Kami di TBS (Terminal Bandar Selatan)

Ni citer ari Ahad lepas..mak mama aka nenek budak2 ni nk bergerak balik ke Batu Pahat..Disebabkan takde kesempatan nk antar balik naik keta, maka kenalah nenek naik bas jek..huhuhu..mujurlah bas hala Pontian mmg akan lalu depan umah (umah kitorng kat Rengit tu dh sempadan B-Pahat-Pontian)..so takdelah risau sgt kan even nenek balik sensorang..

So, kitorng pon sama2 antar nenek ke Terminal Bandar Selatan nih..act ni kali kedua mama gi sini..kali pertama dulu mase antar kawan mama nak balik melaka..tp mase tuh mama just droppedkan die jek n tak sempat nk round2 area dlm TBS tuh..makanye, ni kire 1st timelah jugaklah mama masuk jalan2 dlm TBS..

Pendapat mama ttg TBS..mmg sangat2 baru, sistematik, teratur, selesa dan lain2 yg sewaktu dengannya..hehehehe..jauh panggang dari api klu nk dibandingkan ngan naik bas kat Pudu dulu..nak beli tiket jek dh nmpak sistematik..satu kaunter leh beli tiket utk pelbagai destinasi n perkhidmatan bas yg berbeza..siap ada skrin komputer depan kaunter utk konpemkan details tiket yg kite beli..mmg sgt mudah lah..Then mama suka ngan paparan jadual perjalanan bas kat tgh2 TBS tuh...dh nmpak sama std ngan kat airport plak rasenye..hehehhe..utk naik bas pulak, hanya penumpang jek yg boleh turun ke terminal..org2 tukang antar ni just leh babai2 dr atas eskalator jek..haaa..sebijik cam kat airport kan..=p


Nenek n kakak Zara..

My Zara..belakang yg ramai2 tu org beratur nk beli tiket..banyak kaunter tiket kat sini

Paparan jadual perjalanan bas..sebijik macam kat airport kan..=)

Mama n nenek plak..


Kat area TBS ni banyak jugak kedai2 yg ada..restoren pon banyak pilihan..dari fast food, kopitiam, kedai mamak n food court biasa..so sementara nk tunggu bas nenek smpai kol 4.30pm arituh, kitorng decide nk duduk lepak2 kat kopitiam pak hailam dulu.yg bestnye, dekat kopitiam tu siap ada tv kecik yg tunjuk senarai bas2 yg dh smpai..kire takdelah risau tertinggal bas kan..=)


Mama + nenek + Zareef..erkkk..Zareef awat buat muka pelik tuh..hehe

Sementara tunggu order, layan Zareef main2 dulu

Kakak Zara tak lepas ngan buku princessnya

Order dh smpai..cume Zara jek yg makan nasik sbb die lom lun ch..kitornag yg lain just order drinks ngan roti bakar jek

Adik Zareef??layan shushu jekla..hehehhe

Gaya chomel terbaru adik..heheheh..geram tgk tauuuu

Kakak Zara posing kat tepi cermin nih..nmpak tasik kat luar tuh..

Last but not least, budak2 ni posing skjap kat dlm babyroom..sementara tunggu nenek n papa melawat toilet..hehehhe..kire convenient jugakla siap ada babyroom ni kan..=)

Kakak n Adik kesayangan mama..=D




6 comments:

Izan Ishak said...

bestnya TBS. kalau dulu naik bas kat pudu mmg kalau boleh takmo dah rasanya naik bas. '

lepas ni bolehlah try jalan2 naik bas pulak...sure anak2 yg tak pernah naik bas ni happy kan...

**wahh...zareef dah makin hensem...lama tak jalan2 sini...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hubby pernah pegi TBS ni..time dia ada interview kat KL baru2 ni..naik bas jer..dia kata TBS ni mmg sgt cantik & sistematik..Lain kali nk juga jln2 p KL naik Bas turun kat sini..sekali sekalakan.. ^_^

Salina@IbuAqil said...

Cantik & teratur ye mama..

shila ariff said...

Komen ni lari tajuk sikit..hehehe..ok le lily pakai tudung fareeda tu..sesuai je ngn lily...tgk dlm gmbr kat logos hope tu ok je...leh le beli lagi nanti...

Nana said...

penah g sekali je tbs ni
anta amrul naik bas
mcm epot dah kan
selesa je

zailamohamad said...

boleh tahan advance juga terminal ni;)

besarnya botol Zareef, Ashraf masih minum botol kecik hak 4 auns tu je lagi:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016