Rawatan gigi @ TASKI

Semalam amik zara dr sekolah tgk masing2 tgah pegang kertas kaler pink. Ingt notis utk parents tp rupa2nye borang kebenaran utk rawatan gigi kat sekolah. Tak sangka kat tadika dah kena. Seingat mama dulu time sek rendah n sek menengah je kena..apepon,mama dulu memang FOBIA abeh bila ada cek gigi kat skolah ni. Takut btol nak baring dpn nurse bj putih n berpenutup mulut rasanya..hahaha

nway,mane leh cerita buruk2 kat zara kan . Takut plak budak tu nanti. So try explain baik2 kat dia siap bg cth mcm citer upin ipin tu. Nampak gaya dia mcm takut2 gak lagi..huhu..hope ok la zara nanti jumpe dokter or nurse gigi..>_<



p/s: first time zara nak cek gigi. Stakat umur 5 tahun ni, sume gigi susu dia masih ada lg..lom ada yg luruh..:-)

5 comments:

mama_umar_maryam said...

umar pon baru 2 btg gigi luruh..pd umur 5 thn 3 bulan..hmmm..kuat gg bdk2 nih,hehehe

~MommyAida~ said...

Wahh kat Taski pn dah start ade cek gigi kan..cm Upin Ipin plk..hopefully kakak Zara xtakut jumpa dentist mcm auntie dulu2 ye..hihihihi

NzA said...

budak2 skrg amat berani lily...akak tgk ank2 murid kt sk tu xde masalah kalau kena check gigi or kena injek..releks je n siap tunjuk kt kita yg mereka dh selesai dirawat or di injek.....xmcm zaman akak dulu smpai menyorok dlm tndas n xkurgnya melalak + meraung....hehehe...

aTieYusof Family said...

wah! pandai jaga gigi Zara..harap berterusan..
salam kenal..singgah follow sini #413:)

mama lieyna said...

Advance budak2 skrg ye, tadika dh cek gg, tp ok la..bg pendedahan awal... in shaa ALLAH.. zara ok tu nnti...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016