Sudah 15 hari..cepat jek masa berjalan kan..

(See attached file: zara.JPG)
(See attached file: zareef1.JPG)
(See attached file: us.JPG)


Salam Isnin sume + salam 15 Ramadhan..

Cpt jek kan dah 15 hari kite puasa..
Ohhh..tu koranglah..
Mama masuk hari ni dah ponteng 4 ari dah..
Yep..bulan ni dh kali ketiga mama start period semula
sejak peknenkan lil Zareef dulu..

Act tk tau nak bebel ape nih..
Nk citer psl juadah berbuka mmg taklah..
Klu perasan blog mama nih takde tepek2 gmbar makanan pon kan..
Sebabnya sepanjang berpuasa ni mama berbuka seadanya..
Masak bebetul pon baru 2 kali time papa balik weken lepas..
Lenlain tu either beli terus kat kantin opis,
Or beli satu lauk utama, then sayur2 sume masak kt umah..
Nk tayang pon kompem korang tk selera..
Mklumlah, berbuka sorang2..
Ada tu yg berbuka dlm polistrin tu jek..
Takde hidang2 bagai..
Haha..tak semenggah betul kan..=p

Minggu yg terbaru ni papa tak balik..
Frust jugak mula2 sbb dlm otak dh banyak giler plan nk beli itu ini..
Last2, sabtu dok bergolek2 ngan anak2 jekla..
Dahlah tak pose kan..so keja asyik makan jek kat umah..hihi
Ahad plak, gigih bwk anak2 kuar..
1st pegi GM, nak cari baju raya tambahan utk Zareef..
Kali ni dukung Zareef guna carrier..
Alhamdulillah...die ok..tk meragam langsung..
Tapi yg kelakarnya, dok pusing 1 jam lebey dlm tuh..
end up tak beli ape2 pon..
Tak percaya??
Silalah percaya yek..
Mama mmg menghadapi mslh bile dh byk sgt pilihan..
Kompem rasa pening smpai last2 tk mau beli..
Ntah ape2 kan..

Pas kuar GM..kakak Zara request nk pi Jusco..
Nak pi main kat Wonderlandlah tuh..
smpat layan die masuk Wonderlad 20minit..
Main gendang 2 round..
And main game boling 1 round..
Pastu ajak die lepak kat SR..
Masa tuh dh dekat kol 8pm pon..
Sbb mama tak pose, so takdelah kelam kabut nk pergi makan on time kan
Balik umah..rasa nak pengsan!!!..hahaha..
Alhamdulillah..Zareef mmg tak meragam langsung..
Suka rupenye die berdukung dlm carrier..
Tapi tuhla..agaknye mama salah dukung ke apa kan..
Bahu mama mcm tersalah uratlah..
Tapi sblah kiri jek..siap bengkak tuh..
Wat masa ni sapu ngan yoko-yoko mama tu jekla..
Oklah sikit dah..=p

Klaa korang..smbung kerja dulu..
Layan jekla gmbar2 kat atas nun..
Mcm biasa, gmbar anak2 mama lah kan..hehehehhe


p/s 1: Tk sabar tunggu papa balik weken ni..
nak sambung projek yg tertangguh minggu lepas..=p


-Mama Zara n Zareef-

7 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wah bunyi cam banyaknye nk soping hehhe..GM area mana ekk maklum la kita ni jarang kuar area jauh2 ni hehehe baju anak2 lum abis prepare ni sbb tu pas antar kek kat lily kami singgah pkns kot.

Salina@IbuAqil said...

Selamat bershoping dear.. Hehehehehe Barang2 Aqil dah abeh beli dah.. Tinggal yang runcit2 je.. ;)

norly a.k.a mamaDZ said...

kagum tgk lily, bleh bwk ank2 kuar, siap bwk kakak zara gi wonderland segala.norly tak pernah lagi kuar ber3 ngan anak2.takut pengsan ataupun jadik tarzan.hahaha.konon2nya smlm nak ke pyramid ber3, tp akhirnya padamkan saje hasrat tu....takut tak terhandle bdk berdua tuh...
ntah bile lah dpt shopping brg2 raya.haih.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ye lah lily..sgt kagum ngan lily..blh bawa anak2 kuar sendiri..klu kita ni..Qis seorg tu pun ktorg x dpt nk kawal..mall tu dia buat mcm rumah sendiri..siap bawa ktorg main kejar2..sembunyi2..siap baring2 lg..adeii..

Dilla Ady said...

salute same lily..even anak da dua, tp gigih bawak jalan2..dilla acha da besau pun lum lepas lagi nk bawak naik kete..walaupun gi umah mak sendiri...huhuhu

littlehumblelynn said...

lily


ahha...govt dh bonus ni..so shopping till u drop ok :-)

take care..nampak keras dah si zareef tuh..

Ummi Eisya&Amani said...

bagus la lily..kita tak pernah lagi kuar bertiga..takut tak terhandle..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016