Kek comel, hadiah sempoi untuk Hari Guru

Malam tadi amik kakak n adik dah dekat kol 9pm..sampai2 umah bbsitter terus kakak hulur surat kaler putih..aduhaiiii..notis mengatakan arini 16 Mei ada sambutan Hari Guru kat sekolah rupenye..parents digalakkan bawak kuih muih sbg sumbangan utk majlis tuh..mama dah kalut dah sbb dah malam nak carik kuih kat mane kan..kakak plak sibuk jugak tanye nak bagi hadiah ape kat cikgu2 die, sebab die tgk anak2 bbsitter sume tgh sibuk balut hadiah utk cikgu masing2..1st time Zara sekolah kan tahun ni..so mama mmg tak teringat pasal Hari guru ni awal2...wuwuwuwu..

So dalam keletihan pas bekerja 12 jam tuh gigih jugakla bwk anak2 kuar ..niat nak beli kek sebijik jekla senang..terus gi kat area2 Taman TAS sbb tau kat situ ada satu kedai kek..sampai2 sana tgk kek sume nak habis dijual dah pon..huhu..tinggal yang kecik2 comei n sponge cake jek..sbb takde pilihan, belilah jugak sebijik..mmg kecik jek size die kompem tak cukup utk sambutan tu tapi takpelah kot kan..wat syarat bwk buah tangan..mama dah tak larat nk carik apa2 kat kedai lain..=p

Utk hadiah plak, pon sempoi giler..sebelah kedai kek tu ada kedai yg jual barang2 harian tu kan..masuk sana tgk2 terus amik barang..hahahaha...amik mug n bekas tupperware makanan jek..kakak yg pilih design bunga2 sbb cantik katanye..cikgu Zara ada 4 org..kos utk sorang tak smpai rm10...hahahaha...tak tau nak kata kedekut ke ape..takpelah..yg penting Zara bg ngan ikhlas kan ^_^


Kek comel untk Hari Guru...kakak happy jek tgk kek ni..tp klu dpt yg besar sket mesti lagi best



Hadiah sempoi..harap sudilah cikgu2 kakak terima ya

Sibuk tolong mama balut hadiah...keja die gunting menggunting jekla

Happy hadiah dah siap balut..hadiah utk Cikgu Nora, Cikgu Siti, Cikgu Zie and Cikgu Za katanya..=)


Tak rajin nak suruh kakak buat kad handmade, so beli kad rama2 comel ni sudah..=p


Di kesempatan ini, nak ucapkan SELAMAT HARI GURU buat semuat kawan2 blogger or silent2 reader yg   bertugas sbg guru..semoga meneruskan khidmat anda dgn cemerlang, gemilang dan terbilang..InsyaAllah..=)

 

8 comments:

Nana said...

Kita lg teruk hahaha langsung xprepare adiah kat cikgu
Arini mia pon ada sambutan hri guru kt skolah
Kita tau pon smlm ms amek dia balik skolah
Xtau nk bli apa sebab last mnt

Nad MamaZN said...

Kite sama ngan lily
Beli kek beso camtu jek
Adiah tak bg pun sbb bg kad ucapan

ieda immi said...

wahh bukan main comel hadiah dan kek hari guru utk guru zara yee
bertuah guru2 zara ;)

~aYu~ said...

ayu pun ingat nak beli kek cokelat. satu utk skoll dia satu utk sendiri makan. tp dah malam malas nak gi kedai kek yg jauh skit. gi beli kek pisang je kat kedai dkt umah.

mama lieyna said...

Ok sgt dah tu, cikgunye mesti suka :-)

Eina next year merasalah anak dh sekolah :-)

NzA said...

Ucapan hari guru dh cukup indah utk seorg cikgu..hadiah plg brharga bila melihat kecemerlangan pelajar.....
akak ni pn kalut bila en ayah xde..biasanya dia yg prepare hadiah hr guru utk cikgu2 anak2 akak...huhuhu....

Syima ~Mama Kyra~ said...

Okla tuh..kita pun thn lps bg mug je pastu beli kek pisang..kekeke
samala kita dpt sms mlm td..mlm td jgk buat homemade card..thn ni tkr stail bg kad lak :D :)

~MommyAida~ said...

nasib baik smpt prepare kan kak..kek tu xde choice pn still nmpk cntik n sedap..hihihi..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016