Jadi orang KL arinih..=p

(See attached file: kl1.JPG)
(See attached file: kl2.JPG)


Arini babysitter mintak cuti..Ada sedara kawen katanye..
Mama dok risau sbb cuti tinggal sekangkang kera..
Malu nk bgtau berapa ari sbb kompem korang terkejut punye..hehehe..
Papa plak, dh 3 minggu dok kat Klang ni so tkleh smbung cuti dah..
Makanye, setelah berbincang dari hati ke hati..
Maka kitorng decide nk antar si Zara ngan Zareef kat umah kakak Mama jek..
Kakak mama tu dok kat MINDEF nun..
Bile tanye die, die pon kata ok jek..
So, berbunga2 lah hati sbb save cuti sehari..=p

Disebabkan mama ni mmg BUTA jalan KL,
maka semalam gigih follow kereta papa dr belakang..
Papa mmg on the way nak balik Kuantan..
Alang2, die tunjuk sekali jalan nk ke MINDEF tuh..
And sbb takut bini die bakal sesat, maka awal2 papa tunjuk jalan guna
PLUS..
Then masuk kat LEbuhraya DUKE jek..
Dari DUKE, shoot ke Setiawangsa terus smpai pintu belakang MINDEF..
Settle..mmg tak sesat..hahahahaha..
Kira malam tadi mama dh tido umah kakak mama lah..
So pagi tadi mama bertolak gi kerja dpd umah kakak..
Dan mcm yg mama kata, org BUTA jalan cam mama nih,
senangnye mmg lalu DUKE jekla..=p

Malam ni, tido lagi satu malam kat KL..
Esok sekali lagi gi kerja dr sana, but bwk budak2 sekali..
Klu tgk timing pagi tadi, bertolak kol 7.15am dk ok dh..
Smpat smpai ke Shah Alam, antar bebudak kat bbsitter n shoot gi kerja..

Ohh..gmbar kat atas nun gmbar budak2 malam td..
Si Zara punye seronok dpt kumpul ngan kakak2 sepupu die..
Yg Zareef plak, sgt liattttttt nak tido..
dah bagi susu, dh ngempeng, dah tepuk2..
Lehla plak die bangun ligat ke sana ke mari..
Bile paksa tido, kejap ok..kejap merengek..
Macam2 hal..
Rasenye die tak biasa tido kat tpt lain kot..huhu..
Apepon, hope arini Zareef oklah duduk ngan Cik Yan ye,,
Semalam mmg menangis bile kakak mama pegang..
Almaklumlah, si kecik tu dah kenal orang..huuuuuuu

~Lily @ Mama Zara Zareef~

6 comments:

Ummi Eisya&Amani said...

dah lama tak jenguk sini..dah besar zaref ye..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wah shah alam ke KL hehhe kalau kita comfirm sesat gak lily..tau dr umah ke batu caves je umah mertua kalau suh gi tempat lain alamat mmg sesat la hehhe..

ok jugak anak2 lily tak takut org leh stay ngan makcik dia..

Nad @ MamaZakwan said...

seronok zara ramai kawan ye..
mlm esok die dok ngan zareef balik la..
mesti rindu kt akak2 sepupu die, hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sonok tgk Zara dapat kumpul dengan kakak2.. ;)

Salina@IbuAqil said...

Inapun sama ler dear.. Cuti tggl sekakang kera jgk.. ;)

Nana said...

haih mindef ngan umah kita 10 mnt je hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016