Akhirnya, ber'hasil' juga EL ku itu..=p

Hihi..story ari Isnin nih..mama plan nk EL ari Isnin tu gara2 papa cuti lagi n ade kat umah..mama mmg pantang klu papa ade kat umah time mama kerja..mesti rase nk ikut ponteng keja..mklumlah, bukan selalu dpt peluang sesama wktu weekdays kan..tu yg sanggup mengorbankan cuti tuh..demi suami tercintaaaaaa..kekekekeke. tp yg selambanye, mama slalu EL on the spot jek. means tgh hari mintak izin bos kuar, pastu tetibe karang sms bos kate nk half day tros..nasib tak pernah kena bebel setakat nih..=p


So, plan nak EL aritu mula2 konon nak lunchdate ngan papa kat Fusion Thai, plaza Masalam..mama dok mengidam nak makan ketam..mama tau situ jek yg ade seafood tgh2 hari buta kan..nk gi makan kat bagan lalang ker, or kat tanjung gila tuh ker, cam jauh sgt..so tu yg dh berjanji nak makan kat Fusion Thai..tkde ketam betul, ketam kulit lembut tu pon oklah (soft crab shell)..oooo..nk tau apsal tetibe mama ngidam ketam. ni gara2 papa lah ni..aritu kat labuan die leh bercerita ngan gumbiranye yg die syok membantai ketam kat satu restoren nih..dok puji sedaplah, puas makanlah, tpt bestla..cerita kat org mengandung plak tuh..mau mama tk leleh air liur..tu yg tros request kat papa die kena belanja mama plak makan ketam..mama tk mau masak sndiri..nk yg serve kat restoren jugak..ehehehe..ngengada tak


Tapi, malangnya..lunchdate tak menjadi gara2 anak dara bertuah mama tuh..ingat skang dh ok dah..punyelah mama puji2 die dh jadik gud girl skang..tk tau apsal setiap kali kitorng nk jejak masuk rest Fusion Thai tuh, die melalak2 tak ingat. adelah 3,4 kali kitorng try masuk tp die still gak jerit. perut mama n papa dh lapar ni tp si anak cm tak memahami..last2 sbb dh malu ngan penyambut tetamu tu kitoang blah ajelah..nk pujuk Zara pon tk makan saman..dh belikan macam2 jajan n ajak masuk pon tk mau..papa kate agaknye die takut ngan decoration dlm restoren tu sbb banyak patung2. mklumlah, restoren ala2 thai kan..so mmg banyak patung2 uniklah dlm tuh..hmmm..entahla..yg pntang mmg rase gerammmmmmm sgt ngan budak tecik tuh..last2 sbb dh lapar sgt kitorng isik perut kat 1901 jek.papa layan hotdog, mama layan buah aje..huuuu..mama siap merungut 'sia-sia jek mama EL ari ni tau..ingat dpt makan ketam..' hahaha..sedih tak luahan hati org mengidam..=p



On the way ke plaza Masalam..mase ni mood Zara ok lagi..

Smpat posing2 ngan mama dulu b4 ke Fusion Thai

See, gaya Zara mengamuk2 tk mau masuk restoren..pic ni papa yg snap..mama dh merajuk ngan Zara dh mase nih..=p

Lunch papa akhirnya..heheh

Mama lagi kesian..makan buah2 aje..

Wlupon geram ngan anak..senyum tetap senyum..dh anak sndiri kan nk wat cmner..=p

ohhh..sungguh geram ngan ini budak tecik tauuuuuu...muka tak bersalah jek..bwk makan kat 1901 ni oklah pulak die..(tp mata dh merah dh kesan menangis yg melampau sebelum tuh)


Nway, pas lunch tu (act dh dekat 3pm pon mase tuh) troslah wat aktiviti lain cam pi bank nak masukkan duit Zara..window shopping kat Masalam, cuci gambar utk papa, semayang dll. then kol 4 lebih jugak baru kitorng bergerak ke sek 20..disebabkan Zara tknak masuk Fusion Thai tadi, n papa dok kesian mama yg masih lagi mengidam so papa nk try carik kedai seafood lain kat area2 situ..alhamdulillah, ada satu kedai nih Yusram Seafood tak silap ade menu ketam..tros papa ajak naik..mula2 Zara tk mau jugak naik atas..mase tuh die meragam sbb dh penat kot..so sementara kitorng order2 makan, si Zara isap susu n last2 tertidur keletihan..time tulah kitorng angkut die naik kedai tuh (kedai kat tingkat 2) n akhirnyaa....dptlah mama makan ngan tenang..kekekekeke


