Bila mama outstation

Kisah mama pi training dua minggu lepas..julung2 kali kena pi training or kerja luar mcm ni..dulu time kat company lama pon pernh sekli jek berbiznes trip kat Jepun..itupon time mama peknen..sejak mama beranak satu n dua..bos lama mama mmg tugaskan mama utk buat internal work jek..sgt2 memahami kesukaran mama yg dok jauh ngan husbnd waktu tu..yekla, klu mama kena kerja luar, kompem kelam kelibut nak cari org jaga anak..=p

So, kat company baru nilah first time dihantar ke luar Kuantan utk bertraining..mujur lah papa mmg dah biasa jaga n uruskan anak time mama kerja shift dulu so die pon izinkan jela mama pergi..ingat mula tu nk ajak papa n anak2 sekali tp papa takleh cuti plak..so mama join jekla kakak seofis naik flight turun ke klia..punye malas nak drive kan..=p


Gambar hari ahad sebelum mama bertolak ke klia..lunch ngan anak2 n papa dulu kat luar 

Ni kat airport Kuantan..first time datang cni..airport kecik jek..tapi panas sungguhlah....takde aircond pon..harapkan kipas angin yg tak berapa nak banyak..wuwuwuwuwu


Heee..antar macamlah mama nak gi jauh sangat kan..hahaha..nway, timee kat airport ni zara n adik dah takd sedih2 dah sbb mama dah puas pujuk time kat umah sblm tuh..=p

Flight berlepas kol 7.30pm


Smpai ke hotel Holiday Inn Glenmarie dah hampir kol 10pm dah..bilik boleh tahan selesa..terus teringat kat anak2 time tuh kalau diorang ada kompem suka gile tido hotel..huhuhuhu..malam tu just order room service jek..semangat order tenderloin  steak sekali smpai hampa gila die masak steak tu half cooked jek..ilang selera nak makan..mujurlah ada side dish gratin potato n buttered asparagus so lehlah wat isi perut jugak


Bilik mama...


Steak yg kurang masak..malas nk soh die buat balik sbb dah malam kan..nasiblah leh claim balik duit kat comp

Gambar training hari pertama..Instrument Calibration Management

Aktiviti berkumpulan..yg baju purple tu kakak seofis mama


Malam kedua tuh, smpat kuar dinner ngan bff mama, aunty Nina n en husbnd die..kitorng gi dinner kat Big Brother, Seksyen 7 Shah Alam..lamenye tak gi seksyen 7 ni..kedai makan baru kot ni sbb sebelum ni mmg mama tak pernah pegi pon..disebabkan malam sebelumnye tak dpt makan steak yang sempurna ka, maka malam tu lepas gian, order steak lagi..mujur kali ni mmg well done..sedappppppp..hihihihi


Mama n aunty Nina

Dua2 org pon order set yg sama...besh3x..
  
Ni last day of training dah..amik gmbar kat bilik dulu..bilik mama ni menghadap padang golf

Antara view sekitar hotel..kalau ada zara kompem mama semangat nak snap2..ni sensorang kan nk amik gmbar byk2 pon rasa tak best

Flight kol 10pm malam selasa tuh...so after abeh training smpat singgah jalan2 cuci mama kat sunway pyramid jap..hehe


Balik malam tuh, lepas rindu dgn anak2..dua2 pon nak tido berkepit ngan mama..hehehe..pasni tk tau lagilah bile kena antar training or keja luar lg...harap2 bukan dlm waktu terdekatlah kan..rasa tak best lah bila kena jauh ngan anak2 ni..^_^

5 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

bestnya dpt blk besar..hehe..mujuarla 2 hari je kan bejauhan dgn anak2..sama dgn kita plg lama pun berjauhan dgn kyra & hubby 2 hari tp rasa cam 2wks lak lamanya :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Besar & cantik jer bilik tu..nasiblah tak lama kan..memang tak sanggup berjauhan dengan anak2..sehari bagaikan seminggu..

Rizziela said...

outstation kejap2 ok lagi..yg makan seminggu dua tu yg tak tahan kan

mama lieyna said...

Huu..tak sanggup g training jauh2x...

Adlin Mohamad said...

part o/s nak tinggal anak mmg berat kan liliy so far kita x rasa lagi hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016