Ogong-ogong..aksi terbaru si kecik saya..=p

Haaa..mesti korang tak pernah dgr kan mendalah ogong2 nih..hehehehe..ni dari 'kamus' mak mama lah nih..tk tau bahasa jawa, or bahasa ciptaan sndiri..tp dr anak buah mama yg first dulu mmg kitorng dh guna term ogong-ogong tuh..

Slalu kalau time baby2 kecik baru nk belajar angkat2 montot n merangkak, time tulah nenek diorang bahasakan ogong-ogong nih..siap berlagu2 lagi..sat lg baby tu pon makin rancak goyang montot nk belajar bergerak..ekekeke..kirenye..tak lama pas diorang ni terer ber'ogong-ogong' tak lama pastu mesti pndai merangkak lah tuh..

So, kali ni nk share gbar Zareef yg tgh gigih nk belajar merangkak sekarang..suka angkat montot tinggi2 tp still lom berjaya maju ke depan..keja die pas angkat montot, dok goyang2 setempat jek..paling tak pon, menyulur ke belakang smpai terselit bawah sofa..hehehehe









Gmbar last tu time dh penat angkat montot la tuh..terus tersembam tak larat..hehehe..last but not least, nk share satu video nih..nilah yg mama maksudkan ogong-ogong tu tadi..budak kecik ni angkat montot tp dok goyang2 setempat jek..klu ikut time Zara dulu, tk lama pas pndai gerak2 mcm ni, insyaAllah bakal merangkak pulak..

*caution!: sila minimumkan volume terlebey dahulu sebelum korang view video  nih..takut korang 'tak lalu dgr suara mama yg sumbang mambang tuh..huhuhu*

video


Comel kan..sgt suka time budak kecik dok goyang2 montot mcm nih..anak2 korang mcm mane..mesti time kecik2 dulu ada gak wat aksi ogong-ogong mcm ni kan..=p

8 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

hahhaha so cute la zareef goyang montot..mama rajin tu sumbangkan lagu hehehhee..pandai merangkak dh yea zareef...

Salina@IbuAqil said...

alolololo comelnya zareef!! time ni geram je tgk bontot deme yg kedepan keblakang tu kan.. hehehehehhe rasa nak babab2.. ;)

ieda said...

ahahah cute je :)

juelee said...

comellnye zareef hehehe tingat anak me dulu pun gini, macam aksi ahli bina badan dah hehehehe..

pasni kene hati2 la kan, me anak baru jatuh katil sampai retak tulang huhu. ada me cete kat blog...

littlehumblelynn said...

lily

alah x leh view kat opis ni..sure tomeii kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..comel jer..
go zareef..go.. ;)

Cinda... said...

lily .. comelnye nonggeng2 cam tu ..
hihihihi .. buat exercise tekan tubi ek .. hahah :P

NzA said...

wah tahniah zareef cz dh maju setapak lg....comel jerr goyang2 montot...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016