Aktiviti weken lepas

(See attached file: pic1.JPG)
(See attached file: pic2.JPG)
(See attached file: pic3.JPG)
(See attached file: pic4.JPG)
(See attached file: pic5.JPG)
(See attached file: pic6.JPG)
(See attached file: pic7.jpg)


Kesinambungan dari entry Jumaat lepas..
Agak2 tercapai tak sume schedule plan mama yek..heheheh

Gambar 1 & 2:
Baju Zara n Zareef yg smpat dishoppingkan Sabtu arituh..
Kakak dpt 2 helai dress/blouse + selai baju tido princess..
Adik dapat 3 pasang baju casual/basahan + 1 baju mandi..
Haha..tetibe berkenan ngan baju mandi yg comel tuh..
Saja beli walau bukan utk raya..
Simpan utk holiday bila2 la ye dik..

Gambar 3 & 4:
Taman cinonet depan umah dah berjaya di'hijau'kan ngan rumput karpet..
Ada few pokok bunga kat ujung tuh sbnrnya nak ditanam kat tanah..
Tapi papa lom smpat buat..
Batu2 sungai tu plak konon nk buat mini fountain..
Pon lom smpat buat..(yg ni entah bile gamaknya siap..berangan jek lebey..=p
)
So wat hiasan2 dulu la kot..
Kalau rajin mama susunlah nanti..
Pokok bunga dlm pasu tu plak, mama yg pilih..
Pokok keladi + puding..dua2 senang jaga..
Tapi kan, 2 pokok ni + pasu = rm45..
Ok ke harga tu ek..
Mama beli kat nusri Bukit Rimau jek..
Thanx to Zaila yg bgtau ada nurseri kat sana yek..=)

Gambar 5 & 6:
Antara hasil yg mama beli kat PARAM ari Sabtu...
Nikmatnye dapat gak makan nasi ambang akhirnya..
Lauk std ayam masak kicap + mee goreng + sayur campur + serunding + ikan
masin..
Then additional ada tempe goreng lagi..
Utk refreshment, air tebu satu jug..
Besttttt giler rasa..hehehehe..
Lain2 tu adalah beli nasi minyak utk papa + kuih muih..
Masa beli ni mama sorang jek..
Papa jaga anak2 dlm keta..
Malas nk heret skali sbb Zara tgh tido mase tuh..=p

Gambar 7:
Berjaya beli kabinet tv jek utk umah kali nih..
Beli sikit2lah kan..duit banyak nk guna untuk raya..
Nway, beli kat salah satu kedai perabot area Bukit Tinggi tu..
Yg dalam gmbar tu mama google jek..
Yg mama beli design lain sket,,
Tp yg jenis glass top jugakla..
Harga, takdelah mahal sgt..beli yg murah jek..
Kebetulan ada sales raya kan..
Asal leh letak tv, n sumbat barang2 kat dalam tu oklah..hehehehe
Ari Khamis ni diorang antar kat umah..suke2x..=)


Last but not least, Kedai Baby jek yg tak berjaya pergi..
Sebabnya, ada kakak blogger aka kak Lynn Abd Latif offer mama preloved
safety gate..
Nanti pas raya mama nk amik kat umah die..
Jimat sket beli brang 2nd hand kan..
Yg penting leh guna..hihi..
Second walker plak stakat ni tak payah beli dulu kot..
Buat sementara ni pakai dulu yg ada tuh..
Nak beli pon pas raya nantilah..hehe


Klaa..panjang pulak update nih..
Jeles tgk korang2 buat entry biskut raya..
Mama jek rileks habis tk pernah lagi wat kuih sndiri stakat nih..=p

11 comments:

zailamohamad said...

jelesnya tengok bunga2 tu..zaila pon plan nk g beli juga tapi tulah kn beli after raya lah sebab kitorg balik kg, takut mati kekeringan pula bunga2 tu xder org siramkan;P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel2 baju Zara & zareef..
Tmn mini tu pun comel juga.. ^_^

Zurani said...

ala..ngidam nasi ambang! nyum nyum.. tempe sedapnye.

wawa:mama faheem said...

lily,snang tak, tanam rumput tu? bape rm ek ko bli skeping?

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

tu la namanya org johor nampak nasi ambang sure nk try hehhe..

anak dah 2org semua kena double, janji anak2 beraya sakan, maka bapak tolak tepi hehhe..

ieda said...

kabinet tv tuu x tahan tuuu .. dah lama akak idam nak beli tukarkan yg kat rumah huhuu budget tahun depan lahh nampak nyeee huhuh

d.i.l.a.r.i.z.a.d.i said...

lily, pokok apa yg nak tanam dalam tanah tu? dyla berkenan pokok tu. cantik. dia memang kene tanam kat tanah ye? dalam pasu tak sesuai kan?

littlehumblelynn said...

lily

pasal safety gates tuh x per raya nanti dtg amik ok

lagi satu nak tanya..berkenan betul tgk rumput tuh..sapa yang install kan?kak lin nak wat jugakler..tapi nak kena ukur luasnya dulu

berapa satu yek??

NzA said...

AKHIRNYA......hajat tercapai...seronokkan...
suka tgk baju kanak2 pompuan yg comel2 tu.....

mama_umar_maryam said...

suke tmn tuuuu!!! wahhh bagus2, all well done kan?

Sha@Mama Tina said...

alhamdulillah..banyak yg berjaya di settlekan :) anyway taman tu dah nampak hidup dah pun.. tinggal in pokok2 bunga jek.. ada yg berbunga2 sket mesti cantik dah

2 pasu rm45???? mahal sungguh rasanya..tapi tak tau la kot2 itu mmg rate sana kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016