Keropok sagu krispy kuantan + riadah di Taman Gelora

Taman Gelora..salah satu port mama papa selalu bwk anak2 beriadah..sebabnya, kat sini ada playground yg boleh tahan besar, then banyak jugak gerai2 makanan yg jual makanan2 sesuai utk minum petang..so sambil tunggu anak2 main, mama papa lehlah mengunyah2 menggemukkan badan kan..kikikiki..nway, biasanya mmg ktorng akan duduk kat gerai yang terdekat skali ngan playground tuh..sebab pertama senang nak monitor anak2 n sebab kedua foods kat cni leh tahan sedap..antara menu fevret ialah keropok sagu krispy nilah..

Actually kan, sebelum ni ingatkan keropok sagu ni keropok lekor biasa jek..tapi bila rasa tu mmg lainlah sbnrnya..rasa die lebih rangup, n isinya lebih lembut...mmg sedap gilerrrr makan sepinggan tak cukup..hahahahaa..nway, baru2 ni jek baru mama tau yg kitorng slalu makan tu keropok sagu nama die..mama tak taulah  resipi die kan..cume tak silap mama keropok sagu ni base die ikan cam keropok lekor gak..cume dia ada campuran sagu n bahan2 lain rasanye..pasni mama nak carik port keropok sagu mentah utk bwk ole2 balik kampung..hihihhii


Gerai keropok sagu krispy @ taman gelora..port fevret mama papa tgu anak2 main taman..=p ..selain keropok sagu ada gak mee sup sedap, mee kari, nasi minyak, lain2 tak ingat dah..

Last datang cni minggu lepas..layan keropok sagu semata2..mula2 order rm4 tak cukup..tambah lagi rm3..kuikuikui

Zara pon sukeeeee sgt keropok sagu nih..klu keropok lekor biasa tu die tknak makan sgt sbb kadang liat sket kan

nyum2 adik makan..^_^

mulut senget2 minum air yek dik..hehehehe

Sambil2 makan, sambil2 main diorng ni..playground mmg kire dekat sgtlah ngan gerai tadi tuh

Seronok btol bile dpt main taman kan






Sempat gak papa n anak2 berjalan kat area pntai ni..mama tak follow time nih..tak sure pantai ape nama die tp mmg kat taman gelora tu jugaklah



p/s: Tpt lain ada tak jual keropok sagu mcm ni ehhhh..rasa mersing ada gak kot sbb mil mcm pernh beli sblum ni..

 

3 comments:

Nad MamaZN said...

Tak pernah rasa kepok tu...
Klu ada mentah punya leh la bawk blk kg jdkan ole2 kan =)

zety said...

xpnh rase / tau psl kopok sagu tu..mmg nmpk sedap!

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnya selalu pergi pantai..tenang je rasa..keropok sagu tu memang nampak sedap..nampak gebu semacam..confirm sedap...anak2 pon happy dapat minum petang lepas tu boleh main playground..seronot!hehee..

***Akak..thank u for the advice pasal holiday hari tu..rasanya pergi Avillion je kot..relax n tenang je..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016