Sesekali rasa rindu..

Semalam kan mama ada bagitau yg mama tinggalkan anak2 ngan kakak mama yg duduk KL tu kan..petang tu kakak mama tepon, pesan soh belikan makanan dinner siap2 sebab die tak dan nak masak..katanye Zareef tak bleh ditinggal..bile ditinggal menangis so kakak mama tk dapat nk masak..aduhaiiii..manja lah plak anak bujang sorang tu kan..huhu..

So, sebab dh blur nk gi beli makanan kat mane, akhirnya tertuju ke kawasan perumahan lama mama dulu iaitu kat Taman Pinggiran USJ..plan asal nk tapau makanan kat situ, then guna jalan dalam terus shoot ke Kesas, masuk PLUS n straight ke KL..sbb kawasn tu banyak jugak kedai2 makan so boleh jekla kot..

Nway, bile dh lalu kawasn umah lama tuh, tetibe mama digamit kerinduan plak..entahla..seriusly mmg kadang2 mama rasa rindu ngan umah lama yg kitorng sewa tuh..mklumlah..lebih 3 tahun jugak kami duduk kat sana..dr mama preknenkan Zara, smpai Zareef dh lahir pon duduk situ kan..tpt jatuh lagi dikenang, inikan plak tmpat membina kehidupan..kira jiwang gak semalam tetibe hati sayu teringatkan life kat umah lama..=p

Antara sebab mama rindukan umah lama tuh:

1- Umah tu umah kelamin pertama bagi papa n mama..=)

2- Dari Zara kecik smpailah ke umur 3 tahun, banyakkkkkkk sangat kenangan suka duka pahit manis dalam membesarkan die..itu yg paling melekat kat hati mama kot..

3- Mama punye 2nd pregnancy smpai adik lahir pon kat umah tu jugak..=p

4- Kawasan umah yg sgt strategik..dekat ngan sume hway..Kesas, Federal, Plus..senang nak balik kampung n senang jugak nak gi shopping2 complex kegemaran..hehe

5- Banyak kemudahan..kedai sayur dekat, speedmart dekat, kedai makan adalah 2,3 buah..taman permainan pon banyak..=)

6- Paling besh jugak, sebab dekat ngan opis..klu dulu sebelum 6pm kompem dh smpai umah ngan Zara..itu klu tk singgah memana cam pi taman or pi makanlah..


Hee..cukuplah kot..sesekali teringat umah lama tak salah kan..wlupon dh selesa di umah yg baru, tp kenangan n memori tu tetap takkan terpadam smpai bila2..insyaAllah..=)


Antara kenangan2 manis kami di Taman Pinggiran USJ..


Time ni masih berdua menanti kelahiran si kecik Zara..=p

Moment membesarkan Zara di umah lama..mmg sangat2 priceless..










Kat bawah ni plak gmbar2 yg diambil tak lama lepas kami pindah umah..masa ni last masuk umah tu utk mengemas mana yg tertinggal..



Sayu jek tgk umah kosong mcm ni..=(


Antara 'hasil' peninggalan Zara..tp dh selamat papa cat balik sebelum serah kunci kat tuan umah..=p



p/s: Tetibe mama sibuk nak rindu2 plak..layankan jekla entry merapu ni yek..=p


3 comments:

Salina@IbuAqil said...

Kenangan kan.. ;)

Nad @ MamaZakwan said...

lily,
dok kt pinggiran usj ke sblm ni?
adik kite dok sana gak
pinggiran usj 3
skrg lily pindah bandar puteri ek?
rumah sendrik lagi best lily..
bleh renovate sesuka ati...

S.U.R.I.A.T.I said...

memori yg indah...tp xpe..dok klang pon best kan? strategic gak..ade speedmart, ade mc d..ade jusco..ade GM..mcm2 ada.... =)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016