Semalam MC, harini Cuti..

Salam Khamis kawan2..baru jek berapa hari tak update tapi macam rasa dah sunyi sepi sangat dah blog ni..hehehehe..entahlah..nowadays mmg mata slalu tak larat nak menghadap laptop bila malam2 tuh..abeh wat kja umah sume, tidokan anak..ngan mak2 sekali tertido..=p..

Nway, harini Kuantan cuti..sempena hari keputeraan Sultan Pahang..lega dapat smbung berehat lepas dapat MC sehari semalam..hmmmm..masuk minggu ke-8 mengandung anak ketiga..dah mula rasa simptom2 tak best..alhamdulillah, muntah n mabuk2 takde setakat ni..cume dua tiga hari lepas bermula plak sakit belakang yg sgt menyucuk2..nak buat keja ape sume tak senang..papa lah jadik tukang urut bila balik keja tuh..semalam plak start gak sakit gigi..huhuhu..rase mmg simptom kurang kalsium nih..kena start membanyakkan pengambilan kalsium la kot...nway, bile jumpe doktor, doktor kata sakit belakang tu salah satu tanda2 kencing kotor jugak..bile wat urine test..positif UTI in pregnancy..tak pasal2 kena plak makan antibitotik untuk seminggu..n doktor pesan soh banyakkan minum air masak..harap next week dah hilanglah kencing kotor tuh..bile doktor kata leh effect miscarriage sume, mulalah mana risau macam2 kan..>_<

Lain2 update ttg pregnancy, mama baru jek buat buku check-up ni..finally decide untuk check up di Klinik Al-Farabi ..harap oklah kan...tapi tulah, hari sabtu aritu pegi ingat nak scan sekali..tp doktor cakap tak payah dulu coz kandungan kecik lagi kan..so die set minggu ke-13 baru scan bagai..entahla..tak tau apasal utk pregnant kali ni rasa mcm tak sedap hati jek..selagi tak scan rasa tak tenang dgn condition baby dalam tummy..harap ok2 lah hendaknye ye... mklumlah, kat tpt keja baru buat keja dalam lab yg penuh chemical2 suma..walaupon takdelah hari2 mama buat keja lab still risau akan risiko2 nya kan..buat masa skang, just dapat doakan yg baik2 jek utk 3rd junior nih..=)


Tgk kat faktor risiko- dua kali pregnancy kena darah tinggi..kalau ikut previous doktor time bersalinkan zareef, bile mama peknen kali ketiga pon kena bersedia dgn faktor risiko yg sama..>_<



p/s: Klaa..harap pasni takdelah simptom yg pelik2...tak sabar tunggu week13 utk scan...=p

8 comments:

mama lieyna said...

Take care ye.. in sha Allah....baik2 aje tu.. jgn risau sgt... hope semua berlangsung dengan baik sepnjng tempoh pregnancy ye.. Amin...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sakit gigi tu yang tak tahan...kita dulu pun kena juga masa pregnen kan Qis..
Apapun..Moga dipermudahkan segalanye buat Lily..

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

lily,

irni 2x bersalin suma kat Al-farabi..
servis ok..doktor pun baik..islamic.
check up dgn doc mana?irni suggest dgn Doc Azian n Doc Norita..best...explanation bagus..lawak plak tu..
ok

ch@ said...

salam akak, tahniah for new news. sukaaa bangat. kita preggy 3rd baby tak sedar apa. tau2 nak masuk 7bln, gahahaha...setahun yg lalu. sabo je la. smg akak kekal sihat hingga 40minggu nan indah dan selamanya dgn 3 kids. wiiii, tak sabar.

Syima ~Mama Kyra~ said...

Take care Lily..mudahan tiada apa2 yg merisaukan..baru awal trimester..InyaAllah bb sihat walafiat :)

Nad MamaZN said...

Take care lily!
Dekat2 jek kot due kita ngan lily :)

NzA said...

take care ye lily..moga segalanya dipermudahkan.....

~MommyAqilMedina~ said...

Semoga semuanya akan baik-baik dan baby sihat..akak jangan fikir negatif sangat tau..tak baik tuk baby kat dalam tu..ceria2 je k..InsyaALLAH semuanya ok..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016