Zareef's First Bash & Akikah - Part 2

Sambung citer tentang Majlis Kesyukuran ahad lepas..kali ni nak tepek gmbar2 'orang kuat' dan tetamu2 yang sudi datang ke teratak mama ni utk sama2 memeriahkan majlis..ikutkan, tak semua yg mama jemput dpt datang..especially officemate..ramai yg ada agenda tesendiri mungkin kan..tp syukur, yg datang ni pon mama rasa tkt tak terlayan sewajarnya..seboleh2 nk try entertain sume yg ada..tapi mane yg terkurang, harap maafkan mama yek..^__^


Tangga yg so colourful..ni mak mertua, ayah mertua n adik ipar yg dok tolong tiup n ikat..ikutkan mama nk lekat sume belon2 ni kat foyer umah tp papa malas nk gantung..huhuhu

Suka gmbar ni..sebab utama..terer kawan mama bagi ilusi optik kat gmbar ni..ekekekekeke..nmpak luas semacam umah mama walhal yg sebenar taklah luas mcm nih..=p

Mak kesayangan mama..orang paling kuat utk majlis nih..punyelah sume benda mama order dr orang lain sbb taknak susahkan die..ponnnnnn ada jek keja die nk buat kat dapur nih..hihi

Abang n kakak ipar mama..datang jauh dari Kluang sehari sebelum majlis lagi

Kakak mama n abg ipar (baju putih)..org kuat tolong wat apam, dadih, puding roti n tak lupe pick up kek Zareef yg tantek tuh..^__^

Mama ngan ayah mertua n adik ipar


Mak mertua n pakcik sebelah papa

Alhamdulillah, nenek sebelah papa ni sudi meluangkan masa datang ke majlis cicit die..=)

PAkcik papa n family..si kecik tu nama Farish Danish sebaya jek ngan Zareef

Sepupu2 mama..


Selain sedara2 terdekat, thanx juga pada kawan2 blogger yg sudi datang yek..ada 5 orang yg datang arituh..^__^..semoga lepas ni persahabatan kite sume berpanjangan k bukan setakat di alam maya jek..=)


Blogger Zaila Mohamad mama Haziq, Husna n Asyraf Hariz (sori Zaila, i tepek jugak gmbar u kat cni..hihihi).Zaila ni dok tak berapa jauh dari umah mama kat kawasan Kota Kemuning..time nih kawan mama as kamerawoman baru smpai so tak smpat die snap2 gmbar anak2 Zaila yg lain especially Asyraf si bongsu yg comei itu..=p

Blogger kak Lynn Latif (Littlehumblelynn) mama Ain Darwisyah n Auni Irdina..pon sekepingggggg ni jek yg ada..thanx kak Lynn sebab sudi datang nun dari Puchong tuh..=)

Adlin Mama Kyra n Kyreen..sentiasa geram tgk anak2 dara die yg comel tuh..=)

Seronok dpt jumpe lagi n borak2 ngan Lin..dpt tau satu 'berita gembira' jugak dari Lin arituh..hihi

Kyreen Adeleya yg comel bangat..rakan sebaya si Zareef nih..bezanye die lahir 28 May..Zareef 28 Feb..^__^

Ni plak blogger Suriati Aman..dok dekat jek kat Bandar Botanik..1st time jumpe Su ni n sangat2 peramah orangnye..thanx Su sudi datang umah akak yek..=)

Anak2 dara Su yg nmpak mcm kembar dah ha..hehe..sebelah kiri kakak Dhia n sebelah kanan adik Mya..(betul kan nama anak2 Su tuh..)

Sebelum Su balik smpat snap gmbar lagi kat cni..=)

Last but not least, blogger Eida Adie..Mama pada Danish, Mya Zara n Myra Syaza..second time jumpe Eida..Eida ni dok dekat gak kat umah mama aka ka Bukit Naga sana..


Selain dari sedara mara n kawan2 blogger, kawan2 opis n jiran2 pon ada ..itupon kami jemput jiran2 terdekat jek..yg sebaris ngan umah n umah depan..hehehe..yg lain2 tu belum berapa nk kenal so tk berkesempatan berjumpe lagi..=p..Layan gambar lagi k..


Suasana ketika majlis..sebelah petang tu 3 kali hujan lebat turun..huhu..takpelah..hujan rahmat mungkin kan

Kawan2 seoffice..

Girl comel yg sebelah kanan tu pon rakan sebaya Zareef..lahir seminggu awal dari Zareef..hihi

Ni Robin, satu tpt kerja ngan mama aka abah angkat Zareef...tgk Zareef rilek jek bile ikut abah Robin..=p

Baju pink tulah bbysitter Zara n Zareef..time ni Zara sibuk nk makan kek sama2 ngan mama Nurul katenye..=p

Ni plak ex-officemate..Huda

Sambil borak smbil tulis2 di guestbook..=)

Officemate lagi

Ni plak kawan2 papa..ada 2 family datang

Shazlin n family..husbnd die dulu satu TUDM Kuantan ngan papa..now dh pindah ke Penang tak silap

Skoolmate mama..Ayu n si bujangnye yg comei lote..Zareef pon nk sama besar ngan Danish ni..hehehe

Mama, Nadhrah (my kamerawoman) n AYu..

Dua2 skoolmate mama ni kurus kering besar sungguh ngan diriku yg chubby ini..huk3x..amik gmbar pon kena nyorok2 kat blakang..=p

Last but not least..bergambar ngan family sebelah mama..

Terima kasih korang sbb sudi datang!!


Ni jiran sebelah umah..

Ni anak jiran depan umah plak..baru pindah so 1st time mama jumpe n dapat borak2 ngan diorang..=)

Mama, Zara n Iman (anak bbysitter)

Ehem2x..manjanya Zara ngan abg Iman kan..hihihi

Nilah die geng Zara kat umah bbsitter..Iman n Alia yang kat belakang tu adik beradik..yg baju biru comel tu plak Dania, kazen diorang

Kakak Zara posing sorang2...

Sebabnya..adik tgh lena tido time tuh..punyelah riuh rendah dalam umah langsunggggg adik tak sedar..hihihi



Klaa..esok smbung entry lain plak yek..gmbar bday boy pas bangun tido..hehehe..tak dan nk smbung kat cni sbb entry dh berjela pjg dah rasenye..^__^..apepon, pada sume yg menghadirkan lagi..sekali lagi jutaan terima kasih dari mama k!!


p/s: Mujur minta kawan mama Nadhrah Mohamad n Ida Yunus bertindak sbg OP aritu..dapatlah bergmbar ngan sume tetamu2 yg datang..^__^




5 comments:

zailamohamad said...

takpe..takpe..gambar dari kamera mahal nampak daku kurus sket..hahahaha

thanks again Lily..seronok kalau orang datang rumah ni..tetamu bawa berkat:)

mama_umar_maryam said...

ramaii dtg!!tahniah tuan umah ;)..sorry lily,we cant make it..dah btau kan zt ke S.alam? cousin's wedding

NzA said...

meriahnya...seronok meraikan saudara n rakan2...penat pn brbaloi2....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

epi belated besday Zareef..
meriah besday zareef, ramai auntie & uncle dtg tu...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

baru terdaya on lappy today .. huhu terlepas n3 bash zareef .. thanks lily invite kami insyallah bulan 6 kalau kuat badan ni buat party tuk anak2 dara tu plak ... peknen kali ni cukup mencabar dekat 2week on off demam mc pun pun sama huhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016