Ceritera seminggu sudah :: Dari Rantau Panjang Klang ke Putrajaya..

Hehe..citer aktiviti Sabtu lepas, dah nak masuk Sabtu lg sekali baru sibuk nk citer kan..tak kisahlah..yg penting still ada catitan ye tak...=p..Aktiviti Sabtu lepas dimulakan ngan pegi ke bday party Nur Dhia Zahra, anak kawan blogger mama Norly Saliana..Ingat lagi dulu first time jumpe Norly ni time bday party Zahra yg ke-2..now Zahra dh masuk 4 tahun dah..dah ada adik encem nama Dayyan Zharif pon..nway, walaupon ni kali kedua mama pi umah Norly kat Rantau Panjang Klang nun..tp tetap sesat wehhh..ingat leh jumpe jalannya, rupenye tak..bile dh sesat baru hegeh2 pasang GPS..tak pasal2 termiss majlis potong kek Zahra..huhuhu..ohhh..tema bday party ni PINK + GREEN..so mama n papa masing2 pakai baju GREEN..anak2 plak pakai kaler PINK..=)


Time kitorng smpai kek dh selamat terpotong2  dah..nasib yg barbie seketul ni masih ada lagi..eksitedlah anak dara mama yg mmg suka princess2 ni kan..


See..Zara mengendeng nk amik gmbar kat kek princess nih..die siap kata "sama kan mama ngan kek Zara" ---> refer to bday kek die mase celebration 3 taun arituh..=p

Selain kek, si anak dara juga sgt teruja makan apam polkadot nih..mmg fevret die..rase mmg lebih 10 biji die makan sorang..heheheh

Budak kecik mata bulat..takdelah meragam sgt si Zareef nih..cume muka ketat jek sbb tk biasa jumpe ramai2 org..=p

Si kecik pon sibuk menjamah apam jugak..smpai hijau2 lidah dibuatnye..hehe

Last but not least, bergmbar bersama tuan umah Norly Saliana n bday girl Zahra (yg serba pink tuh), sorang lagi kawan blog gak Eida Adie yg tgh menunggu ari nk deliver 3rd baby die..gmbar ni papa yg amik..rasa nk marah sbb BLURRRR rupenye..huhuhu..dahlah sekali skala jumpe..satu2nye gmbar yg ada pon tak semenggah..mencik tau..


Dekat 1 jam melepak2 umah Norly, terus mintak diri sbb dh janji ngan kakak mama nak pi Hospital Putrajaya..nk melawat 2 org kazen yg diwardedkan..yg sorang ada masalh ngan paru2 n jantung tak silap..yg sorang lagi plak baru kematian salah sorang twin dalam kandungan die..sian sgt..kazen yg ngandung twin tu dokter soh rehat jek smpai bersalin kat hospital..sebab takut ada komplikasi utk twin yg sorang lagi tu kan..mama harap semoga twin yg masih ada tu akan selamatlah smpai dilahirkan..ni kandungn pertama kazen mama..diorang dulu kawen sama tahun ngan mama n papa..


Nk amik gmbar dlm wad cam tak sesuai..so amik gmbar 4 beranak ni jekla..hehehhe

Zareef eksited main sofa??

Ralit main sementara tunggu mama borak2 ngan kakak n kazen2 yg ada


Kuar dari hospital Putrajaya dh nak Maghrib pon..papa terus calling2 pakcik die pulak yg dok kat Putrajaya tuh..actually, isteri pakcik papa tu yg keja Putrajaya..diorang pon jarak jauh gak..sorang Putrajaya, sorang Batu Pahat..ni first time smpai kat umah diorang kat Presint 11 tuh..smpatlah dinner kat sana jugak..tp malam tu mama cm dh lembik sket sebenarnya sbb diserang sakit kepala..so pas makan2, mama tumpang rehat kat bilik jeklah..huhu


Zareef n Farish Danish..anak pada pakcik papa..so pangkat pakcik kat Zareefla..=p

Suke plak bile Zareef dpt kawan..Farish ni muda sebulan dari Zareef..baru nk belajar2 merangkak

Kakak Zara tertukar adik ker?hehehhe..suke plak si Zara melayan Farish mase tuh..si Farish plak bukan main suke dpt kawan..=)



Akhirnye, dekat 12am jugak baru bergerak semula balik ke Bdr Puteri..mama mmg dh flat abeh kat seat belakang..entahla, apsal rasa penat sgt walhal bukan byk sgt tempat pon menyinggah arituh..maybe sbb sakit kepala tu kot..badan rasa tak larat jek..nway, utk weken ni takde program lagi sbb papa tak balik..maybe spent time kemas2 umah jelah gamaknye..=p


3 comments:

Salina@IbuAqil said...

canteknya kek dia.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel kek tu..
budak2 mmg suka berkawan..happy jer Farish tu kakak zara layan dia main.. ;)

Nad @ MamaZakwan said...

nama anak2 member blog lily tu pun cam lily gak kan..zara ngan zareef..seakan2 ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016