Dah rasa macam orang tua..so 1st time try pakai produk ni..

(See attached file: Yoko%20Yoko.jpg)

Dh berbelas/berpuluh tahun rasenya Ammeltz Yoko Yoko ni ada kat pasaran..
Baru arini mama try nak guna..
Kebetulan tadi kuar gi cari barang2 adik yg dh kehabisan kat umah
bbsitter..
Nampak benda ni, tros terasa nk smbar..
Sebabnya..sejak 2 menjak ni mama dh jadik cam org tua..
Sakit pinggang..
Sakit belakang..
Sakit bahu..
Macam2 sakitlah ada..
Ikut hati nk pi berurut..
Tapi asyik tak menyempat jek..
So sajelah beli benda ni..
At least untuk kelegaan sementara kat opis kan..

Kenapa asyik sakit2 badan??
Entahlah..
Mungkin sbb banyak minum ais/air sejuk ke time ramadhan nih..
Tau tk bagus utk badan, tp still tk dpt tahan dr tak minum..
Konon dahaga sgtlah pas seharian berpuasa kan..=p

Then mungkin gak sbb setiap pagi dok lah kerja mengangkut budak berdua
tuh..
Si Zareef dah 8++ kg..
Zara dah 15kg..
Kena angkut sbb pagi2 kakak lom bgn tido lagi..
Dari bilik atas, bwk turun bawah then masuk keta..
Then dpd keta ke dalam umah bbsitter plak..
Satu penyebab sakit pinggang jugak kan?

And lastly, rasa badan letih sbb sejak pose ni mama tk ckup tido kot..
Everyday punye rutin sama jek (except weekend)..
Smpai umah kol 6.30++pm..
Kadang masak kadang tak..
Kalau tk masak tuh mmg dptlah rest sket smbil layan2 Zareef..
Pas berbuka plak..
Rutin tidokan Zareef, semayang sume, basuh pinggan,
kemas umah, basuh/sidai/lipat kain dll,
Dah kol 10-11pm lebih..
Klu kena layan Zara makan lagilah lambat mama masuk bilik..
Ingat leh terus tido??
Zareef oklah mmg spesis tido lena wktu malam..
Yang kakaknye skjap nk tgk Barbie,
Skjap nak soh amik buku/mainan kat playroom die..
Pastu kejut nk susu..
Kejut nk kencing..Macam2lah
Mama nye tido asyik terganggu jek smpailah kol 3am..
Haaa..lewat tak budak Zara ni tido..
Then kol 4.30-5am dh kena bangun sahur..
After sahur jrang mama tido balik..
Tu yang time pi keja jek dah FLAT..hehehe
Mengantuk pon 1 hal..mmg at least kena tido gak kat surau time rehat..
Or time break kol 3pm tuh..

Nway, pas mama membebel pnjang nih..
Agak2 ada tak petua nk bagi badan mama sntiasa cergas n segar,
walaupon tak cukup tido?
Ada supplement yg best ker..
But klu soh mama makan jamu ke apa, mmg tk danla..
Tak leh telan..huhuhu


p/s: Nak kena pi berurut jugak nih..bile agaknye sempat ek..
Terbayang2 kesedapan klu dpt berurut badan n wt reflexology kaki..=p

-Mama Zara n Zareef-

3 comments:

littlehumblelynn said...

lily

try amik jamu mak dara..mmg terasa bezanya..

nane n kerry said...

bgs lily pg2 dh exercise..xyh g exercise kt padang dh hehehe..aku sekrg mkn supplement shaklee je since ngandung dn berposa ni..okla bertenaga..gara2 terpengaruh dgn mmbr aku nye blog kan...

norly a.k.a mamaDZ said...

ok ke yoko yoko tu?norly pun salu sengal badan, sbb angkat budak2 kot kan...

mmg best kalo dpt berurut, rasa lega sikit badan kan...jom kita ke spa.hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016