Gelagat si dara di bilik tidur..=)

Hari ini takde stori menarik nak citer..so just nak tepek gmbar anak dara mama ni aje..sejuk ati klu tgk gmbar anak2 ni kan..pastu rase rindu nak peluk2 n cium die smpai rase klu leh nk half day fetch die dari nuseri aje..hehehehe

Apepon, ni gmbar sekitar minggu lepas kot..cam biasa, masa mama n Zara mmg banyak dihabiskan kat bilik aje bbnding kat ruang tamu..sbb mama lebih prefer melepak dlm bilik..ade katil, ade laptop n aircon jugak..hehe..so kebetulan malam tu Zara sibuk nk mamam coklat n tetibe ade mood nak posing2..mama apelagi, snap2 lah sementara mood anak dara tgh baikkkkkkk punye kan..=p


Ni mulut tgh penuh ngan coklat..=p

Konon nk ajar Zara posing ngan gaya cekak pinggang..heheheh..jadik ke?

Posing ayu2 plak..

Ecehhhh..try buat muncung itik..(walhal tujuan asal nk soh die buat flying kiss aje)

Muncung makin tinggi..=p

Posing ayu2 jugak yg die suka..

Okeh..lentok sket lagi..hihi

Sweet tak mama Zara pose cenggini..=p

.

Hehe..geram tgk die posing2 cmni..klu tak kena mood..alahaiiii..mmg susah bebenor lah nk amik gmbar die tau..nway, harap Zara tros jadik gud girl smpai adek baby kuar ek..buat mase ni mmg banyak improvement yg Zara tunjukkan..selalu buat mama senang hati n happy..

Ohh..dh alang2 ckp psl adek bby..nk sebut gak psl next check-up nih..klu ikut appointment 1 nov nnti mama kena buat details scan..tp papa request mintak lewatkan sket sbb kalau boleh die nak ikut utk check-up kali nih..yekla, dh berapa kali gi jumper dokter mmg mama pergi sndiri jek sbb gi waktu kerja+weekdays kan..so papa nklah jugak tgk adek bby dlm kandungan mama ni..mama? rase happylah sesangat sbb mmg susah nk dpt peluang diescort suami wktu checkup..huhu..

Selain tu, eksited gk utk gi next check-up sbb nk buat details scan tu kan..mama kan dari dulu mmg risauuuuu sgt2 ngan perkembangan bby nih gara2 chicken pox mama mase mula2 tau preknen dl..so harap2 pembesaran n berat bby sume normal la..pastu nk 'intai' lagi skali jantina bby ni..tk kisahlah bby girl or boy, tp mama nk tau jugak..klu dh tau, senanglah nk survey2 beli baju baru utk bby nanti..=p

.

.

p/s: Tgk gmbar2 kat atas, nmpak sgt Zara dh big gurl kan..skang pon dh pndai tuju diri sndiri as 'kakak' Zara..=D

16 comments:

mummy_ayu said...

wah..bukan main lagi zara pose...
nak jadi akak tak lama lagi..mesti dia suka..

lily azliyana @ mama zara said...

mummy ayu- heheh..hope lehlah die jadik kakak yg baik nanti..tak gaduh2 ngan adek bby..=p

Whitey Mommy said...

salam akk... saya tak dapat pun email.. huhu akk send balik bleh? kat sitinorkhaironisha@yahoo.com

reply kat sini je... sidebartak keluar2...

Dilla Ady said...

eh...chumel giler gambar cekak pinggang tuhhh.....

ala...seronotnye da nk beli barang baby...rindunyeeeee bau baby...lily beranak nnti pas satu kt dilla la..seriau nk beranak..nk baby jek..boleh?hihihihi..

SYaMiLa said...

alahai...cutenya kakak...pandai lak posing tu... :-)

ni kira senaman sebelum tido ke? he3...

tk lama lagi nk dapat adik..mesti kakak dh tak sabar nk main2 ngn adik kan...

Recent Post "Project Batal…Window Live Writer…"

kakyong said...

gambar yg last tu sweet sgt..
anis pun suka buat gaya ayu2 tu tapi selalu nampak keras kejung jer..

bagus la zara dah bhskan diri kakak.. Insya Allah, dah ade bb nanti mesti dia sayang...

ummu luqman said...

ewwaaah.. zara ikut sape ye pandai bergaya..? hehehe

mama_umar_maryam said...

ayunye anak dare ni..muncung tu xtahannnn

maya amir said...

zara ni makin besar, makin ayulaa lily.. mcm mama die:)

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- nanti bby yg kuar cume satu jek cmner nak pass kat dilla..hehe..tkpe..nnti satu hari mesti dilla akan terasa nk bby sndiri gak..kite dl pas 2 taun gak br dpt lupe sket2 fobia bersalinkan Zara tau..hehe

Syamila- harap2 mcm tulah..die dpt geng ngan adek nnti..jgn jadik kes kakak buli adek sudah..=p

Kak Yong- insyaAllah..harap2 mcm tulah kak yong..=)

ummu luwman- Zara ikut mood la aunty nak bergaya..heheh

Zety- muncung sedang2 jek tuh..klu lagi pjg kompem tmbah menggoda..kekekeke

kak Maya- ehem2x..ad pujian utk mama di situ..ni yg nk kembang montot skjap ni..hahahaha

Yan said...

hahahaha qispun akak penah train dia cewah tibe2 jadi trainer lak.. nak suh posing jek padahal.. cekak pinggangla.. muka comella... selalu tak jadik jek huhuu.. suh wat gaya sambil ketawa skit..dia ketawa terbahak2..

shila ariff said...

wah...comel zara berp'posing'..siap wat 'flying kiss' lagi tuh..nak ngorat siapa tuh???...huhuhu..

p/s: ye le..kekadang pi check up ngn suami rasa bahagia sgt...:)

ninieZUERYANNIE said...

ohhh mmg comel! bile la nak jumpe zara lagi ye..

nza said...

pandai posing anak dara nie....

jgn risau2 ok nnti jejaskan baby lak n lily wat solat hajat mohon baby xde apa.......

Ummi Eisya said...

dah pandai posing dah zara ni..makin bertambah ayu..yang muncung tu,leh masuk contest la lily..hihi..

moga baby sihat dan ok ye..

Diamilikku said...

akak kalau malas nak bising2..memang layan duk dalam bilik je ngan diorang..bilik kecik senang nak control..tapi memandangkan banyak lagi masa nak tgk tv...so terpaksa la lepak luar jugak...biarkan aje budak2 nih buat apa yang diorang nak buat

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016