Kisah di KMC- jumpa silent reader & scheduled for minor surgery

Salam Rabu semua..first of all, thanks pada semua yg dah bagi address utk mama poskan FM Zara Zareef tu ye..tp mintak maaf semua, plan asal nak pos hari ni..tp atas sebab2 yg tak dielakkan, mungkin delay sketlah yek..minggu ni minggu bz sedunia..wuwuwu

Apepon, arini nak stori ket ttg cerita ari Isnin arituh..sebelah tgh hari, mama n papa bergerak ke KMC (Kuantan Medical Centre) sbb ada appoinment dgn pakar bedah kat sana..Tengah2 tunggu turn, nampakla ada dua orang ni tgh turun tangga sambil borak n gelak2..sampai2 depan mama..terus yg salah sorang tu tegur.."ehh..ni mama Zara Zareef kan"..pastu die cakap kat member die.."aku baca blog dia"..hehehe..actualy kejadian tu berlaku pantas sangat..silent reader tadi pon pas cakap mcm tu terus bergerak tak sempat salam2 kenal2 ke apa..tak silap mmg staff KMC jugak..hihii..tak sangka ada gak yg cam mama kat luar eh..kot2 cik silent reader tu ada baca blog mama arini, jgn lupe komen ke, tinggal link blog ke ape eh..leh mama kenal sket orangnya..=)

Ok..berbalik pada jumpe pakar bedah tadi..dengan rasminya nak inform semua yg mama bakal menjalani satu minor surgery petang ni...actually mama ada masalah "Pyogenic Granuloma"  aka masalah pertumbuhan lebihan tisu pada kulit..(skema nya ayat)..tgk internet paling selalu org kena kat area tangan or kaki..tapi mama ni die kena kat kepala plak..huhuhu..dah perasan sejak 3 bulan lepas..so baru skang amik tindakan jupe dokter nak buang..harap2 takde apelah sbb dokter kata lepas buang die still akan hantar 'benda' tu ke makmal untuk kenalpasti either mengandungi sel2 berbahaya ke tak..doakan takde apa2 yg serius k..harap lebihan tisu biasa jek

Btw, mama still akan admitted di wad untuk satu malam..for further observatoin pas surgery + sebab nak claim insurans..hihihi..insurans company mama just cover in-patient so dokter kate better stay je kat wad kan..kos semua pon almost rm1k..so claim insurans jekla senang...




p/s: Walau cume minor surgery, mode still berdebar2...>_<


 

5 comments:

Nad MamaZN said...

Moga dipermudahkan lily...

Ada gak terserempak ngan silent reader kt kuantan ek? Hihihi

~MommyAida~ said...

huhuhu..semoga smuanya dipermudahkan dan selamat ye Kak Lily..huhuh..aida pon berdebar ni..mintak2 semuanya ok..hihihihi

Adlin Mohamad said...

semoga semua berjalan lancar yea lily ..

norly a.k.a mamaDZ said...

Semoga dipermudahkan dan tiada apa yg serius.... take care!

jaja_NorLiza said...

SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEMUANYA...AMINNN....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016