Bila papa kena POSTING...

Hari ni genaplah seminggu papa Zara Zareef bertugas di tempat baru..untuk pertama kali sejak 7 tahun kerja kat Kuantan ni, papa akhirnya diarahkan posting ok..actually sejak tahun lepas lagi papa dah inform ura2 ttg berita ni..tapi mama malas nk fikir sangat takut susah hati kan..huhuhhuu..yekla, risau gak kalau papa kena posting tpt jauh..mama baruuuuu jek nk membiasakan diri hidup n kerja kat Kuantan ni..penat pindah arituh pon masih lom ilang tau..>_<

Nway, syukur alhamdulillah rezeki anak2 akhirnya dapat tau papa dipostingkan dlm base Kuantan ni jugak..sblm ni papa di Bahagian Kejuruteraan dan skang dipindahkan ke Cawang Kejuruteraan plak..mmg lega tak terkata sbb sekurang2nya utk beberapa tahun ni mama leh bertenang duduk n kerja diam2 kat kuantan lagi..sempatlah nak kumpul duit bonus kat company mama kerja tu kan..kikikiki..


Semoga papa dpt kerja kat tpt baru dgn lebih baik n cemerlang k..mane tau dpt serap ke tetap nnti..wat mase ni papa still under contract (tak ingt contract brp tahun) lagi..target Mej Bersara jek tapi mane tau ada rezeki capai jadi Left Kol Bersara kan..ngeeeee..


p/s: sekarang masih lega, tapi lagi few years nnti still kena kembali prepare mental kot2 papa kena posting tpt lain plak kan..pilihan ada dua jek either berhenti kerja ikut papa pindah or kembali ber'pjj'  yg mane mama rasa macam tak sanggup jek dah..hukhukhuk..takpelah, taknak sesak2 otak fikir lagi..now kena lapangkan dada prepare mental nk smbut 3rd baby jek dulu n besarkan zara zareef baik2 kat cni..insyaAllah..doakan kami k..=)


 

6 comments:

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah... jgn fikir lg for next2x.. skrg happykan diri utk berita yg diterima ni.. lega utk beberapa tahun kan.. :-)
*tak sabar juga nak tengok new baby lily.. hehe...

Nad MamaZN said...

Btul, btul...
Nikmati hidup yg skrg ni dulu.
Sambut baby ngam tenang dan gembira
Hal tu mmg kene pk, tp lama lagi kan..
In shaa Allah dipermudahkan segalanya...

jaja_NorLiza said...

Alhamdullillah....rezeki baby nih..

effa zz said...

Berubah angin skit. Ok lah tu. Bersemangat untuk mcari rezeki utk baby baru!! :))

Syima ~Mama Kyra~ said...

Rezeki baby nie..tu dpt posting dlm kuantan je..x pyah pk next2..pk yg skrg je..pk cmne nk tmbh rezeki lg utk ahli keluarga yg makin btmbh :)

Tentera mmg camtu kan..asyik pndh randah je..ptt la sy tgk mostly tentera ramai yg kawin dgn cikgu...agaknya cikgu sng dpt tukar kot :D

~MommyAqilMedina~ said...

Semoga ALlah rancangkan sesuatu yang etrbaik buat akak dan keluarga..dan bestnya tak payah nak pindah-pindah at least for htse coming years kan..bolehlah baby baru nanti jadi anak Kuantan..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016