Kalaulah 'ini' saya yang punye..(^_^)

Okeh..nk start citer psl perjalanan kami ke Melaka ari sabtu yg lepas..act pagi tu Zara dh start demam..mula2 still konpius nak pergi ke tak, tp melihatkan Zara yg aktif, cergas n ceria wlupon demam maka mama decide pergi jugakla. Wlu mcm manepon, bekalan ubat demam Zara tk dilupakan yek..=p. Kitorng gerak ke Melaka pon dh tgh hari..bagi can papa rehat2 dulu sbb malam sebelumnye, kol 1 am baru papa smpai dari Kuantan..

Kitorng kuar ikut tol Alor Gajah..tros menuju ke Tanjung Kling umah kawan mama..act kire main redah jugaklah ni sbb mama ingat2 lupe jek umah kawan mama tu wlupon baru taun lepas gi wedding die..smpat jugaklah sesat smpai pntai klebang..hehehe..but finally, labih kurang kol 3pm smpailah mama kat umah kawan mama tuh..ohhhhhh..masuk2 umah tros nmpak baby hensem Akmal Hasif..tros mama konker budak kecik tuh tau..gerammmmm..comei sgt....hehehehe


Ader rupe mcm mama baby ni tak..???bestlah klu btol2 budak ni mama punye kan..hehehe..sabar2x..lagi 5 bulan mama pon nk ade bby kecik jugak..=p

Eheh..sweet kan..ni klu ibu Hasif tgk gmbar ni mesti die jeles..kekekekeke

Si comel Akmal Hasif..baru nak masuk 3 bulan umur die...

Haaaa..inilah ibu baby yg sebenar..my bff sejak sekolah menengah, pn Marlini Suratman..mase nih Hasif tgh main agah2 ngan Zara..=p

Papa n Zara..die tk berani pegang Hasif sbb katenye kecik sgt lagi..klu anak sndiri die buat2 berani jek...heheh

My Zara..syukur Zara tk meragam langsung..tgk mama dukung Hasif pon die tak marah tau..slalu pntang tgk mama pegang bby lain..=p. gamaknye sbb terhibur tgk kucing yg mmg banyak giler kat umah aunty Lini

Mama, aunty Lini n si comel Hasif

Ibu dan anak..husband aunty Lini takde sbb die kerja kat Terengganu...

Heee..puas hati dpt jumpe Hasif..and puas hati jugak dpt jumpe my bff tu..last jumpe bulan 12 taun lepas...at least dpt jumpe skjap ni lehlah borak2 n gosip2 serba sedikit kan..=p. pas nih entah bilelah nk jumpe lagi sbb kawan mama ni bakal berpindah ke Tganu ikut husbnd die dok sane..(husbnd die mmg org Ganu pon)..

Apepon, dekat kol 5pm kitorng pon beransur balik..dh kenyang dh time tuh sbb dpt makan kuih, nasik n minum bergelas2 air kat umah Aunty Lini..balik tuh, smpat singgah nk carik Coconut Shake..ingat nk carik kat tpt yg sama mcm Zana mama Batrice citer, tp tk terjumpe plak (bukan tk jumpe tp tak perasankan gerai tuh)..maka tros terjah satu gerai lain aka ABC Tanjung semata-mata nk carik shake tuh..sgt jakun ye..1st time mama minum coconut shake ni tau..ehehehe

.

Sebelah gerai ABC Tanjung tu ada umah ngan design traditional Melaka yg sgt unik nih. sempat curik2 amik gmbar dpn umah tuh..=p

Coconut shake yg menyegarkan..=).
.

Kitorng akhirnye decide utk stay 1 malam kat Melaka sebenarnya..act sebelum pergi tu mmg dh prepare 1 beg baju kot2 nak stay kan..sbb mula2 mmg tk konfem either nk stay ke balik hari..so, kat mane kitorng stay, n lain2 aktiviti kat Melaka mama citer kat entry lain k..=D

15 comments:

Ain said...

kalau tengok baby kecik, teringin nak baby jugak....

hehehe..

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- hehe..yela..syok tgk baby kecik kan..bau pon wangi jek..sat lagi sarah besar sket leh ape proceed nombor 3..=p

mama_umar_maryam said...

hehehe,baju baby akmal tu same plak mcm salah 1 baju maryam..kiut,xper,nnt kuar adek baby zara gomoile puas2 ;)

Dilla Ady said...

dilla pun da tak brani pegang baby kecik2 sgt..da tak biase da..

emm..sedapnye tgk coconut shake tu...

Sue said...

hehe.. practise pegang baby lagi ke? zara kan da besar.. mesti mcm lupa @ rasa something wonderful bila pegang baby kan?

mizzyN said...

comelnya anak lini.

ibu WaWa said...

insyaAllah, tak lama lagi lily pun ada baby kecil jugak...

nza said...

mmg geram kalu tgk baby kecik...rasa nk colek jerrr...hi..sesuka hati jerr akak nie.....

masa pregnen along akak suka minum coconute shake nie...every dy blk sk beli..2 la agaknya kulit along putih gebuzzz....

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- heheh..itula..rindu btol nak pegang baby kecik..=p

Dilla- mmg sedap..tp utk penggemar1 shake lah..klu tk suke shake cam papa Zara die kate tak sedap..hihi

Sue- leh kate mcm tulah..mmg rase best sgt dpt pegang bby tuh..rase nk culik bwk balik jek sbb geram sgt..=D

lily azliyana @ mama zara said...

MizzyN- mmg comellll giler..bby ko bile nak produce plak..hehehehe

Kak Wa- insyaAllah..tk sbr gak nk tunggu bby ni kuar..tp dlm mase yg same still takut2 bile ingat proses nak deliver tuh..hehe

kak Nza- itulah..klu kat sini sng carik kan best..ni nk jumpe buah kelapa fresh pon susah..harap kedai mamak sebijik rm4..mahal giler..klu tk, mesti sy dh bntai hari2 minum dah..hihi

maya amir said...

mesti tak sabar tunggu baby lahir kan?:)

ninieZUERYANNIE said...

lily, aku br tau lini dah bersalin, tp rupe2nye anak die dh 3 bulan ek.. tu la die ckp, anak die dah ade gf baru aku wish.. ape daa aku nih..

Ummi Eisya said...

hihi..dah tak lama lgi tu..nanti dapat la pegang baby..

ibuafiqahhuzaifah said...

harap2 lily dapat baby boy kali nie cam irni gak..
insyaAllah xlama dah adik zara nak kuar...hehe

Diamilikku said...

dari dulu lagi memangminat sangat2 umah tradisional melaka nih...kalau ada rezeki lebih ada tanah nak jugak buat umah mcm nih

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016