Aktiviti cuti CNY :: Bukit Gambang Waterpark

Update aktiviti minggu lepas..mama cuti raya cina 4 hari dari khamis smpai ahad..tak plan balik kampung sebab minggu sebelum tu dah balik kampung coz ada wedding kazen mama tu kan..ditambah pulak baru balik demam, maka tak terpikir or plan ke mana2..so disebabkan mama ada kat kuantan jek, adik ipar yg dok kl plak yg akhirnya dtg melawat ke kuantan ni..=)

so adik ipar smpai jumaat malam..sabtu tuh papa wat plan adhoc nak ajak adik ipar n anak2 gi bukit gambang waterpark..ikutkan mama malassssss nak gi sebab mama pernah dgr gambang waterpark ni mmg pack ngan org kalau time2 cuti mcm ni..tp sebab papa sibuk ajak jugak, maka turutkn jugaklah..and hasilnye, dekat dua jam papa beratur nk amik tiket..mmg ramaiiiiiiiii sgt org ok..berpinar2 mata mama tgk org ramai sgt..siap dh wat port dah kat tepi2 kaunter tiket tu coz penat menunggu..huhuhuhu..nway, time tgh tunggu papa tuh, tetibe ternmpak kawan blogger  Syima mama Kyra..smpat bersalam n borak dua tiga patah pakataan jek sbb shima pon rushing nk masuk waterpark kan..tak sangka terserempak kat kuantan ni walaupon sekejap kan syima..^_^


Dah bosan2 menunggu smpatlah gi kedai sevenier dulu..waterpark tak masuk lagi tp mama dah siap2 beli sevenier bwk balik..kikiki..ni penguin ni patung lekat2 kat kereta..sibuk dua beradik ni nk beli so layankan jekla..

kebetulan ada sepasang so dptlah sorang satu pegang..=p

 Gmbar dlm waterpark tak byk sgt..tp org mmg ramai sungguhlah..mama byk pada teman anak2 jekla kan..takdelah nak main air sakan pon ngan perut2 besar mcm ni..=p

Zara Zareef dh syok berendam dlm pool dah..papa n adik ipar plak gilir2 main slide..mama jadik pemerhati lah kan ape lagi..

Dari kejauhan tgk kakak Zara  main slide

Ni kat area kolam lain plak..ramai org jugak..tp kakak Zara n zaref tetapppp enjoy main air kan...>_<



 Dlm kol 3pm kitorng stop utk lunch...hmmm..nak beratur beli lunch pon dah lame giler kot..mujurlah anak2 tak meragam..hukhukhuk..nway, lunch western arituh ada pizza, nuget, wedges n chicken chop..nk beli nasiik lagi ramai org

Yang ni plak area beach buatan..after lunch terus lepak cni..kat cni barulah dpt main air lama sket..anak2 suke sbb ada ombak bagai kan..hehe


syok tol zareef main ombak buatan kan


papa, zara n cik anim berfloater di coco beach

mama pon sibuk nk join sama..=p

time bergmbar sefamily tu si zareef sibuk nak wat hal sndiri..tk layan kamera dah coz eksted main air

ni dah petang sket so org tak berapa ramai dah..before salin baju smpat kakak zara ulang2 main slide dulu..

pose zareef n papa sementara menunggu si mama menukar baju..



last shot sebelum balik..pon kna tgu lama sbb nk redeem balance duit ..waterpark ni guna system cashless park..means kena top up duit dlm gelang tgn tu utk beli brg2 dlm park..kalau ada balance, nk kuar tu die akan pulangkan duit kita.. leceh sketla tp terpaksa ikutkan jugak..=p

mcm biasa, fm mesti kena ada kan..mujur mama dah beli awal2 before masuk sbb time nk balik ptg tu tgk fm tinggal 2,3 bijik jek..punyekla ramai visitor kan..ihihihihihi


Overall, ok lah bukit gambang waterpark ni..cume mungkin kitorng salah timing pergi..pasni kalau nk repeat lagi mmg kena dtg time hari biasa jekla..kena elakkan public holiday or cuti sekolah sbb org terlampau pack..ramai sgt org pon tak syok kan nak mandi manda..^_^

 

8 comments:

zety said...

part sesak2 tu yg xbest..BGR ni mmg best lah

Adlin Mohamad said...

wah jumpa kak syima eyh dalam sesak2 tu leh nampak hehehhe
kita x sampai lagi gambang wp ni

Nad MamaZN said...

Bestnya!
Tp mmg padat dan sesak nampaknya tu
Takpe, dekat je kan.. Pasni bleh p lagi hehe

~MommyAqilMedina~ said...

wahh seronok!aida pon hari tu teringin jugak nak pergi Gambang ni sebab tak pernah pergi kan..so memang boleh difikirkan lah nak pergi lepas ni..sebab tengok memang best!hehee

NzA said...

cuti2 tmpt mcm ni mmg penuh dgn org.....ttp yg pnting ank2 seronok.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..memang pack tu...tapi yang penting anak2 happy..

naney said...

rasa nk g gak weeken ni.. rasa2 pack x hehehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

ooo...ptg dah tak ramai org ek..agaknya ptg org masuk safari kot..sbb ptg tu safari park pun penuh..Eh samala FM kigta..HEHEHE

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016