Babymoon di mana?

Hee..pernah ke dengar term babymoon nih..dulu mase preknenkan Zara mama tk pernah tau pon ade term mcm nih..tp mmg kebetulan wktu preknen tu adelah mama n papa gi bercuti sama2 before mama bersalin kan..wktu tuh mama dh preknen dekat 8 bulan pon (Akhir Januari 2008). Selain dari nak menenangkan fikiran n berehat bersama2 sebelum jadik papa n mama, salah satu sebab utama kami pi bercuti mase tu ialah kerana mama dh mengidamkan sesuatu..nk tau ape yg mama mengidam sgt masa tuh..??


“Mama mengidam nak makan buah strawberi yg dipetik sendiri…”


Hehehehehe..bukan main lagi kan..klu stakat idam nk makan lehlah papa carikkan..ni mengidam nk makan buah yg mama petik sndiri pulak..nak tk nak mmg papa kena bwklah ke ‘tempat’ tuh kan..mane lagi yg femes ngan buah strawberi kalau bukan Cameron Highland..=)

So, entry ni saja2 nk refresh sweet memories kitorng mase tuh..mmg kenangan manislah ni kirenye..kali terkahir kitorng gi bercuti berdua2an..pas tu tgh ngandung plak kan. Mmg layanan first classlah dari papa..mama merajuk mcm mane pon papa layan baik jek..ehehehe..mase tuh kitorng stay 3D2N kat Equatorial..mmg tenang sgt rase sbb view dari Equatorial cantik yg amat..(sbb die btol2 kat puncak bukit kan)..pastu yg paling puas hati dpt petik buah strawberi tulah..bayangkan mama sanggup lagi turun lereng2 bukit tu ngan perut besar semata2 nk dapatkan buah yg diidamkan..ni ladang strawberi betul2 tau..bukan hydroponik punye tuh. N lagi satu, seronok gak sbb dpt turun ladang teh n amik angin segar kat sane..iskkkk..rindunye saat tuh…
.
.
Mama n papa kat ladang stroberi..mahal gak diorang cas harga masuk + 1 kotak stroberi yg dipetik tuh..tp tkpe, asal hati puas ye tak..haha
Kat Rose Valley

Mak buyung berposing ngan bunga ros..=)

Berlatar belakangkan ladang teh Camron Valley


Lepaskan lelah makan aiskrim stroberi..mase ni Zara lom kuar maka tenang jekla percutian..hihi


Mak buyung berposing lagi


Again, kat ladang teh Cameron Valley..yg ni ladang teh yg hala ke Simpang Pulai..tkde lereng2 sgt so senang nak masuk..

Equatorial Hotel dlm kenangan..


Mama @ Lata Iskandar..sejuk kan tempat nih..=)



Ohhh..klu nk tau, manis2 saat babymoon ni ade gak yg pahitnye..dek kerana makan buah stroberi yg terlalu banyak mase tuh, mama akhirnye diserang sakit gigi yg amat2..mmg serius tkleh tahan tu smpai nangis2..akhirnye, terkorbanlah sebijik gigi geraham mama..seminggu ps gi bercuti mama dh tak tahan tros mintak dokter gigi cabutkan..tawakal jekla mase tuh kan..wlu tgh preknen, tp sbb dh tak tahan nk wat mcm mane..huhuhuh..pengajarannye, mengidam mcm mane pon kena sntiasa ingat..time preknen kenalah kawal sket makan tuh..jgn ikut nafsu jek..=p

Nway, now tgh memikirkan tmpat nk babymoon ke mane plan utk kali nih..mcm nak gi Cameron lagi..sudah rindu same Cameron..lagipon ade jek tpt2 kat sane yg mama lom abeh jelajah..tp kan, sebenarnya babymoon ni alasan mama jek.. mmg saje nak ajak papa gi bercuti sbb mcm dh lame tk gi jalan2..kekekekekeke. oklah tu kan. Dpt berjalan dekat2 pon jadilahhhh..yg penting dpt spent masa together2..=)



P/s2: malam ni papa balik dr labuah..yeay!!!esok plannye nk pi Melaka..tp bukanlah utk bercuti, cuma nk melawat baby pade best fren mama kat tanjung kling..klu smpat, br bwk Zara jalan2..=)

