Weekend gateaway @ Kuantan..

First of all, silalah jgn terpedaya dgn tajuk yg kedengaran indah tuh..tajuk tuh sama dengan angan2 mama sblum ke Kuantan..konon nak kenen2 papa booking chalet tepi laut..lehla amik udara segar tepi pantai, tgk matahari terbenam n terbit, pastu pagi2 berendam ngan air laut sume, bwk Zara mandi pool..tapinye, baru sebut2 psl hotel dh kena sound sedas.. 'aritu dh bwk jalan2 gi bali pon tk puas lagi ker'..ekekekeke..padan muka sndiri..=D
.
So, kesimpulannya weekend kami di Kuantan cume dihabiskan ngan bermalam di bilik papa kat TUDM base tuh..tkpelah..papa dh susah payah jemput Zara n mama ke Kuantan pon dh kira syukur sgt2 kan..so kronologi kami ke Kuantan ialah: Jumaat malam papa balik s alam tumpang kawan die, pagi sabtu after subuh gerak 3 org naik keta ke Kuantan, smpai2 kuantan papa tukar baju tros gi kerja, balik kerja tros bwk mama n Zara jalan2 smpai malam, Ahad smbung jalan2 lagi, ptg ahad balik ke shah alam, malam kol 11pm papa balik semula ke Kuantan naik bas..huh..nk tulis n baca pon dh penat, apatah lagi tuan punye badan kan..sian papa kena berpenat lelah ulang alik byk kali..nk wt cmner, dh die tk yakin mama gi berdua ngan Zara jek kan..=p
.
"Dataran SkyHawk Kuatan Air Base"- disebabkan Hawk nilaa papa tk leh posting tpt lain..hehe
.
.
So, hari Sabtu petang pas papa abeh kerja kitorng kuar gi amik angin tepi pantai..this time mama pilih nak gi Pantai Batu Hitam..dh lama tk jejak kaki kat sana..Mama mmg sgt sukakan pntai..antara tempat yg boleh berikan mama ketenangan jiwa n fikiran..sgt damai n indah..sesuai sgt2 utk mama yg mmg tgh tension ngan kerja kan..tp disebabkan pergi pon dh petang, tk dptla nk mandi manda ke apa..just bwk Zara main2 air jek..mama plak smbil layan Zara smbillah cuci mata..sejuk mata tgk ombak n air laut tuh..=)
.
.

Angin sepoi2 bahasa tepi pntai..nyaman jek..tp berjaya membuatkan tudung n rmbut Zara serabai..hehe

.
Pantai Batu Hitam yg mendamaikan..


.
Layan gmbar Zara tepi pantai ye..=D..sori byk gmbar censored nmpak spender sbb mmg tk bwkkan baju mandi die..hehe





.
Bahagia rase tgk 2 beranak ni bergurau senda tepi pantai..=p

.
The three of us..

