2 night stay @ MS Garden Hotel, Kuantan

Citer dua minggu lepas dah ni..papa ada tugasan (tak tau keja apa, mama tak tanyelah kan) dan team die diberi penginapan di MS Garden Hotel Kuantan..walaupon kami ni mmg dah dok Kuantan kan, tapi sebab papa dapat dok hotel, maka diangkutnye anak bini sekali..hihihi..tapi takdelah nak feeling2 bercuti sgt ye dok hotel ni sebab mama kerja n kakak sekolah mcm biasa..=p..dua hari kakak smpai sekolah lmbat sbb terhegeh2 papa nk antar dari bdr Kuantan tu kan..kekekeke..dua hari jugak kotrng miss breakfast kat hotel sbb tak berkesempatan..bangun tak awal mane, pastu masing2 nk kejar gi kerja kan..tapi takpelah..dpt tido jek pon dah ok lehlah mama wat review serba sikit kan tang hotel ni..=p

Nway, malam pertama kat hotel tu actually papa n anak2 dah check-in awal2..mama kan balik kerja lambat..so pas kerja smpat lagi balik umah mengemas sket2, packing baju sndiri n baju anak2 yg papa bwk tak cukup, baru mama gerak ke sana..hotel ni dekatttttt sgt dgn shopping complex Megamall tuh..kire malam2 snglah nk kuar cuci mata or cari makan kan..kitorng dapat bilik kat tower area, tingkat 5..


Anak2 yg seronok tiap kali dpt dok hotel..untung budak2 zaman skang kan..mama dulu umur berapa baru ada can dok luar mcm ni..hahahaha


Suasana dalam bilik..gmbar suram jek sbb bateri kong so tkleh guna flash..>_<


Luas sangat bilik die..tp ni dah bersepah sbb anak2 n papa dh smpai awl kan..mcm2 projek diorang dah buat...hihi

Toilet ada bath tub..

Lengkap sume toileteries ada..


Malam first sampai tuh, sempatlah kuar Megamall makan2..tapi second night papa ada kerja..maka mama dok bilik je ngan anak2..bile si Zara mengadu lapar, maka room service jekla ye..hehehehe..harga menu room service kat cni sangat2 ok..tak mahal sangatlah mcm kat certain hotel kan..tp mama pon order biasa2 jek, sume ikut request si Zara..


First night at hotel, nak kuar jalan2 kat Megamall

Adik wth kakak

Meriah Megamall dgn hiasan tanglung masa nih..=)

Malam tu, tdo lena jek Zara Zareef..ohhh..kat bilik ni ada sofabed sekali disediakan ye so anak2 tido kat sofabed jek..=p

Ni plak menu malam kedua..gara2 si mama malas nk bawak budak2 keluar jalan

Choc milkshake

Banana split

Burger set..beli yg ni sbb Zara nak fries..so burgernye mamalah yg baham.haha

Ayam goreng fevret kakak n adik..banyak gak ada 6 ketul tak habis makan



Posing dlm  bilik..=)


Overall, ok jgakla food die..bilik sume pon selesa..swimming pool die pon agak besarlah nnti esok baru mama publish gmbar anak2 mandi pool ye..=p



9 comments:

Adlin Mohamad said...

selalu gak zara zareef tido hotel kan hehehe

QUEEN of Heart said...

untungla zara zareef, seronok kemain dorang,hehe

Sherwieyna Muzzawer said...

amboi seronok adik beradik ni dapat join papa duduk hotel..hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sonoklah Zara Zareef tido hotel..hotel pun luas & bersih jer..best..^^

~aYu~ said...

bestnya jenjalan dok hotel ni. hotel pun best je. :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah bestnya..mcm menarik hotel ni..bole book ler kot2 p gmbg kan..kekeke. Kita pun sama klu en somi OS dia pun suka angkut anak bini tp tgk keadaan klu OS sorg2 bole le..if OS reramai tak merasa la..bdk2 skrg untung kecik2 merasa duk hotel.Zmn kita dlu tak merasa ayah x penah bwk anak2 bcuti kat hotel.setakat ke PD tu pun blk hari.Smpi dah kawin baru merasa duk hotel tu sbb bln madu..lg haru..huhuhu

kayyana said...

seronok jugak kan... walaupun dekat tp tdo kat hotel tak sama tdo kat umah kan kankan.. hihihi

liyana shahbudin said...

jom mamy2 semua melawat blog sy..ada promo oct kolagen powder shaklee..harga runtuh

http://liyanadiabu.blogspot.com/2013/10/bulan-kecantikkan-promo-okt-collagen.html

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnya hotel ni..nampak bersih n luas..boleh stay sini kalau sampai Kuantan nanti..Makanan pon nyummy sungguh...dapat tido pon jadilah kan kak wlaupun tak bercuti ..janji tido hotel..hihih

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016