Jom cuci mata..

Cuci mata ngan gmbar2 anak dara mama jek..hehehehe..yekla..awal tadi entry cume entry luahan psaan jek kan..so sblh tgh hari sket ni lebih baik senangkan ati mama ngan tepek gmbar2 Zara..ni gmbar campur2 aksi anak dara kat playground pulak..sejak 2 menjak nih mama dh kembali merajinkan diri bwk Zara ke playground petang2..saje bagi die hepi kan..smentara adek lom kuar lehla die enjoy sakan..sbb mama still banyak mase nk layan kehendak die sorang2..=D


Now Zara dh suke sket bab posing2 nih..cm gmbar bwh ni, tgh nk main pon smpat tunjuk peace 5 jari bile mama kuarkan kamera..hihi

Peace 5 jari lagi..=p

Suke tgk anak dara ni enjoy..=)

One of her fevret..

Bile penat lepak2 cni dulu..

Sambung main lagi..



Actually, selain dari bermain semata2 playground ni jugak leh jadik tpt belajar tau..contohnye, skang kan Zara tgh berminat nk kenal colours kan..so sambil2 main tu, mama suke tunjuk n uji die ngan kaler2 yg ade pada permainan kat playground tuh..maklumlah, playground zaman skang kan agak colourful warnanye kan...jongkang jongkit pon kkdg smpai 3 kaler..heheh. pastu smbil2 tu lehla die cuci mata tgk birds, tgk langit, awan, tgk cat, tgk abg2 n kakak2 main dan macam2 lagilah...=p


Smbil layan main seesaw, smbil ajak die borak2 n kenal colours

Mase nih tgh tunjuk aeroplane atas langit..

My darling..heheh


Ohh..satu lagi..kat playground gak Zara leh memantapkan diri kenal huruf..nak tau huruf ape ade kat playground tuh?


Huruf 'O' dan 'X'..hehehe...


Main pusing2 'huruf'..=p



Apepon, mama sgt suka n menghargai setiap detik yg mama spent ngan Zara..sbb tu rajin amik gmbar..paling tidak sekeping kan utk rujuk balik ape aktiviti2 yg kitorng dh spent bersama2..selain tuh, lehlah jadik modal utk tepek kat blog jugak..=p



p/s: Buat kesekian kalinye, mama tukar background blog lagi..klu leh nk tukar template tros..tp lom ade kerajinan nak tepek balik sume bloglist or widget yg ilang nanti..nk upah sumone utk makeover blog, mmg dh ade dlm perancangan..tgu kelulusan papa jek nih..mklumlah, dh name nk upah tuh, mestilah kena ade modalnye kan..heheh

9 comments:

cik puan akish said...

zara dh besho la mama...bab tuh sudah suke berposing...pandaiiiii.....:)

lily azliyana @ mama zara said...

cik puan akish- heheh..mmg satu faktor tuh..plus lagi ngan mood ceria die..mmg senanggggg nk soh pose..=p

Nana said...

wah dah ada gaya skang ek amek gmbr hehehe
damia xlepas2 lg wat peace

Sue said...

rumah baru lagi....? hehehhe rajin betul mama zara ni ye.

rajin jugak melayan anak... tak penat ke? playground dekat ngan umah ke.. kite kalo playground depan rumah rasa hari2 nk bw diorg.

Diamilikku said...

letih bawak alesha pi playground..main nya tak banyak mana..sibuk nak berkawan je...kejap2 pi tegur orang tu org ni....

Dilla Ady said...

comel la zara ngan dress tu..comel sgt2...

bez kan bile da leh monitor anak main sambil mengajar nih kan lily...

cam acha lum boleh lagi nmpknye..kite lak yg die monitor..bukan kite monitor die..hihihi..

kakyong said...

mcm2 aksi dgn peace 5... heheh..

header baru tu lawa walaupun simple..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

dah lama tak bawak zahra gi playground.xlarat nak kejar2 dia senarnya.hehehe

tu lah kan, sementara adik baby lom kuar kena spend byk masa ngan dia.esok adik bb da kuar,xdapek lah..

nza said...

wajah ceria bakal seorg kakak...he...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016