Review movie SEEFOOD

Dah tengok movie SEEFOOD?? Kami baru tgk ari Sabtu lepas..=)..



"Join Pup, a bamboo shark and Julius, a whitetip shark on a fun-filled adventure on the land that begins when poachers steal dozens of egg sacks from Pup's reef. Angered, Pup makes it his mission to save his brothers and sisters no matter how impossible the task may seem. His determination takes him above water, into the world of Man, where it is fraught with beauty but also danger for an aquatic animal like him. Afraid for Pup's safety, Julius embarks on his own quest to bring his best pal home. In this movie, you will believe that a shark can walk on land!"


Rasa sume dah tau kot movie ni ialah movie Malaysia..dibiaya oleh MOSTI lagik..first time tgk thriller movie ni mmg mati2 mama ingat movie dari Hollywood..hehehe..nmpak animasi die canteklah jugak kan..dah macam citer 'Shark Tale' pon ada..

Btw, lepas tonton movie ni..pada pendapat mama bab animasi n watak sume dah ok..cume 1st half citer ni bagi kitorng agak bosan sketlah..ada lawak pon, macam tak berapa nk menjadi..=p..bile dh second half citer time ikan2 ni dah naik ke daratan, barulah nmpak menarik sket..time kat darat tu ada watak2 lain lagi macam geng2 ayam yg berani dan geng2 ketam yg kejanye mengait buah kelapa..time nih mmg rase terhibur n lawaknye lebih menjadi..hehehe..ni review dr sudut pndangan mama jekla..sbb ada beberapa org kawan lain yg gi tgk kata best jek kan..=p

Klaa..mama tak reti bg review lebih2..so tepek pic kami anak beranak jekla yek..

Gmbar dlm keta on the way kuar outing Sabtu lepas..mama n si buah hati

Zara sgt2 eksited bile nmpak poster filem ni..berkali2 kata 'mama..tgk citer fish tau'..^__^



Motip cium gmbar ikan?? sbb eksited sgt nk tgklah tuh..ehehehehe

Zara lagi

Adik baru bangun tido time nih..mmg cergas habis!!

Dua budak yg eksited..sorang eksited tgk wayang..sorang lg eksited dpt berjalan..=p

Sementara tgu movie mula, papa layan anak2 kat tpt game nih..Zareef muka suke sbb dpt main stereng..huhu

Ok..movie start dah..si kecik ni tgh ralit makan popcorn..keja die, kemam popcorn dlm mulut, pastu luah kuar semula..uhukuhuk..

Si kakak cam biasa tak sabar2 tunggu citer mula


Nway, kali ni memang sangat2 MENCABAR kami tgk wayang tau..huhuhuh..act ni dh kali keempat rasenye Zareef masuk wayang..cume sebelum ni mmg sekejap jek masuk, then die tido..kali ni plak, kebetulan die baru bangun tido..maka time movie start die dah sangat2 cergas..suku citer jek die dok diam..pastu die dh mula meligat..mujurlah org tak penuh dlm panggung so takdelah segan sgt..bergilir2 mama n papa dok melayan die (ehhh..papa lagi layan lebih..hehehe)..ke hulu ke hilir die berlari..panjat tangga, turun tangga..huhuhu..barulah mama tau perasaan parents yg risau nk bwk anak masuk wayang sbb takut anak melasak..mmg lain sungguh Zareef ngan kakak Zara tau..ke sbb die kecik lagi maka die tk reti tgk wayang yek..


Haaa..nmpak anak sape yg sedondon putih tuh..time nih movie nk abeh dah..si kakak bile nmpak si adik melasak, leh plak die join sekaki..slalu elok jek dok diam tgk wayang..huuu

Siap baring2 kat depan ni..ni si Zara ikut ada sorang budak lelaki tulah..budak tu pon siap baring minum susu smbil peluk bantal bucuk lagi..hehehehe



Pasni kena pikir sepuluh dua puluh kalilah sebelum bwk anak2 tgk wayang..takpon kena pndai pilih tgk movie time waktu tido Zareef jek..hihihihi


p/s: Time tgk wayang ni rantai Zara ada lagi..mama suspect tercicir pas tgk wayanglah kot..sbb dah carik kat umah tk jumpe..=((

7 comments:

mummy_ayu said...

oo..ada cita fish..nak ajak Daddy bawak Ian & Iris tgk la nanti.

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

baru nk tgk hari ni berdua ngan kyra je .. sbb EL hari ni school pun holiday sesekali bawa kyra tgk citer fish ni

Nad @ MamaZakwan said...

la...lily pi tgk ari sabtu ek?
kami pun gi gak
tp kami gi pagi
tgk takde tiket pagi
trus postpone gi ari ahad kt alamanda

mama_umar_maryam said...

btol lily, igtkn hollywood punye production..hehe,siap baring2 lg hah budak2 tu..xpelah,besenyer enjoy jekan

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

irni pun dah tgk cter SeeFood tu sabtu lepas..
mmg agak boring pada mulanya kan..
tp anak2 irni pun melasak dalam wayang masa tu..siap main duk kat tangga,main pintu..
sabar je la..

P/s:kita senasib la kiranya..hehe

NzA said...

hi.hi.hi.....zareef blm faham tgk jln cerita tu..kak zara dh pndai menghayati sbb tu leka.....
Alahai, sygnya rantai zara hilang...xjumpa ke lily????

blog-tips-kurus said...

sangat kecewa la mama. baru tengok semalam..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016