The animals loverrrrrr..heheh

Last entry psl short holiday ke Melaka..Ahad tu pas checkout tros gerak ke Ayer Keroh nk bwk anak dara ni ke Zoo Melaka..Klu sape yg bace blog mama ni dari dulu mesti tau yg Zara ni mmg suka sangat2 ngan animals..die lebih dulu kenal animals dari buku2 berbanding kenal ABC n numbers..menurun dari genetik mama n papa dielah..mama n papa dulu time dating pon leh gi zoo tau..suke tgk binatang punye pasal..hehehehe

Lebih kurang 1.30pm kitorng smpai zoo..mmg nmpak sgt Zara seronok arituh..punye eksited die tgk animals tu sume..antara yg berjaya menarik perhatian die ialah gajah (fevret animal die nih), zirafah, zebra, badak, birds, rusa, horse n monyet (sume spesis monyet, org utan, babun pon zara panggil 'onyet' k)..sume ni die dh kenal n tau sebut thru tv, buku n gak experience die masuk zoo negara sebelum nih..=p


Entrance ke Zoo Melaka




Antara aksi2 Zara tgk animals..=)






Papa sekali skala nk posing gak


Antara animals yg mama smpat snap gmbar..

Burung kakak tua yg kalerful..


Burung hantu tgh tido..comel!!..=p


Belakng Zara n papa tu ade badak sumbu..nmpak tak??


Tiger yg tidur di siang hari..sian Zara tk puas tgk tiger mase nih


Zara depan kandang buaya..


'Uaya tido la mama.."..hehe


Geng babun..tp Zara tetap panggil monyet gak..=)


Orang utan yg sangattttttt comel..=D


Act org utan ni tgh wat 'show' kat kawasan terbuka..berebut2 org tgk n amik gmbar mase nih..hihi


Zebra kat safari park


Zirafah ni pon dlm safari jugak


Mama, Zara n the giraffes..=)


Yang ni kerbau ke seladang ek..tetibe konpius..hehe


Lemur..spesis monyet jugak kot nih


Smpat gak naik trem pusing kawasan zoo tuh..nk berjalan kaki smpai abeh, kompem semput!!






Habis pusing2 tgk animals, kitorg rehat skjap..act, ni dah hampir sepuluh kali kot gamaknye mama masuk Zoo Melaka nih..dari mama kecik, smpai zaman skolah, zaman bercinta ngan papa, n last skali mama masuk mase mama preknenkan Zara 2 bulan..honestly, mama rase Zoo Melaka dh tak sebest dl..binatang cm dah kurang especailly dalam Safari Park die..dulu meriah sgt binatang berlari2 dlm tu tk macam skang..=(..

Apepon, yg penting Zara hepi kan..mama n papa pon ikut hepi skali..nway, selain tgk2 animals sekeliling zoo, tarikan lain ialah kat zoo tu ialah Horse Riding ngan Elephant Show..papa try jugaklah naik kuda satu round..utk Elephant Show plak..sanggup kitorng tunggu smpai kol 4.00pm utk tgk show tuh..mklumlah, Zara kan sangat2 suka tgk gajah..so alang2 dh masuk zoo tuh, tunggu sekali jekla show gajah tu kan..mmg enjoy!! comel jek gajah2 tu wat persembahan..=)

Time ni tgh rehat hilangkan lelah pusing zoo..hehe


Papa menunggang kuda..ehhh..tak tunggang pon sbnrnya..papa just duduk pastu ade org tolong tarik kuda tu dari depan..hehehehe




Muka eksited Zara tgk horse..=p


Mase ni tgh tunggu show gajah..smpat layan aiskrim dulu


2 gajah comel..artis2 utk hari itu..=p


Gaya gajah duduk..siap senyum2 lagi gajah tuh..hihi


Mase ni 2 ekor gajah tu tgh berjoget dgr lagu..pndai kan..


Muka puas dpt tgh gajah puas2..=D


Sesi berjumpa ngan 'artis'..hehe..malas nk tunggu turn so amik gmbar sipi2 jekla


Mase utk balik..Zara dh kepenatan mase nih so mintak papa dukung


Smpat lagi main kat playground sblum smpai pintu kuar




Last but not least..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Gambar2 kenangan kami 3 beranak sebelum balik dari Zoo Melaka..sume setting sendiri jek nih..=p








Almost 5pm, kitorng pon kuar dr Zoo dr tros menuju balik ke shah alam..malam tu, terkejut dengar berita pasal Tragedi 10.10.10 yg mane bas berlanggar smpai menyimpang jalan tu kan..nasib kitorng gerak balik dari Melaka awal sket dr kejadian..so tk terlibat ngan kejadian mahupon terperangkap ngan jalan jem dll kesukaran..Apepon, takziah pade sume keluarga mangsa kemalangan..sedih kan berita tuh..=(




p/s: Sesudah bersuka ria ke Melaka minggu lepas, minggu ni kembali kebosanan sebab papa tk balik n kena kerja kat Kuantan..huhu..

9 comments:

cik puan akish said...

owhhh igt lagi..g zoo melaka 2 taun yg lepas..dadif dlm perot agi..=p

Dilla Ady said...

dilla baru gi sekali jek..tu pun taman rama2..sedikit konpius..same ke tak ek ngan zoo nih..tp tgk cam tak same jek..hihihi

teringin nk bawak acha ke sane gak..sbb nk bg die tgk n belaja binatang2 nih sume..

tp nk kena tggu die besar sket...tak sanggup rasenye nk layan die ngaruk kalu die penat nnti..huhu

enjoynye tgk sume gambar2 kt sini..

Nana said...

wah..mcm bez je zoo melaka xpenah msk lg..asik2 zoo negara je..org kata zoo melaka lg bez dari zoo negara tol ke?

lily azliyana @ mama zara said...

Cik Puan Akish- hehe..last gi pon mase Zara dlm perut..ni time adek die dlm perut plak gi lagi skali..harap2 adek kuar pon jadik animals lover cam kitorng lah..=p

Dilla- ohh..tmn rama2 ngan zoo ni lain2 tptnye..Zara dr kecik mmg suka animals so tu yg die enjoy jek kat zoo wlupon penat..=)

Nana- klu dulu, mmg kite setuju 100% zoo melaka lagi best..tp skang tk tau dh nk compare..sbb zoo melaka cm dh kurang plak binatangnye..but klu ikut harga tiket, kire berbaloilah..cume rm7 satu kepala..hehe

mama_umar_maryam said...

sonokkan? dah warm up zoo melaka pasni zoo negare pulak,hehehe

kakyong said...

sonok nya zara tgk haiwan2...

kali terakhir ke zoo melaka masa tahun 1998..

anak2 kakyong belum juga dpt ke zoo... ni tgk gambor2 ni dgn Aliya sekali... sempat lagi request dgn en ayah utk ke zoo taiping.. heheh..

Nia said...

salam ziarah lily,
kalau pergi zoo ni, biasanya budak2la yang paling excited kan?
nasib baik tak terlibat dengan jalan sesak waktu balik tu. ramai yang terkandas dengarnya.

intanmaria said...

Dear..
zoo melaka much better than zoo johor

nanti nak ajak ecah p sana la..
_________________________
http://mariaariffbaby.com

Diamilikku said...

alesha n aisy tak penah gi zoo lagi..teringin nak bawak..insya allah..hujung bulan ni lah

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016