Mari belajar WAKTU

Salam Jumaat..semalam ada mention kan mama ada appointemet jumpe dokter utk bukak jahitan kat kepala..pedih2 gak time nak dokter potongkan benang tuh..yg sadisnye, ada sket lagi luka tak bercantum..kenalah sapu ubat utk elakkan jangkitan kuman lagi..wuwuwu..but the gud news is result dari lab dah keluar..n alhamdulillah granuloma kat kepala tu tak mengandungi sel2 aktif yg berbahaya..syukur..

Then semalam pas abeh kurusan di KMC, teruslah mama jalan sorang2 kat Megamall..sebelah KMC jek..masuk popular, terus rambang mata belikan Zara buku2 latihan baru..yekla, cuti sekolah cikgu pon tak bekalkan ape2 homework..so saja bagi Zara study sket2 kan..kalau tak keja die asyiklah main n gaduh ngan adik, tgk video kartun, main PS2, main basiklal, barbie..mcm2 lagilah..Iqra' jek die ada baca kat umah itupon paling byk 1-2 mukasurat jek sehari..so sikit2 nanti mama teman kakak bukak buku yek..=)

Nway, banyak2 buku yg mama beli semalam, bendalah kat bawah ni paling menarik perhatian die..kad keras besar ada gmbar jam analog..mmg bagus untuk budak2 yang belum pndai baca n kenal jam analog macam Zara..>_<..senang kan bagi dorang bebas pusing2 jarum panjang n pendek tuh..malam tadi jugak belajar, malam tadi gak dah boleh kenal jam..hehehehehe


Mari belajar Waktu..selain nak baca jam tuh, zara dh boleh jugak tulis masa ikut jam digital..sblm ni mmg tak menyempat lagi nak ajar die tgk jam ni

Sambil papa rileks2 tgk tv sambil ajar anak dara kenal jarum panjang, jarum pendek, jam, minit semua tuh..

Seronok sbb dah kenal jam

Buku2 lain yg dibeli semalam..


Apepon, harap mama pon kekal rajinlah teman Zara buat latihan..dapat sikit2 sehari pon jadilah kan..bukan ape, zara ni ikut mood jugak..buku2 lama pon ada yg tak siap buat lg sbnrnya sbb die ni jenis kurang rajin tp takpelah..kite try buat buku baru plak ye kakak..mama tak suruh habiskan semua pon cuti sekolah ni..janji selain main, ada jugak buat benda2 berfaedah kat rumah..^_^




5 comments:

ieda immi said...

waaaaaaaaaaaaa kagum ngan zara ;)

NzA said...

InshaAllah....Zara anak yg bijak tu.

mama lieyna said...

Bijak zara.. :-)

Budak2 ni kena ada galakan dr ibubapa baru diorang lbh rajin kan..

~MommyAida~ said...

waahh..pndainya zara..nnti bleh bli jugak la jam ni..nk ajar Aqil ski..hihihi

Deq's Qienz said...

wahh rajin dia..besar nanti nk jadi ape agaknya..acik doakan agar zara bejaya dunia dan akhirat ya :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016