Family day aka cuti singkat @ Resort World Kijal - Pt 2

Salam Jumaat semua..ahahahahaa...hari ni nak smbung habiskan entry family day di Resort World Kijal arituh..actually tahun ni punye family day program sehari jek..die selang setahun program bermalam n program sehari..so turn mama masuk keja this year cumelah program sehari tapi takpe gak sbb dapat voucher bilik hotel kan..suka3x jugak..hihihihi..so program habis lebih kurang kol 5.30pm..tapi dalam kol 2.30pm macam tu adalah break utk kite rehat, check-in bilik sume kan..then smbung aktiviti minum petang n lucky draw baru start program sndiri bersama keluarga..tahun ni takde rezeki mama menang lucky draw..antara hadiah menarik die ada galaxy tab, galaxy note n smart tv..time tu tak tahu lagi mama pregnant..kalau tahu, mesti musykil kenapa takde rezeki sbb dulu time kat company lama, dua kali pregnant, dua kali gak nama bertuah dapat lucky draw..agagagagaga


So, inilah dia bilik kami..dapat level sama dgn lobi..

Lom smpai 5 minit masuk rasa dah berkecah bilik ni dikerjakan zara zareef..=p

Pemandangan dari bilik..nmpak swimming pool sket

Laut plak tak berapa nmpak sbb kami level bawah kan..klu tingkat tinggi sket maybe lagi cun la view dia..=)

Bilik air..ada tingkap tembus ke bilik..=p..nway, tk smpat pon nk berendam dlm tab ni sbb skjap jek bermalam


So petang tu program terjun swimming pool la kan ape lagi..zara mmg dari pagi tuh dah geram nak mandi tapi berjaya dipujuk oleh mama spy tunggu smpai habis program family day..mujur lah dua2 dpt bersabar..hehe..so mmg penuhlah pool ptg tuh ngan anak2 staff company mama..mama plak malas nk join mandi petang tuh..ingat pagi esoknye lah baru nak berkubang sekali..=)


Nice swimming pool...budak2 kompem suka!!

Happy suka muka zareef kan

Kakak zara pon sama..hihi



Kaum2 ibu yg setia menanti anak mandi..=p

Ni sebelah malam plak..disebabkan malam tu ada bola sepak antara JDT vs Kelantan, papa semangat nk tgk bola katanye..so die kuar sorang2 sbb kat bilik takde astro arena..mama n anak2 dok bilik je order makan room service..=p

Syok budak ni dpaat port tgk ultraman dia..

Dinner mama n anak2..set fish n chips n nuget n chips..

Nyum3x...

Bangun pagi dgn muka ceria!!

Breakfast di cafe dulu before smbung aktviti mandi kolam..saja nk tayang dalam kole tu ada teh tarik yg super sedappppp..kikikiki

Jalan2 area pantai jap..ni tpt kami lepak time family day semalam..ada kerusi2 + payung pntai skali

Budak encem berangan naik atv..hehehehe


Sekejap jek kat area pntai sbb zara tak sabar nk terjun pool balik..mmg takdan nak mandi laut kali ni..>_<

Adik posing jap before terjun kolam atas arahan mama..=p

Puas hati dpt berendam kali kedua

Yeayyy..kali ni mama ikut terjun pool skali...hehehehe..tgk zareef tu bukan main eksited lagi main lompat2 dlm air kan

Siap ada meriam air ni..suka lah zareef dapat main tembak2


Mama n anak2


Muka puas berendam..kat belakang belak kanan tu ada dua bijik pondok jakuzi sebenanrya..ingat nak try tap asyik full house jek..hukhuk

Finally, adik pancit dah..hehehehe

Ok..jom balikkkkk


Kol 11 am lebih gak baru settle layan budak2 ni berendam kolam..then masuk bilik, kemas2 terus check-out plak..nway, sebelum check-out, smpat plak zara ajak mama papa bwak die main kat playroom resort nih..actually satu mama nak puji resort ni sbb facilities die banyakkkkk sgt...byk aktiviti either dewasa n kids leh buat..selain swimming pool, ada playroom..then ada gak disediakan meja pingpong, aktiviti mewarna batik, main carom, sukan laut dan macam2 lagi..kami jek tak dan nak buat semua sbb stay sekejap kan..nway, adalah dalam sejam jugak melayan anak2 main kat playroom tuh..after that, baru balik..ohhh..smpat gak jenguk2 kawasan kat Mesra Mall..kitorang lunch kat sana sebelum balik kuantan..=)


Spa pon ada jugak kat cni..

Gambar anak2 kat playroom..mmg selesa sgt bilik ni..

Very the suka dgn ruang tv n ruang membaca ni..smbil tunggu anak main, mak apak leh lah dok cni kan


Berbakul2 lego n dominoes disediakan

Bilik ni plak penuh dgn bola..sukelah anak bujang sorang ni kan dpt baling2 bola sepuas hati

Main lagi

Ok..smpai masa untuk balik..bye2x Resort World Kijal..posing ultraman special dari zareef kat dpn ni..^_^


Kesimpulannya..puas hati dapat stay kat cni..insyaAllah, leh jadik port utk short gateaway next2 time plak..=)

6 comments:

Rizziela said...

yg best mestilah anak2 kan

Adlin Mohamad said...

wah anak2 happy betul yea

NzA said...

Seronoknya tgk 2 org knak2 rebina tuh. Akak kalau p hotel sekadar lepak2 dlm bilik. Susah nk ajak ank2 kluar. Pergi pool pn xmo...hu3x

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...budak2 lah yang seronok..dapat mandi manda puas2... :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah mcm menarik tmpt ni..facilities lgkap..bole la nnt bercuti ke sini utk nx year holiday :)

~MommyAqilMedina~ said...

wah bestnya hotel ni kak..nampak bersih n luas..swimming pool pon boleh tahan..ade mainan utk kids lagi..best best...hihihi..plus ade pantai..haih rindunya kat pantai..hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016