Robocop 2014

Weken last week berkesempatan bawak anak2 tgk movie nih..actually mula2 tu takde niat nk tgk..sebabnya mama bukanlah peminat tegar Robocop dulu2 kan..hihihi..tp review org macam best jek citer ni so bile papa ajak tgk wayang kite on jekla..^_^

Nway, mula2 plan nk tgk kat ECM..tapi tak beli tiket awal pon..smpai2 tiket kol 9.30pm dah habis..mujurlah ada lagi dua pilihan panggung wayang kat kuantan kan so papa decide tukar port ke MBO kompleks teruntum..kat MBO ni biasa mmg tak ramai org sangat so kompem2 tiket tak habis..movie time kitorng amik kol 10.30pm..cam biasa kakak Zara semangat tgk smpai habis n Zareef plak tido sekerat jalan..kikikiki


Ni kat GSC East Coast Mall...dah eksited2 budak ni amik2 gmbar tup2 papa kate tiket habis..hakhakhak

Sblm gerak ke Komples Teruntum, smpat lagi round2 Parkson sbb si adik request nk Ultraman Zoffy...terjumpe ngan booth jual toys robocop ni..teringat nayli anak dara nad pakai topeng ni kan so soh zara try gak..hihihi..leh tahan mahal rupenye eh helmet robocop ni.. =p

Ni baru port tgk wayang sebenar..MBO Teruntum..adik takut tgk poster robocop besar tu so mama jekla posing ngan kakak Zara..

Ank dara eksited nk tgk movie..last movie tgk citer Frozen dulu.. leh tahan dah lama gak tuh..=p


Overall, mmg best lah citer ni..leh jek layan...lagipon pelakon die lebih muda dari Robocop dulu2 tu so semangat sikit nk tgk..kikikiki..dlm movie kali ni die lebih fokus mcm mane asal usul Robocop tuhla.. mcm mane daripada sorang detektif die mengalami kecederaan teruk n ditransformkan kepada badan robot..then banyak ujian2 n perubahan2 yg dilakukan sblm die betul2 dpt jadi polis yg baik..ada gak part2 sedih tuh bile isteri n anak die tk dpt jumpe die wat masa yg lama..hukhukhuk..nway, paling takleh tahan , dlm movie nih dia ada show tau part manusia yg masih ada kat badan detektif Alex Murphy tuh..tinggal otak, salur pernafasan ngan jantung jek..dah papa kata mcm penanggal versi mat saleh..hahahahaa..


p/s: Nnti dah ada bby kecik tak danlah mama nak ke panggung wayang lagi kot..kena 'puasa' tgk wayanglah gamaknya tak tau berapa lama..=p


 

8 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Best ye..Tak tengok lagi citer ni..tunggu cd dia kluar lah baru tengok..

Nad MamaZN said...

Best kan cite tu? Suka.. Igtkan cm robocop dulu2 hihihi...

Mmg leh tahan harga topeng tu.. Dh papazakwan pun minat jugak tu yg dia xkesah p beli utk zakwan huhu

Adlin Mohamad said...

mmg kaki movie family ni hehehe

~MommyAqilMedina~ said...

huhuhu..aida pon dah tengok citer ni...hehe..tapi aida tak berapa suka walaupun ada jalan cerita tapi teknik kamera dia sangat memeningkan..gegar sangat ketara...hihihi..pandangan aida lah..hihih..tapi tengok Zara happy mesti dia excited kan tengok wayang..lepas ni kena puasa la kak..sebelum baby keluar hari-hari kena gi tgk wayang k...kikiki

mamaarifakeem said...

Kaki wayang semuanya..best la..layan.. :-)
Lama pulak rasa tak jengah panggung..huu..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Best eh...kita pun plan nk tgk..tp mcm biasa klu cite aksi ganas camni tak bwk kyra..sure dia bosan klu movie tuh lebih 2hrs..ada masa nk set dating dgn hubby..halfday leave ler gamaknya :D :)

Ibu Lala said...

Entah bila nak bw anak anak tgk citer ni. Asik ada hal je.

Ibu Lala said...

Entah bila nak bw anak anak tgk citer ni. Asik ada hal je.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016