Family Day @ Resort World Kijal

Start entry ttg family day company mama minggu lepas..actually family day ni dibuat dua session..mklumlah, kat kilang ni ada yg kerja normal n kerja shift kan..so each occasion mmg akan dibuat dua sesi untuk bagi peluang semua pekerja dapat join..session pertama on 21st Sept..yang kedua pulak 28th Sept..so mama attend minggu yang kedua nilah..acara hari tuh ada makan2, sukaneka, lucky draw..untuk gift plak kitorng dapat voucher rm150 untuk penginapan kat Resort World Kijal..mama suke jekla sbb tinggal tmbah sket utk one night stay kat sana..utk kids plak, sorang satu dpt bekas air tupperware + coklat..

Kalau nak tau, mama mmg  eksited sgt nak pegi family day ni..walaupon takde rezeki dapat lucky draw, tp seronok sbb dpt amik peluang cuti2 pendek sekali..first time smpai kat Resort World Kijal ni..so far, mmg puas hati dgn resort ni..bilik ok, swimming pool best, facilities lengkap..apepon,layan dulu gmbar mama n kawan2 tpt kerja sepjg family day ni ye..=)..oh ya..kitorng bertolak dlm kol 7.50am dari umah..smpai sane dalam kol 9.15am mcm tuh..dah ramai dah org smpai kira kitorng terlmbat jugakla sbnrnya..>_<


Kakak Zara posing kt lobi hotel..tgh tgu mama daftar nama mase ni..

Adik yg melasak tak kira tpt

Dua beradik

Lepas daftar nama, breakfast dulu di Waterfall Cafe



After breakfast, terus ke padang tpt acara sukaneka dijalankan..selain dari acara sukaneka, ada disediakan jugak tpt mainan utk budak2 ni..so far ok sgtlah kan..takdelah budak2 kecik kebosanan sgt tgu kakak2 abang2 mak2 n ayah2 main sukan..hihihi

Mama n papa...=p

Mama n the geng just bersantai kat tikar ni jek..borak2 smbil layan anak2..malas nk main sukaneka sume tuh..hihihihi



Zareef pon dah syok main kat cni


Zara plak jumpe port playground ni..suke sgtlah die


Adik n geng baru

Bile dah penat mulalah meragam..panaslah, peluhlah apa..biaselah kan, dah tepi pntai bile siang sket kompem panas leting

Mama n adik

Snap2 sekitar acara sukaneka


Disebabkan kepanasan, maka mama ajak zara alih port kat tepi laut ni plak..baru muka ada senyum sket sbb dapat amik angin laut sepoi2 bahasa kan




Mama Zara Zareef..kakak muka monyok sbb berebut kerusi dgn papa..haha

2 happy kids..masing2 tjk bekas air free..berguna gak bekas air ni wat tapau air oren sejuk..=p

Ok...acara sukaneka dah habis time nih..sume bergerak utk lunch plak..smpat soh kakak n adik pose kat cni kejap

Satu2nye gmbar kami berempat hari tuh..our family in purple..^_^


Klaaa..banyak lagi gmbar n aktiviti..smbung kat entry lain plak..=p


8 comments:

Myra Jay said...

Bestnyer bersantai tepi pantai cenggini :D

Adlin Mohamad said...

cantik kaler tshirt dia eyh ..
opis kita besoje untung juta2 tp xde nak buat family day cam gini dinner pun payah

QUEEN of Heart said...

wah best nye pegi family day, baju sedondon lagik tuu

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestnya family day kat tmpt2 mcm ni sekali gus bole bercuti..kita tak emrasa family day gini..salu TM wat kat waterpark je..takde bermlm pun xmerasa hotel bagai..ribu riban staffs agak sukar nak manage..nmpk gaya wat sendiri2 je family day dgn kekwn..kekeke :p

hazlina azmi said...

bestnya family day...meriah....blogwalking,nice blog...
jom tukar2 link and follow blog saya..;)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Nad MamaZN said...

Lily..!
Semalam kite ada kt jaya gading
Teringat kt lily, kot2 bleh jumpa
Tp time tu working hours
Next time in shaa Allah...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye family day macam ni..meriah jer...

~MommyAqilMedina~ said...

wahh seronoknyaa..tgk gambar je pun dah terasa kemeriahannya..Kaler baju pun nampak cantiki...suka Purple!hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016