Secara rasmi sudah bertukar..(^_^)

Hari Selasa aritu mama kehilangan seorang lagi ahli group mama kat R&D dept nih..lepas sorang, sorang lagi ahli kumpulan berkurangan..huhu..sedey mmg lah sedih kan lagi2 kawan terbaru yg pindah keja ni mmg agak rapat wlupon die seorang chinese lady..dielah geng sama2 tak pndai dulu, geng same2 tak lulus peksa (dept mama suka buat exam utk engineers..huhu), geng kena bebel ngan bos dll lah..tp nak wat camaner, setiap orang pasti ade cita2 nak ke arah yg lebih baik (kecuali mama kot..hehe)..so just boleh mengharapkan die happy kat tpt kerja yg baru..

Nway, smpena perpindahan kwn mama Ah Neoh ni..bos mama ngan sukacite belanja kitorng makan2.ala2 jamuan perpisahan la..mama act lupe selasa tu Neoh punye last day so tkdelah belikan hadiah ke, kek ke..sian die. nasib bos sudi belanja makan..kitorng makan kat Pizza Hut area Kemuning Utama..


Yg chinese girl tulah Neoh..yg lelaki plak bos group mama. muda lagi umur die tp dh jadik bos..=p

Mama ngan Nadiya..sorang lagi ahli gp
Satu gp sume perempuan except bos mama..slalu die pening melayan 'ahli2 perempuan' die nih..heheh

Posing lagi skali..

Kami berempat bergambar di cold room- tpt simpanan produk2 yg dihasilkan..bilik ni mmg sejuk lebih kurang 1-10deg celcius macam tuh..
Mama n Neoh sebelum berpisah ptg tuh..nmpak sunggah keBESARan mama kan..=p


Ohhh..berbalik pada tajuk kat atas..tau ke ape yg bertukar? hehe..selain citer Neoh yg dah bertukar kerjaya, mama pon secara rasmi dah bertukar uniform dah..klu perasan dlm gmbar2 kat atas tuh, mmg sume org kena pakai uniform comp which are kemeja purple n suar kelabu..klu turun lab plak kena tmbah uniform lab jacket + kasut. pastu, kat cni tkde uniform khas utk wanita mengandung, so time2 mcm ni kenalah pakai baju sndiri kan..Act, mase preknenkan Zara dulu, pas preknen 5 bulan baru mama tukar baju tau..mase tu perut mmg tk nmpak besar pon..cume suar jek tukar suar sndiri sbb tk selesa kat bahagian perut..this time, agaknye sbb badan mama pon dh lebih besar berbanding mase preknenkan Zara..maka mase 3 bulan lebih preknen dh tk selesa dh pakai uniform tuh..so lepas balik cuti raya troslah pakai baju preknen nih..tu yg request papa nk tmbah koleksi maternity wear sbb nk bwk keja punye psllah.. nk pakai baju kurung ke ape mmg tak sesuai sbb keja mama ni turun naik lab..mmg lebih sesuai makai maternity blouse n pants..=)


Imbas balik gmbar mama beruniform mase preknenkan Zara..mase ni dh preknen 5 bulan dah..gmbar ni diambil time mama biz trip ke Jepun..act, mase tu big boss tak sedar yg mama preknen, maka dptlah mama peluang pi biz trip tu..heheheh..rezeki nk tgk negara luar..=)

Now..gmbar mama pade usia kandungan 4 bulan..perut pon tkdelah besar sgt..tp badan mama..mmg lebih besar berbanding dulu..bayangkanlah, berat mama skang dh sama ngan berat mase preknenkan Zara 6-7 bulan dulu tau..huhu





p/s: Tgh plan nk ajak en hubby ber'babymoon'..lame dah tak pegi cuti2 mesia..heheh

8 comments:

Ummi Eisya said...

biasa la anak ke-2 ni orang kata mesti kena salin uniform awal skit..kita pun sama gak..tapi skrg ni dah byk baju tak muat..nak kena cari sehelai 2 lagi..

lily azliyana @ mama zara said...

ummiEisya- heheh..yekla..sbb kebiasaan perempuan, time anak 2nd badan mesti dh besar sket ye tak..tu yg kena tukar baju awal tuh..=p. tp skang baju tk berapa nk byk lagi..tunggu perut dh besar sket mintak papa Zara tolong tmbah koleksi lg..hehehehe

Ain said...

jeles tengok ibu mengandung, wajah berseri-seri tau....

hehehe....

Diamilikku said...

alahai....anak ketiga nanti agaknya akak lagi cepat salin uniform...sekarang pun pakai baju dah ala2 org mengandung walaupun tak..susahnya nak reduce weight

Nana said...

alamak tulisan jopun la hehehe
wah nk g cuti2 ek hehe mana la dia nk g tu kan haha bz bodi sungguh

Dilla Ady said...

alalalalala....chumelnye die..

tak tau la ye kot nmpk dalam gambar jek ke...tp tgk takde la besar mane pun lily nih...okeh jek kot...peknen kedua kali pulak tu kan..

kalu melayu, rapat pulak ngan kite, konpem banjir dilla nangis..paling tak suke kalu ade staff benti...

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- berseri2 ek..hormon happy tgh datang kot..hehehehe

Kak Su- itula psl..kak su nmpak byk jugak dh turun..sy ni mmg sejak lahirkan Zara,lemak2 tepu makin melekat2 plak dh..dasat tol..huhu

Nana- hihi..tk tau lagi..jalan dekat2 jekla kot..nk kena save bajet utk baby baru ni..=p

Dilla- hahaha..jgn terpengaruh ngan gmbar ok..mmg mama Zara ni kussss semangat badan die..berat pon dh 75++ nih..mau tk gedabak..huuu

nza said...

hi.hi.hi......zara..zara...saja je nk kenakan mama dia..apapn hajat trcapai gak tu....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016