Anak cuti sekolah..TAPI..

Salam Isnin kawan2..minggu ni dah bermulalah musim cuti sekolah kan..yg kelakarnye, leh plak mama ingat cuti sekolah seminggu jek..rupenye kelmarin baru tau cuti dua minggu..hahahaha..nway, apa program korang2 sume..mesti ada yg dok cuti sama bawak anak jalan2 kan...

Utk mama n family..program kitorng balik kampung jekla weken yg lepas..sadis sket sbb mama sebenrnya siap amik cuti extra dua hari..ingatkan dah alang2 kat kampung, nak bawak Zara jalan2 ke Nusajaya. Kan ada Hello Kitty Town tu kan..Zara mesti suke..tapi tulah..rupa2nye papa plak tak boleh cuti..ada ke patut satu pangkalan TUDM ni dapat arahan cuti dibekukan utk dua minggu..tension mama tau..yekla..time2 cuti sekolah nilah parents pon nak bercuti sama kan..ni beku2 ni ape hal la plak..wuwuwuwu..alasannya sbb tak lama lagi ada Sambutan Hari TUDM tak silap kat cni.so konon utk preparation la maka semua tak leh bercuti...T_T

So disebabkan papa tak dapat cuti, so balik kampung sekejap jekla..Jumaat lepas pagi2 dh bertolak, then semalam after maghrib dah balik Kuantan semula..ni mama tgh berkira2 either nak proceed je cuti mama or nak cancel..no idea lagi..ohh...gmbar2 kat kampung nantilah mama tepek..seronok tgk Zara happy jumpe kakak2 sepupu dia..=)


Gmbar hiasan utk entry pendek hari ini..anak dara vs anak bujang mama..airtu pagi2 pas subuh dah gerak balik kg..diorang tgh tido angkut jekla masuk keta..smpai kampung pon masih berpyjama lagi..hihihi



 

6 comments:

Adlin Mohamad said...

cuti sekolah kyra dok taska je hehehe
jumaat ni baru cuti sakan ..

Nad MamaZN said...

Dpt jumpa kejap jek ngan sepupu ye
Takpe, nnt in shaa Allah ada peluang lain pulak
Kami pun dok umah jek tak kemana...

ieda immi said...

aloor sedihkan x leh nak balik kg lama2 ... yelah time2 cuti nielah leh amik cuti lama sikit ..

nak buat mcm mana dik , hubby dah kerja macam tuu , akak nie hubby kerja sendiri lagilah , sama je .. alau cuti duit x masuk , kerja x siap .. haa ayat sama jugak huwaaaaaaaa

sehari dua nie , anak2 duk rumah tgk tv je .. tu pun dah sebuk tanye nak kemana2 tak ibu .. huhu siannn lak

mama_umar_maryam said...

same ler..mmg cuti2 lepas cuti skolah lah gamaknye kitorg nih

Syima ~Mama Kyra~ said...

Kita pun cuti sek ni xde plan kemana2..x brp suka cuti msia time cuti sek..crowded..huhu..lgpun papa kyra mgu ni jumaat-isnin os ke tganu..sepupu pun wedding sabtu ni..makanya i dan kyra je la blk kg dgn atok nenek kyra..wuwu..nx wk nk bwk kyra swimming dah lama xbwk dia p mandi pool...kekeke

~MommyAida~ said...

huhuhu..sedihnya bile cuti dibekukan kan..kesian anak2 sebab tak dapat nak enjoy school holidays ni sebab papa dia kerja..sabar ye Kak n double Z!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016