Antara menu seafood yg diorder ptg tuh..lala masak pedas n vege soup


Udang goreng butter


Inilah..yg dok diidamkan..papa tolong order ketam masak butter sauce nih..1st time mama makan..sedap hingga menjilat jari..=p


Muka puas hati dua2 orang dpt makan..heheh


Zara yg dh pengsan..sape suruh mengamuk lebih2 tadi kan

Puas hati..dh terlepas mengidam mama..hahaha


Yang bestnye, pas makan ketam teman papa gi beli tiket nak balik Kuantan malam tuh..pastu papa ajak gi Jusco Bkt Raja carik baju preknen utk mama pulak..mmg yg ni pon mama ade request sbb baju preknen mama tk cukup stok lagi utk buat gi kerja..so, dptlah 2 helai baju preknen baru petang tuh..yeayyyyy..dpt lagi 'hasil' utk hari tuh..kiranye takdelah sia2 mama EL kan..=p


Zara mmg suka teman mama masuk dlm fitting room..siap posing lagi ha..


Mood mama n Zara yg dh kembali ceria..=D


Zara pon dpt hasil jugak..papa belikan board utk melukis kat die..dan2 tu die nak menconteng2..hihi



p/s: hari ni tk berapa nak sibuk..dok bosan tunggu opis hour ni habis..heheheheh

12 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

sian mama yea...
nk buat cam mana zara makin adik nk kura makin dia banyak ragam hehehe...sabar je la yea..

lily azliyana @ mama zara said...

Adlin- takpe..asal mengidam dh lepas kite oklah..klu tk mau merajuk mama ngan peel Zara tuh..kekkeke

YatieJay said...

Bagus ek boss Lily...tak bebel/merungut kalau kita EL. Kalau akak EL, esoknya mesti takot nak gi keja. Wlpn memang emergency punya leave..huhuuuu...

p/s : sedap lak makan ketam. Nak carik gak laaaa (kata2 org yg tak ngandung tapi ngidam) :p

[-suziey-] said...

hiks..klu dh rezeki tu dpt jgk..haih seb bek la zara tido..ekke:D nape dia xnk masuk..agknya dia tkt kot restoran tu ade aptung2..besela thai rest kan..ke dia nmpk 'something' kt pintu masuk rest tu..tu yg tkt tu..hehe..kotla ade org 'jaga'

Dilla Ady said...

slalu kalu org ngandung mengidam..musti Allah mudahkan jugak kan..hihih..

tgk lily makan..wahhh...sedapnye...rase cam nk mkan ketam jugak tau..tetiba jek ek..

lily azliyana @ mama zara said...

kak Yatie- hehe..kat cni mmg tak berapa strict psl cuti2 ni..lagipon mmg tk berapa bizi so tk kisahlah klu cuti kan..pndai2 pilih timingla..=). nway, pasni turn akak cari ketam plak k..kat jb senang nak carik seafood kan..hihi

suziey- entahla suziey..kemungkinan besar jugak kot die ade ter'nmpak' ape..sbb mmg len macam jek die nangis tk mau masuk tuh..huhu

Dilla- haha..leh mempengaruh selera orang ek gmbar2 nih..pasni lehla dilla pi carik ketam plak..nk lagi puas, masak sndiri..order kat kedai ni mahal jek lebih sbnrnya..huhu

Nana said...

KITA SUKA HOTDOG 1901 TU PENAH BLI SMPAI 2 KETOL MKN SORANG2 HAHAHAH

Ummi Eisya said...

mmg tak sia2 la cuti tu.dr nakmakan dapat baju lg.

Sha@Mama Tina said...

hehehe...sian lily..nasib baik akhirnya dapat jugak mkn ketam kan..

wa..kat restoran thai tu ada 'atuk' kepala botak ke pe? ha..misteri nusantara nih..

mana baju peknennya..tunjuk la sket..

maya amir said...

hehehe.. kenelaa makan ketam kat situ tak bawak zara.. tapi tak syoklaa plak kan..heheheh

Diamilikku said...

mama kena banyak control feeling..almaklumlah pregnant kan...zara tu bukan apa..dia jeles sebab tau ada adik dalam perut mama dia..hehehhehe..sabar banyak2 tau lily...selawat banyak2 bila anak buat perangai k

DYLA said...

lily,
dyla pun ada pengalaman bawak inas gi tempat yg ada patung2 tu, memang dia tak nak masuk berlari dia keluar. memang betul la kot, takut tgk benda tu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016