Hari raya korban..hari saya makan, makan, makan dan makan..

Salam semua..hari ni ramai lagi kot yg masih cuti raya kan..mama dah balik kuantan dah pon..hmmm..tapi kan badan rasa berat semacam dah ni..ape taknye, semalam time hari raya rasa makan tak berhenti2..walaupon padi hakikatnye tak beraya rumah sapa2 pon..dok umah sndiri jek tp pon aysik makan tk berhenti rasa..haha..dahla sejak peknen ni rasa perut penuh jek..makan sket rasa dah tak larat..tp sbb mak dah masak kan, kenalah makan jugak..kalau tak menyesal tak sudah plak tk merasa air tgn mak..=p


Entry diserikan dgn wajah2 anak kesayangan..semalam raya berbaju kasual jek sbb mama tk bwk baju kurung melayu segala..hehehehe



So sesi makan2 dimulakan  dgn breakfast makan nasi lemak jek dulu..tapi nasi lemak mak mama mmg terbekkkkk tuk anak die ni sbb smbal tumis best!! hihi..nway, abaikan pinggan mangkuk yg bercmpur aduk..dapur mak mama tgh renovate so malas nk kumbah2 pinggan mangkuk lawa2..

seterusnya minum pagi smbung ngan kuih lopis traditional mak plak..rajin btol mak mama buat ni..just larat makan dua keping pastu mengah..kekekeke

Mangga plak hasil pokok belakang rumah..ni pon mama baham tak sudag..sedap sgt sebab manisssssss..=D

Sblh tgh hari, baru makan nasi impit + kuah lodeh + sambal kacang + ayam masak kicap..kali ni mmg saja mak mama masak lambat sikit sbb nak bekalkan lauk utk kami bwk ke kuantan..kalau masak lmbat tahan lamelah sikit kan..=)

Petang sblum balik layan sup tulang pulak dulu..mklumlah, dah start dapat daging korban dari jiran2 kan..layan sup tulang ngan smbal kicap n nasi impit..fuhhh..panas  badan rasa..hihihi

 On the way balik, smpat singgah umah mak mertua..ada plak laksa johor so jamah gak sepinggan..hihihi... 


And finally, penutup makan2 semalam..nasi daging by makcik papa..malam tu makcik pakcik papa datang beraya so siap bwk bekal nasi daging nih..perut dah penuh sgt sbnrnya tapi sbb nak merasa jamah lah jugak..=p




Perghhh..byk kan mama makan..ni tak beraya mana2 ni..kalau beraya lagilah tak tau mcm mane nk bg ruang kat perut..kikikiki...

5 comments:

Rizziela said...

Mangga tu paling menarik perhatian

~MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..semua makanan tu sangat menyelerakan..terliurr sangat..

*Eh mengandung jugak ke? heheee...

mama lieyna said...

Beraya kt johor eh.. eina kt prt panjang, pontian.. mmg la.. wlupun duduk rumah je, tp mkannya nonstop.. MIL msk mcm2, asyik suruh makan jer..sengkak perut..laaahai..

Adlin Mohamad said...

meriah dgn makanan ,,, kita simple je sbb otg dah gerak balik KL

Sidratul Muntaha said...

walaupun tak beraya
tpi masakannya
hamboi
kalah org buat openhouse
ahaha

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016