Invitation from Ayu..kenduri akikah + birthday @ Meru

Ahad lepas memenuhi undangan blogger Ida Rahayu aka Ayu aka Sidratul Muntaha (hahahaha..habis letak sume nama..=p )..ada majlis kat umah parents die kat Meru sempena akikah si adik bongsu + birthday adik2 yang lain..mama smpai tk tau dh lewat sangat ke tak dalam kol 3 lebih macam tuh..tp alhamdulillah, kenyang kitorng makan hidangan2 yg disediakan..macam2 ada..kambing golek, itik golek, rendang itik, nasi beriyani, soto, kek rainbow dll..part itik tu papa mmg selera btollah makan..mama jamah sket2 jek sbb mmg tak biasa makan itik sebelum nih..hihihihihi (jakun)..

Nway, ni baru kali kedua lah kiranye mama jumpe ngan Ayu..first time jumpe time blogger gathering dolu2..mase tu ayu tgh preknenkan si Ara n tk smpat borak panjang pon..kali ni dptlah borak2 lama sket + kenal ngan ahli keluarga Ayu..thanx jemput kami ye Ayu..=)..Ayu kata si Zara n Zareef baik jek petang tuh..hehehe..mmg syukurlah..Zareef mmg tk meragam apa cume sibuk nk mamam sendiri..si akak Zara plak mmg happy sokmo kat umah Ayu petang tuh..ape taknye, rupenye parents Ayu ni mmg ada ternak ayam, itik n arnab sume..so budak jakun tu pon ralitlah tgk binatang2 tuh..siap main kejar2 anak ayam lagi time kitorng tgh makan..huuuu..


Sebelum gerak ke Meru..pose dari akak Zara..=p



Kat umah Ayu..Zara just mamam soto n kek jek



Rainbow cake hasil air tangan Ayu sendiri..



Zareef sibuk nk mamam sndiri..=p



Berkecah adik makan!!



Tak sempat snap makanan yg lain..sate ni jek yg ingat nk amik gmbar..tp mmg sedap wooo sate nih..rase tk cukup tapi segan nk amik lagi..ekekekekke



Sebelum balik, amik gmbar ngan tuan umah dulu..=)..tgk plastik merah tu mak ayu siap tapaukan kitorng berkat bawak balik..heheh



Budak jakun.dah nak balik smpat lagi 'paksa' mama singgah reban itik nih..sibuk nk bagi makan lagi tuh..huhuhu





Dalam keta nak balik umah Zara smpat request papa nak beli ayam kecik nk simpan kat umah..hehehe..suke btol die main ngan anak ayam n anak itik tu gamaknye..tp apakan daya Zara..macam mama selalu kata, umah kite tak sesuailah nak bela2 pets nih..nak main ngan anak ayam, tunggu kite balik kampung umah atuk k..ada gak ayam ape..^__^

3 comments:

zailamohamad said...

owh kat Meru memang banyak itik eh??

Zaila pon suka makan itik:)

tengah baca entri2 Lily di Sabah..nak buat rujukan, nanti nak g KUndasang & KK:)

Izan Ishak said...

izan tak pernah lagi makan itik setakat ni lily...

best tu dpt jumpa ayu... siap dapat berkat lagi tu.

Sidratul Muntaha said...

mekasih dtg lily
mana terlebih terkurang tu mintak maaf ye
huhuh...
slim rupanya aok la ni...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016