Pengalaman pertama di dewan bedah..

Alhamdulillah..selamat dah mama di'minor surgery'kan petang semalam..ingatkan nama 'minor' simple jekla kan..leh 'potong' granuloma tu smabil duduk ke apa..hahahaha..mklumlah, takde pengalaman..rupe2nye kena jugak masuk dewan bedah tu ha..tukar baju, bukak barang kemas segala..pastu mmang kena baring gak kat bawah lampu yg terang tuh..mula2 dokter tanya nak tidur ke..mama siap gelak kata tak payahlah kan kata minor surgery jek..so dokter bius jugaklah kat kepala tuh..masa die buang granuloma tuh mmg terasa lah kat kulit kepala ni walaupon tak sakit..wuwuwuwu..pastu tak sangka kena gak jahit (tak tau berapa jahitan)..ingatkan sikit je just tmpal kapas kan..tp mmg seriau time jahit tu sbb terasa benang ditarik2 kat kulit kepala..bile tgk cermin umang aiiii..kasar btol die punye benang tuh..wuwu

Bila dah sudah tu, diorang tanya ada sakit kepala ke tak..so mmg tak rasa ape mase tu lehlah jalan tunggu turn nak masuk wad..tgk granuloma yg dipotong tuh...eiiiii..ngeri...dah besar gak dlm 2cm kot..huhuhu..harap takde berjangkit tumbuh kat tpt lain lah..n harap2 jugak tu granuloma biasa takde sel2 yg tak bagus ke apa..yekla, dahla tumbuh kat bahagian kepala kan so seram tu masih ada..>_<

Btw, ada gak yg tanye napa mama smpai kena masuk wad sbb most minor surgery tak pyh warded pon takpe kan..actually, same case ngan mama jek..dokter bg pilihan nak masuk wad ke tak..tapi sbb mama tgk kos die agak pricey, so mama decide nak bayar pembedahan kecik ni ngan insurans company.so insurans just cover in-patient, maka dokter kata better stay kat wad mcm tuh..die pon leh monitor gak ap yg patut kan.nway, mama amik peluang rest lah dlm wad ni..sbb malam tadi kepala mama dah start sakit dah..rasa berat jek kepala..bhgn yg dibuang tu pon dah start rasa pedih2 bile ditekan..hmmmm..ubat bius dah habis gamaknye kan...=)


Tak dpt bilik single pon..bilik double aje..laptop wajib bawak tgh projek photobook sknag ni..=p


Yg ni tak paham kenapa die nak cucuk gak..untuk masukka ubat katanye..wuwu


Apepon, tgh hari ni insyaAllah boleh discaj dah..pastu nak kemas umah sket2, then nak packing ..esok nak balik kampung plak..mak mama nak bertolak gi umrah hari sabtu nanti..paling eksited sbb nak jumpe kakak mama yg dok lumut tuh..lama dah dekat 6 bulan tak jumpe..anak2 pon dah rindu sangat..=)



 

5 comments:

mama lieyna said...

Uuiii seriaunye dengar..pepun alhamdulillah dh selesai semua..

Nad MamaZN said...

Walau minor surgery tetap jugak seriau huhu
Moga cepat baik!
Take care k

ieda immi said...

alhamdulillah
dikk nie macam ada ketui besar kat belakang kepala ye ??
macam suami akak koot , tapi dia i tepi telinga .. bsar juga sebesar ibu jari nie ..
bila tekan x sakit katanya ..
dah lama ada since dia kecik ..
akak pernah syorkan cek dr , tapi dia x nak , katanya biarkan aje ..
risau pun ada ..

dulu akak ada sesat tumbuh di jadi telunjuk sebelah kanan , pun besar , kata dr , hanya ketul yg ada lebik2 gitu .. tapi x selesa sbb ada disitu jadi akak operate , bius bagailah kat tgn nie .. lepas tuu x der dah .. dr pun x tahu macam mana boleh ada ketul tuu .. bila tgk warna putih peach2 gitu kaler dia ..
macam2 kan huhuh

Syima ~Mama Kyra~ said...

Alhamdulillah..dah slmt semuanya...tp seriau dgr jahit2 tuh...eeee...get well soon..take care ye..jgn lupa mkn ubat ;)

NzA said...

eeee...seriau jugak la lily w.pn prbedahan kecil.....moga cpt ok n selamat blk kg....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016