Kluang Railway Station :: Pertama kali jejak ke sini..=)

Arituh pas attend wedding acik Nina..sempat menyinggahkan diri ke Kluang Railway Station nih..klu ikutkan mmg kena tros balik sbb banyak benda nk buat kat umah PIL kan, tp papa kata alang2 dh smpai Kluang, mehla singgah..mama ni nama jek ada abang dok kat Kluang tp mmg tk pernah berkesempatan ajak die gi sana..kebetulan pas Kedai kopi kat railway statiton ni kecoh pasal isu halal arituh, abg mama pon dah tak ke sana..tp lately tgk Nana ibu Damia selalu jek singgah + inform Kluang Railway Coffee tu dah ada sijil halal terbaru, maka mama pon tanpa was2 nk cuba jugak minum2 kat situ..hihihi
 
Smpai sana, tengok2 ada keretapi tgh berhenti..maka  jakunlah anak2 mama kan tgk keretapi dari dekat..mama pon mmg tak pernah gi stesen keretapi mcm ni..klu stesen komuter tu adalah..hahaha...pas tgk2 ketapi tu sekejap, tros gi ke Kluang Railway Coffe plak..dapatlah rase feel minum air smbil dgr bunyi keretapi lalu kan..=p


Budak2 jakun tak pernah tgk keretapi dari dekat..=)

Bertentangan ruang beli tiket ni jek kedai kopinye

Hero2 mama..

Zareef tgk ape sayang..lubang idung papa ker..hehehehe

Air smpai..nama jek nk lepak kedai kopi tp mama mane minum kopi..so teh ais jugakla..hahahaha..papa plak kopi susu panas

Budak kecik yg sibuk pau air mama..tkleh minum byk2 nnti kembung perut..=p


Mama n Zara..Zara time ni tgh sakit perut so die takmau minum or makan ape2

Tak tau nk order apa..so teringat nana kat bun bakar ni sedap..hehehe..mmg sedap nyum2 pon..order dua ni jek sbb dah kenyang makan kenduri kan

Ohhh..nasi lemak 70sen ni pon mama try jugak..pada mama pedas sket smbal die tuh



Hehehe..itu jekla kitorng dok minum n makan kat cni..menu2 yg ada pon mmg basic2 jek..air kopi, milo, teh, neslo mcm tu jek yg available..makan2 plak roti bakar, nasi lemak, telur separuh masak je kot..lain2 tak perasan..=p

Pas minum2, saja tgk2 keliling stesen keretapi nih..smbil tunggu papa solat layan Zareef 'ukur tanah' kat stesen tuh..heheheh


Keretapi kedua yg berhenti time tuh..agak2 bile mama nk naik keretapi camni eh..try test yg siap katil tuh best tak agak2..

Zara kena paksa posing berlatarbelakangkan ketapi..=p

Mama n Zara plak..mesti org kata pelancong ke apa ni sibuk2 amik gmbar kat stesen ketapi..ehehehehe

Kami lagi..=)..zoom dekat sket

Bila dh bosan 'ukur tanah'..Zareef lepak2 kat cni plak..

Bosan tunggu papa ek dik

Apelah yg dua beradik ni buat..sibuk gendangkan kerusi tuh plak..hehehe



13 comments:

Nana said...

mmg pedas gile sambal nasi lemak dia kan ehehe
lagi satu kena try pau sambal dia...
itu trademark juga tu

izla said...

alang2 dah sampai kluang kan..
saya x pnah pegi kluang tp x penah sampai agi kluang railway station ni.
mmg glemer kan.

#cantik baju zara..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

layout belog ne mmg cantik..buat sendiri ke upah org??

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kita nama org johor.. tangkak nga kluang bukan jauh pun x pernah pi hahahha ... cam best je kan makan kat situ

Salina@IbuAqil said...

mama!!!
nasi lomak tu nampak sedap ler..
lapor nih..

ninieZUERYANNIE said...

senyum sorg2 tgk gelagat 2 beradik ni.. ;)

Sidratul Muntaha said...

huhu..
zareff ukur tanah katenya?!
hihihi

NzA said...

anak2 akak pn kalau blk kg mmg jakun nk naik keretapi..pernah skali kami dr kelantan ke KL naik Flight n terus balik naik keretapi....mcm xde kerja budak2 nie...hi.hi.hi....

littlehumblelynn said...

Mmg famous kan kluang station ni.mmmmm x tau bila akn smp ke johor.huhuhu

nieda said...

mmg famous betul kluang station ni? kalau dekat teringin gak nk cuba

ieda said...

akak punnn x pernah sampai dik
pernah duk johor , pernah gi kluang tapi x pernah sampai ke stesen dia nie ;)

mama_umar_maryam said...

dari blog nana,smpi blog lily gmbr roti bakar tu xpnh fail utk buat zt terliur ;)

Izan Ishak said...

dah makan2 kat situ ye lily... dulu2 masa kami dok kluang tak pernah pun singgah makan kat situ. kalau tak silap pernah masuk majalah 3 kan... glemer tmpt tu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016