Di suatu malam yang hening...

Salam Isnin sume..hari ni ala2 monday blues jugak sbb kepenatan baru smpai dari kampung tgh malam tadi. actually sabtu lepas ade majlis hari keluarga kat belah family papa. papa tk balik so mama just ikut adik2 ipar jek..nanti mama citer kendian2 ek psl tu..this time nk stori mori psl anak dara kesayangan mama tu dulu..=)

Act gmbar2 utk entry kali ni mama amik mase malam Khamis minggu lepas..sejak 2 menjak ni mmg JARANG sgt mama layan Zara main2..mklumlah, skang Zara dh besar n pndai bawa diri..so kebiasaannye aktiviti wktu malam kitorng just terperap kat bilik jek..mama layan tenet, Zara main2 sndiri..smbil2 tu layan die baca 123 or ABC time die dh bosan2 main kan...ade satu musim tuh, die rajin mintak tgk kartun kat laptop mama, tp skang dh kurang dh..tu yg mama leh layan tenet memalam..hihi

Nway, malam khamis tu mama tetibe tukar mood nak duduk melepak kat living room plak..klu dok bawah ni mmg time mama layan tvlah kan..n Zara of course suke bile mama dok bawah..sebabnye, kat bawah lagi banyak koleksi mainan die berbanding dalam bilik kat atas..punyelah syok die kumbah sume mainan2 die kuar..memula tgk mmg semak..tp nak marah, kesian kan. dhlah jarang2 mama layan die main..so mama biarkan die main sepuas hati..seronok gak sesekali melayan die main mcm nih..cume time nk kemas tulah, leh sakit pinggang gak nak kutip sume mainan tu satu persatu..=p

Meh layan antara aktiviti Zara malam tu..


Tgh main tuang2 air ngan set teko n cawan die..memula tu abeh mama dok kena 'suap' ngan air die tuh...siap kena paksa menganga lagi ngan dak tecik nih..

Sambil2 main, mata smpat lagi dok jeling2 tgk tv sekali
Nasib baik terjumpe barbie doll die nih..so bertukarlah si barbie tu menjadi mangsa minum air Zara..heheh

Sibuk menyuap adik barbie die..=p
Dh bosan main ngan barbie, jumpe spek pink die plak..spt biasa, time mood baik mmg senang nak soh minah ni posing2..=)

Aksi cumeiiii khas utk mama..=D

Anak dara kesayangan yg makin banyak keletah n ragam..=)
Gumbira n ceria..=D

Silalah tgh 'pendedahan' eksklusif dari mama nih..ngan umah bersepahnye..main pon siap terkangkang2 habis tuh..sungguh 'sopan' kan ini budak time main..hihi

Silalah terkejut tgk keadaan umah yg macam tongkang pecah nih..mmg kalau sesekali Zara dpt lesen kumbah tong mainan die tuh, mcm nilah jadinye..sesekali lehlah bagi can kan..nnti besar sket Zara kena belajar kemas sndiri sume sepahan nih..=p

.

Hehe...dasat kan umah mama malam tuh..bukan setakat menan..ngan beg mama, beg taska Zara pon sume habis diangkut wat main sekali..ni baru tgk kat ruang tamu..kat bilik tu ada lagi saki baki mainan die..sebab tu mama lebih rajin ajak die main kat atas..sbb klu kat atas, bilangan mainan tak banyak so sepahannye pon kuranglah..hehehehehe. takpelah, sesekali bg can kire oklah..klu tetiap malam mcm ni, mau jadik tarzan mama ni kan Zara...=p

8 comments:

Ummi Eisya said...

hihi..cun la posing macam tu zara..dah makin besar zara..nanti main adik lak ye..tapi bab mainan tu biasa la..dah namanya ada budak kan..aku pun sama gak..tapi aku tetiap hari mmg tarzan kat umah..tu baru anak sorang,klu ramai lagi haru..

lily azliyana @ mama zara said...

Ummi Eisya- hahahah..btol tuh..ni baru anak sorang. gegirl plak tuh..klu anak dah 2 ,3 nanti cmanerla plak..mmg WAJIB buat bilik mainan khas utk diorang nih..heheh

littlehumblelynn said...

Awak

adatlah tuh..kena pelan2 ajar dia kutip mainan simpan semula..kena ajak simpan2 sama2 and then dia akan belajar sndr..enjoy this moment!!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mmg pening kan lily...camtu ler jugak batrice kalau main kat rumah...letih nak mengumpul balik..tp takde ler sebyk menan zahra....
amboi2...bab posing mmg anak dara nie terror

intanmaria said...

huhuhuhuhu...
sama la macam ecah!
kita dah la penat kan..
tgk umah bersepah..mau darah tinggi aku masa ngandung (nasib baik semuanya terkawal..)
_________________________
http://mariaariffbaby.com

nza said...

HE.HE.HE...GITULH KALU ANAK KECIK SEUSIA ZARA....RUMAH AKAK DULU PN GITU....XPELH ASAL ZARA HEPI....

mummyseri said...

Salam lily sefamily..
pekabar? hrp sihat..
sgguh lama lah kite x brtandang ke sini..zara dah smakin besa ni comel..
apapun suke tgk zara hepi dgn mainannya..samalh ngan anak kite abes kecah satu uma dahlah berdua seri kecik tu..

kakyong said...

lily,
keadaan mcm ni normal di rumah kakyong.. bbrp bulan ni dah kurang, kurang.. bukan x ade..
x larat dah nak bertarzan.. as long depa sonok main & pandai kemas sendiri.. udah la...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016