Rainbow cake yg cantik menawan..(^__^)

Ada beberapa orang yg masih bertanya mama, mana mama tempah RAINBOW CAKE utk bday Zareef arituh..tp mostly tanye utk area Klang/Shah Alam..Seriusly, utk kawasan area2 Shah Alam ni mama pon tak tau mane nk tempah kek rainbow nih..huhu..sebab mama dari awal mmg dah target nak order kek dari RIZQCAKE..entah..terpengaruh ngan hasil2 kek Kak Ila yg cantek tu kot..+ ramai komen kate kek2 dari Rizqcake sedap2 belaka..so awal2 dah mintak quotation n discuss design dengan kak Ila..kebetulan, Kak Ila ni duduk Setiawangsa..dekat jek ngan umah kakak mama kat Mindef tu so pikir2 leh lah kakak mama tolong amik kek kan..=)
 
Tapi kan..disebabkan ni first time mama order rainbow cake..n order plak kek jenis buttercream jek (no fondant)..mama tak tau yg kek ni sangat2 'fragile'. Dah nama rainbow, mestilah ada berlayer2 kan..so masa kakak mama pick up kek ni n bawak ke Klang, die tak perasan kek dah 'bergerak' kat dalam kotak..abeh layer bwh sekali terslide kuar n sebabkan kek jadik senget..mula2 tgk mmg rasa nak nangis..mcm sian kat Zareef bday kek dh comot..nk potong kek pon siap bahagian bawah tapak tu kitorng alas ngan towel kecik sbb nk bagi surface kek rata semula..hahaha..sian tak..mujurla hampir sume tetamu yg merasa kate kek tu sedap..so terubat hati mama..=p


Ini rupe bentuk kek sebenar Zareef..mama copy dari bloq Rizqcake..simple tp bagi mama tetap cantik n sweet sbb warna warni tu kot..=p

Mama just mentioned nak ada nama Zareef, no satu besar n tema pon nk rainbow..so terhasillah kek nih..berat kek = 2kg..=)

Ni plak bday kek di tempat kejadian..nmpak tak belah bawah tu dh comot..huhuhu..klu perasan belah kiri tu plak ada towel kecik terjulur kuar sket..towel tu sbg alas spy permukaan kek tu rata..klu tk mmg senget sebelah tau..=(

Haa..dalam gmbar ni nmpak sangat kan layer bawah kek yg dh terslide kuar tuh..rasenye klu kek ni luar die fondant, maybe tak sefragile ni kot..tp tkpelah, benda dh lepas..kek pon dh habis kena ngap..=p

Rupe bentuk kek setelah dipotong..cuba kira ada berapa layer kaler sumenye..=p


Overall, still puas hati ngan kek nih..harga die? agak priceylah jugak (bagi mamalah..org lain tk tau..=p) ..klu nk order jugak dari Rizqcake, sile mintak quotation harga sndiri k..hehehehe..n kot2 sape tau rainbow kek maker area Klang/Shah Alam, leh jugak tinggalkan komen..senang mama nk smpaikan kt orang2 yg bertanye tu or kot2 nk order utk diri sndiri lankali kan..=p

8 comments:

Lynn Hamzah said...

cantik la kek tu...lynn baru jer lepas rasa sabtu lepas...agak manis tp tetap best...

Nana said...

menarik gile kaler dia..
tak kisah la senget skit
janji sedap kan

syanasaid said...

menarik gile kaler dia
sbb panas kan, dia mencair la kot
rse kalo area dekat2 sesuai la jenis buttercream

takpe janji sedappp

NzA said...

mmg cantik + ceria warna kek tu...
Berapa hrgnya tu lily...mesti mahalkan......

zailamohamad said...

zaila tempah di JasmeenHomeDelight kat Seksyen 18 Shah Alam, kek pelangi dengan edible image berat 1.5 kilo RM75, sabtu ni baru nak rasa..entah sedap ke tak..hehehehe

LYAfrina said...

comelnyer kek tu...

happy belated birthday dear

ila de cute said...

huhhuuuh kesian nya... akak pun rasa nak nangis nengok kek ni... huhuhu...actually kami dha bgtau kat akak lily minta hati2... macam kami buat utk Isk (anak moon), nak bawa dari setiawangsa ke salak tinggi...terpaksa abwa kereta slow2...bumper ke jalan berlekok ke semua mmg kena slow slow sbb tak nak ada hentakan pada kek... anyway thanks so much ye... kami pun suka kek tu ... masa buat tu hati rasa berbunga bunga sbb simple tp nampak attractive. tq ye lily

senahyeyeh said...

aah jasmeenhomedelight kat jln rotan getah sec 18 s alam..sedap gak kek dia:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016