Will be bizi like a bee..(*_*)


Berita sedih terbaru yg diterima dari opis..sorang lagi kawan sekerja or lebih tepat lagi segroup mama akan resign awal bulan 11 nanti..baru jek sorang gp mate resign kan (mama ade stori kat entry INI)..ni dh sorang lagi ikut jejak langkah..nak buat mcm mane kan..rezeki die dah ade kat tpt lain..

Cume..isunye skang kerja mama nmpaknye akan semakin bertmbahlah..sbb skang kami semakin kekurangan ahli kumpulan kan..yg ade tinggal bos, mama n 2 org junior...yg sorang tu mmg dikecualikan dari job transfer sbb die baru jek msk few weeks lepas..so die cume akan fokus pade training..(mama jugaklah yg kena jadik mentor training die). Kirenye mama n sorang lagi gp mate jek yg bakal berkongsi2 kerja nanti..

Sgt pening skang sbb BANYAK sgt benda baru kena belajar..Selain urusan kerja lab, byk gak document sampingan terpaksa belajar antaranye FMEA, APQP, DR table n macam2 document lain yg mama tk pernah  melibatkan diri..huhu..mklumlah, sebelum ni kerja mama just fokus pade internal site jek..but bile dah 2 gp mate resign, nak tak nak mama kena terjebak ngan customer related theme..tu yg kena belajar sume document2 tuh..tk tau smpat tk nk habis belajar sume dlm mase 2 minggu.. arituh baru mula belajar sket pon rase nk muntah darah..huwaaaa..

Nway, sepening2 n setensen2 mama pon rasenye bos mama lagi kesian kan..die dh start mengeluh sbb lagi 4 bulan lebih mama plak akan bercuti pnjang..nak carik org ganti, bukan sng ek skang..gamaknye sbb comp mama ni offer gaji tak cukup tinggi ke utk engineer baru maka mmg liat diorang nk accept kerja kat cni..=p.

Apepon, hope sume dipermudahkanlah buat mama nanti..baru jek berazam utk 2nd pregnancy ni mama taknak tensen2 lagi. takut BP naik n menyebabkan mama kena induce wktu bersalin nanti..huuu..yes...klu nk tau, dulu mase preknenkan Zara pon mama ade isu psl kerja..mase tuh tk sekepala ngan bos sbb baru tukar masuk gp die..so buat kerja pon asyik tensen jek smpai masuk kandungan 9 bulan, BP mama tros naik..last2 bersalin pon kena induce atas saranan dokter..serik wooo kena induce...SAKITTTTTTTT..

8 comments:

[-suziey-] said...

haih..kt pn bzzzzz like a bee..huhu..

lily azliyana @ mama zara said...

suziey- huhu..senasiblah ek..slamat bekerja ngan tekunlah yek..ni punye bizi smpai entry pon wat scheduled..tkt wktu rehat dah penat nk bukak blog kan..leh tdo kat surau jek..kekekeke

Dilla Ady said...

tp kalu byk keje ek..mmg tensen la lily...tak leh nk elak..cume tahap ketensenannye tu jek yg kite kena kontrol...nk yg heavy ke lite2 jek..hihihi..

haaa..besau pun nmpk muke zara..huhu..muncung tu mmg cute giler!

kalu nk bg besau lagi gambar..kena adjust size sidebar n frame post nih...baru la leh pakai Xlarge tu kan..

takpun...pakai dua column jek..konpem leh dapat frame post yg besau..

lily azliyana @ mama zara said...

Dilla- heheh..dah tukar balik ke old editor lah dilla..sbb malas nk adjust2 gmbar dh..lagipon klu ikut cara kite blogging, ade leceh sket bile gune new editor tuh..tkpelah, next time klu dh tukar template/layout baru guna balik new editor tuh..skang tgk muka Zara saiz kecik2 jekla nmpaknye..=p

nza said...

alahai kesiannya...dh la pregnant, beban kerja brtmbah lak..apapn sabar ye lily....byk ganjaran pahala tu...

4 org anak akak kena induce...mmg sakitttttttttttt.....

p/s: cantik la background baru.....

Diamilikku said...

akak pun bz..sebab tu tak banyak entry bulan nih..huhuhuhu...
akak dua2 lahir induce lily..masa alesha sakit..tapi masa aisy dah tak sakit dah pun...relax je..sekejap je sakit aisy dah lahir...

intanmaria said...

huhuhuhuhuh...

kita pun taknak kena induce lagi..
mmg sakit banget!!
___________________________
http://mariaariffbaby.com

kakyong said...

kakyong masa anis kena induce sbb bb mengeras tak gerak2 > 24 jam.. masa aliya tak induce.. tp rasa sakit tak induce dgn induce ni sama jer rasanya... ;)

better la drp c-sec

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016