Sayang adik kakak…

Oklah..kita tinggalkan pasal drama n artis2 nih..
Citer pasal anak2 mama lagi best...ekekeke...
Nway, berbalik pada tajuk di atas..

Betul ke kakak sayang adik?
Sayang ke kakak kat adik tuh??
Kenapa mama tanya??

Sebab kadang2 mmg nmpak kakak sayaangggggggg sgt kat adik..
Leh main n share mainan sama2..
Leh baring sebantal smbil tgk tv sesama..
Leh agah2 adik n ketawa sama2..
Nak soh amik gmbar sesama pon senang jek..

Tapiiiiiiiii..
Ada masa mama tak paham ngan perangai si kakak..
Dok cakap jerit2 kat adik..
Adik terkacau barang sket abeh kena sergah ngan si kakak..
Lom lagi kakak main kuis2 pipi adik..
Main sentuh2 kepala adik..
Pukul2 tangan adik..
Jenuh mama pesan cakap lembut2 ngan adik..
Adik kecik lagi mane tau die buat salah..
Tapi harammmmm..same jek perangai si kakak..
Aduhai kakak..tak sayang pada adikkah kamu??

Agaknya..ini perkara normal ke pada adik beradik ya?
Sayang..tp tak dpt tunjuk kasih sayang tu sepanjang masa..
Macam mama adik beradik jugak time kecik dulu..
Asyik kena buli jek ngan abg yg sulung tu..
Tapi, dlm hati mama tau die sayang kitorng
(agagagaga..yeker…hanya abg mama yg dok kt Kluang tu jek yg leh jwb)..


Layan gmbar2 cinta hati mama ni dulu k..macam lama plak tk tepek gmbar diorang berdua2an mcm nih..=p


Ni antara gmbar fevret sayang mucuk2 mama..comey plak 2 beradik posing meniarap mcm ni kan..hehehe

Mama sgt suka chium kepala 2 org budak nih wlupon dua2 bau masyam..esp kepala budak kecik yg ala2 nk botak tuh..bukan botak kena cukur tp botak sbb rmbut gugur..=p

My lovey dovey

Kakak kena jaga adik..adik pon akan jaga kakak satu ari nanti kan..=)

Lubang hidung sape lagi besarrrrr...ekekekeke..dh tentu kakak menang..=p

Time mood baik..sume menan leh share..time mood takde..pntang adik sentuh brg die, abeh umah bergegar ngan suara kakak menjerit..=(


p/s: Semalam 11 August 2011, kakak Zara dah 3 tahun 4 bulan..hobi terbaru ialah menyanyi ala artis popular..menari ala princess..n menjerit ala tarzan bila tk puas ati ngan adik..suka bikin ati mama panas tau skang nih..=p

8 comments:

mummy_ayu said...

sweet....
samala..time baik..baik sgt..time gaduh..memang geram..adik la jadi mangsa..tapi Iris sekarang pun, dah pandai..tak kalah gak bila bergaduh tu..
tapi ye la..gaduh2 sayang..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

tu la adik beradik kadang2 baik ada ketika bergaduh tu baru kecik lagi hehhe sama ngan kyra sampai kitaorg tk tau nk buat apa dh kalau dia terlalu kasar sgt ngan adik,kitaorg denda dia, bila dh denda kesian pulak.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai.. bagusla kakak zara ni..
alya bler ty aje mau tak adik, salu x mo..
haisshhh, nenek die la salu usik..
nnti bler ummi ada baby dh tak syg die la, apela.. tu la bdk tu asik x mo aje.. huhuuh

liyanadiabu said...

SAJE JE TU NK BERGURAU SENDA..hehe..gan sapa lg nk bergaduh klau tak dgn adik beradik...

norly a.k.a mamaDZ said...

sama jek ngn zahra lily...biasa lah, kdg syg adik kemain.asek nk peluk cium.sat lagi, angin kus-kus smp,dok pukul adik usik buku n menan dia...harapnya besar nanti,memaseng syg-menyayangi lah kan...

Cinda... said...

abg lily dok kluang ke?? saya org kluang ni .. hhahaha :D .. tah2 senggol2 bahu x kenal .. terutama time p bazar kat kluang tu .. adoiii ramai gilerrr ..

shila ariff said...

hehehe...comelnya gambar2 di atas...comel aksi bergambar dua beradik nih..

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhuhu..my ecah mmg lokek mainan dia..sian adik dia..selalu sangat kena smack down ngan kakak dia..

but bila tgk baik..cayang adik..dok cium2 adik sampai mamat tuh dok nangis sebab rimas :p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016