sebut kat rumah..rasanye ikrar lah kot kan..tak tau betul ke tak dgn ikrar yg sebenar..yg mama tulis ni betul2 ikut apa yg zara sebut..kekekekekee..sapa2 anak yg sekolah Little Caliph gak mesti biasa jugak dgr ikrar ni kan..^_^..selain ikrar, hari2 ada jek lagu baru die nk nyanyi..sebutan english pon makin byk belajarlah sejak kat school baru ni..

Ttg matapelajaran lain, ikut mood zara nak cerita ke tidak..kat school ni pon takde homework or buku yg dibawak balik, same mcm tadika tahun lepas..so mmg tak dpt closely monitorlah perkembangan die..harap oklah kan..wuwuwuwu..now kat rumah kadang2 kalau berkesempatan mmg kena bukak buku jugak ngan die..ajak baca buku cerita, buat simple math..iqra' haruslahkan..so semoga tahun ni lebih byk benda kakak dpt belajar k utk persediaan masuk darjah satu tahun depan..>_<


Gambar lama..hari pertama masuk school baru..smpai skang tudung sekolah tak dpt lagi so pakai jeklah tudung biasa

Lagi gmbar before pi sekolah ngan mama

Ni plak antara gmbar pas balik sekolah..now mmg mama yg antar n amik die sbb school on the way nak gi keja..

Setiap kali blk sekolah muka ceria jekla..tp kadang2 ada jugak benda yg dikomplen pasal kawan2 die, pasal teacher..hehehehe


Actually pasal sekolah mama takdelah concern sgt..rase ok lah kan..cume masa mula2 dulu ada gakla sikit2 tak puas hati bab taska die..yekla, zara kat school ni amik extended program..means pas school habis sambung ngan taska plak..so masa mula2 tu adalah sikit2 yg tak kena ngan pndangan mata mama ni..tp skang dh nmpak lebih baik dah..harap akan semakin baiklah ye..hihihi


Bekal air n kudapan utk zara..bab brakfast n lunch mama tak risau sbb setakat ni zara kate ok..cume bab minum ptg tuh kdg die komen hari2 teacher bagi biskut sama ..hukhukhuk..so utk selamat nk make sure die makan bwk kan lah benda ringan2 mcm oreo ker, cipsmore ke..layer kek ke..roti ker..stakat ni lom pernah masakkan bekal lg..wuwuwuwuuwu


p/s: Ermmmm..tahun dpn kakak nk masuk darjah 1 dah..risau plak mama...bukan apa, skang school start kol 8.30am..selalu kol 8am die dh smpai sekolah tp kadang tu buat muka monyok gile sbb mengantuk lah ape..pastu mama kena hantar smpai depan muka pintu school..kalau tak die melalak..haihhhh..tak taulah manja sgt ke ape ni..nnti sekolah rendah mcm manelah kan..leh hantar smpai pagar sekolah jek..rehat pon kena cari makan sndiri..adehhhh..mmg risau risau risau klu ingat zara nk masuk sekolah rendah tau..>_<




9 comments:

mamaarifakeem said...

Kt sini mcm ada tadika little caliphs ni, tapi tak sure kt mana, iklan je lebih..hehe.. cam bagus tadika ni kan.. hope k.zara dpt belajar dgn baik... tahun depan lmbt lg, sempat tu, dia matured kan diri :-)

Ibu Lala said...

Anak sy pun tadika ni. Kat sri gombak. So far ok sgt. Blk sekolah zikir la. Nyanyi lagu islamic la. Tp teacher kureng friendly la. X best sgt. Terpaksa hantar ke sini sbb satu satunya tadika yg provide transport.

naney said...

dh big gal dh zara... xpe thn dpn nnt dia pandai la nnt lily berdikari..

Nad MamaZN said...

Besar dh zara... Lain dh muka dia =)
Takpe, lama2 ok la tu
Huhu, riso gak ngan zakwan...

Adlin Mohamad said...

betul kita pun risau start dr bab pelajaran sampai ke beli makanan kat kantin sampai ke naik van pgi dan balik skol nnt ...hati ni dup dap2 kalau pk hehehhe

Syima ~Mama Kyra~ said...

HEHEHE..kyra pun dlu mula2 msk suka nyanyi lagu ni..skrg dah nyanyi lagu lain lak..samala cni mkn ptg biskut, roti..tu yg blk rumah ari2 kena masak nasi lapo katanya..samala kita risau thn dpn camne anak sek drjh 1..klu xde kwn mulala kyra meraung..nmpk gaya thn dpn sama2 la kita cuti smggu..HUHU

~MommyAqilMedina~ said...

Tapi agaknya Zara kan gigirl so haruslah cengeng sikit kan Zara..hehee..tapi ramai kawan-kawan aida yang hantar anak dia kat Little Caliph pon complaint takde homework..so macam tak best sebab macam tak banyak exercise..huhuhu..tapi tak tau lah nanti dah lelama akan ada homework jugak nanti kan..

NzA said...

gud luck zara....InsyaAllah thn depan zara dh makin besar n dia pn dh mkin matang..mama jgn risau ye...

LYAfrina said...

tak kisah sekolah mana2 pon..asalkan zara dpt belajar & bjaya..

biasalah mood pg2 tu.. sama gk dgn asya ada hari dia peel jgk.. tp bkn sbb x nk pegi skolah, cuma sbb mgantuk..

tu la, lya pon duk mikir darjah 1 nnti mcm mana la nk mbeli kat kantin..dh la kecik sgt.. solutionnya bg bwk bekal kot.. tp tula.. sempat ke nak sediakan bekal?

apa2 pon kt think +ve, insyallah ank kt blh mgharunginya... cuma kt je kot tlebih risau.. hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016