First time berbuka puasa di luar..with papa n anak2..

Ujung minggu lepas dua2 ari pon tak masak..padahal papa tak abeh2 dok request nak makan ketam..huhu...ari Sabtu sbb mama sibuk nk pi param beli nasi ambang maka mmg gantung kuali lah..then ahad plak ingat nk cari ketam gak kat tesco ke carefour ke..tp sbb sibuk ngan aktiviti2 yg lain, maka sekali lg tk smpat nk membeli..maka kempunanlah papa nk makan ketam..tunggu pas raya baru mama masakkan ye papa..ampunnnnn..=p

Makanye ahad tuh kitorng just berbuka kat area Bukit Tinggi tu jek..kol 7pm dah smpai n terus order apa yg patut..sebelum tu sebenarnya smpat singgah umah skjap sbb si adik n kakak dua2 kebocoran..pas salinkan baju baru kuar balik utk berbuka puasa..


Zareef 1st time dok kat babychair nih..mula2 nmpak kekok jek die..=p

Lama2 dh suke dh..ni good mood sgt sbb baru dpt upah susu sebotol..heheh

Kakak Zara..salinkan baju tidor jek terus..

Papa with Zareef..

Menu berbuka kami..chicken chop + coke float utk mama..chicken chop n rice + asam boi utk papa..Zara minum soya + share fries jek ngan mama

Menu sampingan..aiskrim 2 scoop + hot white coffeee utk papa

Samosa 5 keping pon sibuk order buat kudapan..hehehe

Mama n hero kicik.

Sukenye die bile dpt berdiri yek.=D


Pejam celik pejam celik..dh tak lame jek lagi nak raya kn..pasni dh tak dapat berbuka ngan papa lagilah kot..sbb papa dh tak balik shah alam..sat lagi malam raya baru die balik kampung straight dr kuantan..mama plak balik kmpung ari sabtu tumpang adik ipar..so jumpe papa kat kampung jekla pasni nampaknye..tu yg buatkan makin tak sabar2 nak cuti raya..hehehehe

10 comments:

zailamohamad said...

zaila tahun ni tak pernah lagi berbuka kat luar..penat nak kejar 3 org kanak2 ribena..huhuhuhu

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kami sebulan puasa leh kira bape kali lin masak kat dapur hehehe..wahh zareef dah pandai duduk kat bbt chair cute..

tu la x sabar nk raya..ngalahkan anak2 pulak hhhee

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!!!!!!!!!!! Huukhukhuk thn ni ibu ngan Aqil x berpeluang nak berbuka kat luar.. Ayah nakmo bwk ;(

Myra Jay said...

Bestnyer dapat berbuka sesama kat luaq :-)


Apapun Selamat Hari Raya ye :-)

Nana said...

sama la kita lily mgu lepas 1st time sama kt luar tu la 1st last kot sebab amrul blk raya nanti

ibuafiqahhuzaifah said...

seronoknya dapat berbuka di luar..
dua2 melasak..xleh nak control..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ktorg blum pernah lg merasa berbuka kat Luar..uhuk..dh ujung2 puasa ni..nmpknye mcm xde can jer.. :(

Bestnye Nk balik KG..^_^

Ummi Eisya&Amani said...

kita pun posa kali ni,jarang dpt buka kat luar..dgn budak berdua tu lagi..hiihii

mama_umar_maryam said...

hehehe,kitorg lg seminggu nk raye ni mmg zt trus gantung kuali dah ;p

OneSimpleMother said...

aduh lazatnya menu. selama kawen ni mmg x pernahlah buka puasa luar. teringin juga kekadang tu tapi suami x brpe suka.. hehehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016