15 comments:

mama tisya said...

lama tk p cameron ingt nk pegi jugak ..rsnye last pegi b4 kawin..p ngan kwn2..tp tkde lak petik strawbery tu..brp kena charge ek?

sedap tgk eskrem tu..yum2

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

comel nyer lily time pregnant kan zaraa dulu..

jauh tu nak mencari strawberry...tp kalau dah mengidam kan lily, kena gark cari......

tak pernah lagi bw batrice gi cameron....mmg niat nak bawa gi sana...tp tak tahu ler bila...

ibuafiqahhuzaifah said...

xpenah lg smpi cameron..huhu..nnti la 2 beradik tu beso..senang nak angkut..haha..tp kan lily kita sama la mengidam nak makan strawberi masa preggy yg 1st ari tuh..tp mujur la nak strawberi cameron sajork (yg kat kedai tu xmo) tp bukan dipetik sendiri...kalu tak mesti dah kena g cameron...haha..

ninieZUERYANNIE said...

lini dah bersalin eh?

Ummi Eisya said...

muka lily macam tak kembang je masa pregnant..muka daku ni,hihi..malu nak cakap..

bestnye dpt g babymoon..hepi holiday k..

Diamilikku said...

akak first gi cameron masa bertunang ngan mr papa..gi balik hari je...seronok sangat2....lepas nih plan nak gi lagi ahh..tapi tak tau bila

lily azliyana @ mama zara said...

mamaTisya- jom gi Cameron beramai2..heheh..caj tak ingat tp agak mahalla jugak..murah lagi klu takat beli stroberi kat pasar..tp sbb nk puas hati, bayar jugakla kan..maybe mahal sbb die bagi kite terjah masuk ladang die tu kan..=p

Zana- haha..comel kah? tp tulah, mmg wktu Zara muka berseri2 jek time preknen..tu yg sume dh bajet kuar anak gegirl..=p

Irniey- yeker..mengidam samelah kite nih ek..mama Zara ni kan mmg kuat berjalan. tu yg ade smbungan 'nak yg dipetik sndiri'. saje nk paksa papa Zara bwk pi bercutilah tuh..hehehehe

lily azliyana @ mama zara said...

Ninie- weh..apsal ko tertinggal bas..dh 2 bulan dh pon anak die..kat fb adelah die letak gmbar..anak boboy..=D

Ummi Eisya- hehe..muka mmg maintain jek mase preknen dulu..skang pon same..badan jek mengembang. tp perut maintain kecik..=p. nway, tk tau lagi jadi tk bercutinye..kena pujuk rayu en hubby ni..hahahaha

Diamilikky- oklah pegi skang kat su..alesha n aisy masing2 dh besar..mesti diorang suka dpt pi jalan2..=p

Nana said...

heheh kalau kita peknen 3mths bole kira bbmoon ke?masa 1st time pegi CH time pregnant damia 3mths
singgah juga kt lata iskandar tu..sejuk air dia kan

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

re : lily, gerai coconut shake tu jalan ke tg kling. kalau dari bandar melaka sebelah kiri. Gerai dia bawah pokok kelapa sawit depan rumah orang.....ngeh ngeh ngeh ngeh...singgah ler try coconut shake tu...sedapppp

Dilla Ady said...

wahhh...tempat nih la yg dilla paling teringin nk gi..

ingat nnti nk pegi bertiga kalu ade rezki..

tp kalu preggy, dilla tak bape suke berjalan la..suke duk umah jek...malas nk usung perut..

nza said...

org pregnen mmg sensitif n kalu tringinkn sesuatu mmg xleh nk thn..apa pn moga impian lily trlaksana...hepi holidy..

Dokter faRyn said...

lily!!

nak dtg melaka eh. updet lah aku. kut-kut boleh jumpe. hehehhe :)

mama_umar_maryam said...

alang2 g melaka tu trusla babymoon,heheheh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

syokkan leh petik sendiri buah stroberi, fersh gitu..
huhuhu, tingin nk pi lg sana..
nk babymoon gak le.. :P

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016