Bila anak tak sihat..

Hmmm..Zareef dh start batuk semula semalam..n bila batuk, nafas pon mulalah berbunyi..nk lagi teruk, dtg ngan pakej demam n selsema sekali..sian anak mama..so semalam balik kerja terus ajak papa pergi Klinik Pakar Kanak2 Tan kat Klang..Aa opismate yg rekemen..slalu asyik amik ubat kat SALAM kali nih try jumpe paed lain plak..

So semalam as expected Zareef kena neb lah..then dpt ubat antibiotik+batuk+kahak+selsema+demam..banyak btol ubat kena makan..kesian..huhu..selain tuh, disebabkan Zareef dh minum FM, maka paed suggest utk try tukar ke susu soya..actually sebelum ni Zareef takde pon tanda2 alahan susu lembu..but paed kata utk budak2 yg ada ciri2 athma ni mmg kurang sesuai ngan susu berlaktosa..hmmm..harus carik lebih info nih..semalam tak dan tanye pjg2 sbb org ramai gilerrr..sian kat Zareef pon ye jugak..

Nway, disebabkan Zareef tak sihat ni maka mama decide EL arinih..kawan2 minta sama2 doakan kesihatan si kecik mama yek..harap tak melaratlah smpai kena warded mcm arituh..=(


Gmbar2 Zareef kat klinik semalam..cpt sembuh anak mama sayang!!





4 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

siannye Zareef..mcm Qis kecik dulu..byk jer ubat kena mkn masa dia kena sembelit tu..syukur alhamdulillah skrg dh ok dh..

Moga Zareef cepat sembuh ye..

wlupun x sihat tp masih juga mampu tersenyum..comel.. ^_^

littlehumblelynn said...

Lily

bab anak sakit ni mmg dah immune...nak wat m/mana..selagi x 2thn tuh..mmg mengadap klinik je lah..huhuhu

smg baby cpt sembuh yek..sian mummy :)

ibuafiqahhuzaifah said...

sabar byk2 lily,

Zaifah mmg minum susu soya..
isomil sejak kecik..
sbb asthma teruk dari kakak...
kecik2 nie mmg byk la ubat xusah cakap..berbotol2...
skrg dah 1thn 6bln baru ok skit...

shila ariff said...

salam lily,

alahai..kesian kat zareef...mmm..anak sakit ni mmg buat kita risau kan??..banyakkan bersabar ye lily...dugaan seorang ibu...semoga zareef cepat sembuh...amin...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016