Memang lain dari yang lain :: LOGOS HOPE Floating Book Fair

Haa..pernah dgr tak pasal kapal Logos Hope nih..Act mama pon baru tau few weeks lepas..tak silap mama, kapal ni asal usul dari Jerman kot..die mmg akan berhenti di port2 tertentu kat different countries..Logos Hope ni kapal yg menganjurkan pameran buku kat dalamnye..kira pameran buku terapunglah sbb dalam kapal kan..=)

Utk bulan Oct ni, Logos Hope ni dahpon selamat berlabuh kat Star Cruise Centre or nama lainnya Port Klang Cruise Centre (PKCC) kat Pulau Indah nun..details pasal pameran buku ni:

Date: 29th Sept – 23th Oct 2011 (ingat2 lupe jek ni ye)

Venue: Port Klang Cruise Centre (PKCC)

Opening Hours: Tuesday – Saturday : 10.00am- 10.00p.m
Sunday: 1.00pm- 10.00pm

Closed on Friday (ni pon kalau tk silap mama..malas nk cek..heheheh)
.
 .
So, Sabtu lepas..mama pon tak lepaskan peluang utk menerjah ke pameran buku dlm kapal nih..kebetulan nenek Zara ada kat sini kan, so lehlah bawak die jalan2 cuci mata..yg kelakarnya, kitorng mmg tak pernah pusing2 smpai ke Pulau Indah..maka mmg sesat kebaratlah time nk cari lokasi kapal tuh..almost 1 hr gak terpusing2 baru smpai destinasi yg dicari..=p
Meh layan gambar kitorng kat sana yek..smbil letak gmbar, sambil cerita..simple2 jek sbb tak cukup masa nk story panjang2..huhu


Inilah bangunan PKCC tu yek..dari jalan besar kena alert ngan signboard PKCC ni..kitorng tak perasan sbb tu leh sesat..huhu

Before masuk pameran, smpat isi perut kat kafe yg disediakan..kebetulan masing2 tk lunch lagi time tuh..


Bergerak ke arah kapal Logos Hope..smpat amik gmbar dari kejauhan..nmpak tk kapal belakang kitorng tuh? Itulah kapal dgn floating book fair tuh..=)

 Gambar dekat sikit..

Haaa..gmbar terrrdekat...nenek jek jadik model gambar kali nih..=p

Di sebelah belakng kapal Logos Hope nih ada gak satu kapal cruise besarrrrrrr giler tgh parking..serius jakun ok..tk pernah tengok kapal cruise mcm ni dari dekat..kat dlm gmbr nih leh nmpak bilik2 yg disediakan kat cruise tu + ngan bot2 kecik

Dasar jakun kan..nak jugak amik gmbar dpn kapal cruise nih..=p

Okeh2..berbalik pada Logos Hope tuh..mmg tersangatttttttlah ramai yek org pada ari tuh..tgk jekla gmbar nih

Sudah masuk dalam kapal..

See..ramai kan org dalam tuh..tp feeling mmg lain masuk pameran buku nih..almaklumlah dlm kapal kan.so sedikit teruja di situ..=p


Zareef macam asyik sgt tgk buku yg banyak tuh ..=p

Ni kat area children's book..sgt ramai ok..nk jalan pon bersesak2..fuhhhhh

Antara buku utk kanak2 yg ada..mmg macam kedai buku diorang susun kat dalam nih

Banyakkkkk sgt buku2 disney princess..Zara mmg eksited gile kat cni..heheheheh

Ok..yg ni bergmbar kat mural 'Journey of Life'..mama tak amik port ape benda tuh...ni cume tumpang amik gambar jek

Posing2 ngan Zareef sbb bosan tunggu papa beratur bayar buku..

Papa sibuk nk bergmbar kat cni..layankan aje..

Nenek n Zareef..ni peta yg menunjukkan lokasi2 yg bakal dilawati kapal Logos Hope ni tak silap

Ok..akhirnye turun kapal sudah..papa n Zara membelek buku2 yg baru dibeli

Zara dgn buku princess..suka sgt die dpt buku nih

Ni posing saja2 sebelum bergerak balik..Berlatarbelakngkan kapal cruise yg besar gedabak tuh..Star Virgo nama kapalnye

Mama pon gedik nk posing depan kapal jugak..=p

Mama n Zara


Bergmbar selagi boleh..hehehehe



Ni dh nak balik dah..lama jugak kitorng kat cni

Kat dlm bangunan PKCC tu ada gak booth2 jualan..ada makan2, cenderahati n lain2..

Zareef yg kepenatan..selamat tidur sudah..=p


Act masa masuk kapal tuh..kitorng tak bwk naik stroller ni pon..tinggalkan kat bawah kapal tu jek..susah klu bwk stroller ni sbb kena turun/naik tangga + org sangat2 sesak..n disebabkan 'kelemasan' jugak..mama cume smpat rembat 3 biji buku jek..satu utk Zara, satu utk Zareef n satu utk anak2 buah mama (kna kongsi 3 org..hehehe)..then papa adalah jugak beli 2,3 buah buku yg murah2..Kesimpulannye, menarik jugakla pi kat pameran buku tuh sbb lain dr yg lain kan..harga buku2 kat sana pon leh tahan murah..nnti mama buat entry lain tayang buku2 yg mama beli..

So, sesape yg suka buku2 or minat nk gi pameran ni sila2 kanlah yek..kot2 tak tau jalan, lehla kontek mama..dekat jek rupenye PKCC tu ngan umah mama kat Bandar Puteri nih..mcm mane leh tersesat daa kitorng arituh..buat malu jek..hehehehe



p/s: Act time kitorng pegi tuh ada liputan dari stesen tv NTV7 tau..tetibe papa Zara kena interview time tuh..tp tak taulah betul2 dpt masuk tv ke tak utk berita malamnya..sebabnya kitorng pi makan kat west port..so tkdan tunggu dpn tv..=p


7 comments:

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!! Banyak borong buku.. ;)

ZanaNordin said...

1st time dengar
bestnya..
lain dari yg lain

yang penting
lily nampak manis ngan tudung Fareeda

zailamohamad said...

first time tahu..harus pergi ni

thanks for sharing

littlehumblelynn said...

bestnya..kak lin mmg pengemar buku...ada lagi ke ?

kalo mggu ni surely x sempat nk pg,mau ke PD pulak..

shila ariff said...

wah..mmg bagus le cara diaorg wat pameran buku nih..bergerak ke negara tertentu...harga pun kena 'convert' ikut 'current currency' jugak le ye??...

Rizziela said...

saya pun baru tau ada pameran mcm ni

Nana said...

beznye
agak2 sempat ke tak ntah
nak pegi nih

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016