.
Sapa tau ni ape??yup...nilaa corak dihasilkan oleh ketam kecik yg byk kat tepi2 pntai tuh..hehe
.
.
Dekat2 nak Maghrib kitorng pon beransur nak balik..smpat layan eskrem tepi pntai tuh..tetiba tk disangka2 terserempak plak ngan kawan lama mama mase kat utm dulu..diorang ni kahwin sesama satu course..anak nak masuk 3 org dh..dh 4 tahun jugak tk jumpa..leh sekali jumpa kat kuantan ni..rupenye ayah pd kawan mama yg lelaki tuh trasfer kerja kat kuantan..tu yg diorang gi sana jenguk parents..
.
.
Us ngan aunty Nazirah n uncle Nuruddin..mase ni diroang just bwk anak yg sulung, Aiman..
.
.
Malamnye plak, kitorng kuar gi makan seafood kat Tjg Lumpur..tjg lumpur ni spt yg sedia maklum kan banyak kedai makan, so everytime pergi mesti gi tpt yg lain2..sj nak cuba la kononnya..tp malangnya malam tu mcm terslh pilih kedai plak..decoration n suasana kedai mmg best..siap ade buai n seesaw utk budak2..tp rase makanannya sederhana aje..yg paling sayang, mama tk smpat pon nak habiskan makan gara2 Zara mengamuk nak naik buai..yekla, tgh makan takkan nk bwk die main lama2 kan, tp die tk puas hati. last2 sbb dh geram tgk die dok guling2 atas lantai trosla mama ajak papa balik..huhu
.
.
Kitorng dinner kat sini..=)
.
Our dinner..
.
Buai nilah yg Zara sibuk sgt nak main smpai ngamuk2 tuh..huhu..sadis..
.
.
Sblum balik bilik papa, smpat singgah Giant sbb nak beli brg2 sket..Zara spt biasa ikut buat aktiviti window shopping..kejap2 amik buku, kejap2 amik bebear, kejap2 amik doll..tapi....smpai kat satu tmpat ni die dh syok sgt dh..tpt basikal, mini skuter tu sume..smpai satu masa tu kitorng ajak balik tk mau la plak..once again, die mengamuk malam tu..siap baring2 atas lntai lagi skali..hadoii Zara2x...tp nk wt cmner, terpaksa gakla angkut..nk bagi die diam, papa offer belikan selipar baru..terussss diam dpt selipar kaler pink..cheh..boleh tahan materilistik anak aku..klu selalu mcm ni abehla mama n papa..=p
.
.
Bukan main lagi Zara berwindow shopping..
.
Syiok try test mini skuter n basikal..tu yg bersepah tu Zarala nye kerja,,=p
.
Fokus pd kaki Zara yek..hasil 'suapan' papa spy Zara berhenti ngamuk..huhu
.
Sblum balik, smpat lagi main kereta mainan nih..ganti balik part die tk puas main buai sebelum tu kan..=p
.
.
Akhirnya, smpai semula bilik papa kol 11 lebih malam.. tak lama pastu papa tros 'pengsan' kepenatan..hehe..klaa..aktiviti ari Ahad mama smbung esok k..=D

16 comments:

shila ariff said...

wah wah..penat tul tu..ulang alik s. alam ke kuantan then kuantan ke s.alam then s.alam ke kuantan...demi keluarga tercinta kan??..yg penting kita rasa bahagia kan??...itu le namanya pengorbanan...

Nana said...

lily PJJ ngan hubby ek?lor hubby keje kt situ ke?ktorg pegi kenduri ari sabtu depan kem tu je pastu g mandi dalam skit dari kem tu

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- hmm..tulaa..dh dok pjj ni kenala byk berkorban..=)

Nana- haha..mmg pjj..dr sejak kawin tk pernah lagi dok sesama..act kitorng pon gi mandi kat waterfall tu gak, tp gi ari ahad..klu tk mesti terserempak..=p

M@L@ said...

lily mesti penat kan... tp sebb dgn amily penat mcm mane pon x terasa kan...

Nana said...

lor..sama la kita ek...sejak dari kawen mmg xpenah dok sama..huhuhu

ramai plak blogger g mandi kt sini tadi tgk blogger nama zue mandi sini ari ahad,eheh..sure terjumpe tu pon klw kenal

~Zetty84~ said...

wah...bestnyer tgk zara n family bercanda di tepian pantai...!!!
suke tgk zara dok sengeh tuh..!!!
cam org dah ank dara gitew...hikkkss... ;p

Sue said...

excitednye tgk zara main ombak. tak takut langsung ekk... ahhh da lama tak ke kuantan. huhu

Sue said...

excitednye tgk zara main ombak. tak takut langsung ekk... ahhh da lama tak ke kuantan. huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

syok nyer Zara main ombak..

Mesti papa Zara letih ulang alik kan..tp demi kluarga .. keletihan x terasa ..yg penting kebahagiaan.. :)

Izan Ishak said...

sayangkan papa kat zara dan mama zara...sanggup ulang-alik.
**dah lama nak pi pantai...mmg mendamaikan kan lily!

mama_umar said...

last p pantai (tp xmandi pantai pon) rasenye akhir thn 2009,tgk pantai kuantan ni terigt mase skolah shahpekan dulu,training lari2 utk sukan kt pantai bachok (klu xsilapla..)pantai2 kt kuantan ni mmg best,ombak besar2 mase tu

nza said...

bercanda di tepi pantai tu....

tiap kali blk kg ayah suka singgah pntai ni utk lunch....

Mrs. Adz said...

Syoknya main air..bila g kuantan ni..macam cny ke..kita pun ade kat sana..klu tak leh jumpa kan..

Qistina's Mama n Abah said...

Sian kan papa zara...mesti sangat penat tapi untuk anak & isteri...dia tahan jugak. