Bila papa beruniform kawad :: Teringat kenangan dolu2..=p

Pagi tadi, papa dh selamat pon berkawad sempena Hari Angkatan Tentera (ATM) yg ke-78..bertempat kat Sg Besi n disertai oleh beratus org pegawai + LLP angkota tenera dpd TUDM, TLDM n tentera darat malaysia..mama smpat jugak tgk skjap kat tv tp takleh cam muka papa..sebabnya papa dok pegang panji2 yg mcm bendera kat sebelah depan tuh, tp malangnya panji2 tu cover muka plak..so tk dptlah tunjuk Zara muka papanya tadi..=p..ohh..mama smpat tgk perbarisan kawad tu kat tv sbb arini mama half day..Zareef mcm panas plak badan die pg tadi, so tk smpai ati nk tinggal kat bbysitter..huhu

Nway, papa pakai uniform kaler biru arini..uniform yg sama wktu kawen ngan mama dulu..tk sangka gak muat lagi baju tuh..ingat perut dh naik papa pon dr order uniform baru..agagagaga


3 Jun 2007- Majlis persandingan kat sebelah umah mama

Huuu..dah nama pegawai askar..time hari sanding pon buat muka ganas..T_T

Kenangan lalu bawah pedang..=p

Potong kek pon bawah pedang jugak..Unik kan protokol diorang nih..=)


Hehe..saje tepek few pics nih sbb tetibe teringat bile tgk papa pakai uniform ni pagi td..cd majlis kawen kat umah papa dh tak dapat dikesan klu tk nak jugak tepek pic kat sebelah sana jugak..huhu..apepon, time kat umah mama ni unik sket sbb kawan2 papa dpd tudm, tldm n tentera darat sume ada utk join sword barrel tuh..nmpak meriah plak sbb banyak unirom ada kan..hehehehehe


9 comments:

ieda said...

rasa seronok lak kan .. kenangan tuu
mana semua org dpt lalu bawah pedang nie :)

maya amir said...

wahhh bestnye lalu bawah pedang:)

Salina@IbuAqil said...

alolololo sweetnya mama.. papa muka ganash.. hik3!! nasib dia x bwk senapang masa tu.. ;p

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

betul kata ieda..bukan semua org leh jalan bawah pedang mcm tue. so kenangan terindah nie kena igt sampai bila² walaupun dah beranak cucu. huhuhuhuuhu..

so sweet!

littlehumblelynn said...

untungler kawin pegawai tentera nih kan...

merasa protokol tuh-sgt2 lain dr yang lain

mama_umar_maryam said...

hik2,dulu2 pon ade jugak bangan nk kawen bwh pedang,tp xnk kawen dgn askar,nk panggil abg2 pedang je,hahahah,boleh ;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye lily..kenangan terindah. lg2 bila dpt lalu bwh pedang tu.. ^_^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fuhlamak , potong kek bawah pedang. cool. kalau kawen ala2 panglima perang zaman dlu pun cool kan??hiks hikss..

Nana said...

tingin tau
nak rasa kawen bawah pedang hehheee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016