Kasih Alia..bisa buat mama bergenang air mata

(See attached file: kasih.jpg)

Ade ker yg follow citer Kasih Alia nih..
Citer die setiap Isnin-Khamis kol 7pm..
Rase ramai yg tk dpt follow kot..
Sbb time tu kan masing2 sibuk siapkan juadah berbuka utk family..
Macam mama lainlah..
Kalau masak pon masak sempoi jek utk diri sndiri..
Tu yg ada masa layan citer nih..
Smbil tunggu wktu berbuka..
Smbil layan si kecik Zareef tu gelak ketawa..
Pastu time berbuka pon dpn tv gak..
Sbb kena makan smbil perhatikan si kecik..
Kalau dibiarkan, mau terselit mana2 lagi karang..=p

Nway, 2,3 episod citer ni mula mama tk tgk bebetul pon..
Tapi lps tu terus melekat..
DImulakan ngan kisah 2 beradik Kasih n Qabil..
Lepas kematian ibu, ayah diorang bwk tinggal ngan family tiri diorang
Rupe2nya ibu budak2 nih bini kedua..
So sah2lah mak tiri diorang tak suka kan..
Akhirnya, sbb dendam, budak berdua ni ditinggalkan kat pasar..
So, part budak2 ni kena culik,
Kena jual ngan sindiket n terpisah akhirnya..
Mmg sangat sedih ok..
Qabil dijual pada sindiket jual organ..
Kakaknye plak dijual kat sindiket pengemis..
Mmg pndai giler budak2 ni berlakon..
Seriusly mama bergenang air mata tgk..
Lagi2 tgk part budak2 yg dipaksa mengemis utk meneruskan hidup..=(

Nway, semalam dh start episod di mana adik beradik ni dh jadik besar..
Kasih tu dpt selamatkan diri n dibela oleh pasangan suami isteri dr
sgapore..
Nama die ditukar dari Kasih kepada Alia..
Bile besar lakonan Rafidah Ibrahim..
Yg Qabil plak lakonan Iqram Dinzly..
Tak tau lg cmner die leh terselamat..
Stakat yg mama tgh mmg Kasih ingat adik die dh meninggal dunia..
Apepon, harap2 citer ni terus best smpai ke penghujungla..
Selalu citer dari Sheila Rusly ni mmg tk mengecewakan
(kecuali citer mengarut Sakti Delima tu mama tk minat)

Cakap psl Rafidah Ibrahim..
Mama suke jek tgk die nih..
Sbb die antara pelakon bertudung yg mmg benar2 bertudung,,
Berlakon pon ok..
Compare ngan Heliza Helmi (refer filem Syurga Cinta)..
Mmh jauh beza kan..
Then suara Rafidah nyanyi pon best..
Lagu tema Kasih Alia ni dialah nyanyi sndiri..
Suara die kan ala2 Siti Nurhaliza (diorang ni kazen kan??)

Errrr..tetiba rasa pelik kat diri sndiri..
Apasal tetibe wat entry pasal drama nih??
Ehehehehhee..nampak sgt tgh takde idea kan..=p


p/s: Seriusly part tgk budak2 jadik pengemis tu mmg sedey..
Siap ada yg mati kena bunuh sbb tk dgr cakap..
Betul2 mcm kisah yg selalu kite dgr kat berita or suratkhabar kan..
Kisah budak2 hilang tuh..ntah2 mcm tulah nasib diorang..
Diculik n dijual ke sindiket2 haram..
Semoga anak2 kite n anak2 kecil yg lain dijauhkan dari perkara2 buruk
mcmni..
Nauzubillah..


-Mama Zara n Zareef-

11 comments:

nane n kerry said...

aku pun dh ter'follow' cite ni..kalo berbuka posa kt umah la..dok tunggu la bile dia nak besar...last2 semlm ek dia besar..tp semlm xtgk pun..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bestkan citer ni lily..
kita mmg follow dr 1st episode lg..
tak pernah ketinggalan.. ;)

mama_umar_maryam said...

kdg2 tertgk,kdg2 tak..konon bz masak,hehehe,rafidah ni mmg cute, eh,ye ke kazen ct?

Dilla Ady said...

tgk citer nih mmg emo btul...terutama part sindiket yg jahat cam hape tu..suke gak layan citer ni..

ieda said...

dik akak x pernah folo walau tahu rafidah nie berlakon .. ekkeke x sempat dikk :))

dia bekas student di UCSA nie dik .. akak selalu jumpa dia masa student .. dan mamber sebelah akak mengajar dia di kelas ..dia nie masa belajar on & off bertudung dik .. dia minat nyanyi .. masa masuk mana2 pertandingan dia open hair .. bila x , dia off hair :)

mula2 masuk pencarian ct tu lah dia kekal bertudung ekkek siap kena sound direct ngan lect2 dia disini .. dan dia dikkk BUKANLAH SEPUPU CT .. & x der kena mengena punn ekekeke :))

littlehumblelynn said...

w/pun ada termiss jugak tp so far msh follow lagik..best giler !!

Zue AnnaLeeya said...

akak pon folow citer nih lily..
best kan???
akak suker lagu tema... best sgt2...
smp berbuka pon dpn tv.. ekekek..

norly a.k.a mamaDZ said...

norly pun follow citer.lepas abes masak juadah berbuka, terus hidang makanan dpn TV dan tercongok tgk drama ni sampai abes.hahaha.*kurang pahala puasa, lewat solat maghrib.hehe*

norly pun suka tgk rafidah ni, kiut.plg minat kt iqram tu.hahaha.tp kan, dpt email psl rafidah tu, dia dah start pakai anak tudung cam Dato CT tu.kurang berkenan sikit.tp dia sgt kiut-miut kan??hehe

apa lah agaknya kesudahan citer ni eyh???

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

dr 1st episode polo hehehe yelah mintak2 dijauhkan la benda2 yg buruk terjadi jat anak2 kita yea..citer ni mmg beri pengajaran..x sabar nk tgg ending hehhe

Sha@Mama Tina said...

aiseh..tak follow la citer nih sgt2..tp suka gak tgk rafidah tu..manis jk kan.. :)

Nana said...

follow cite ni
tp baru2 lg
masa dia kecik xtgk

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016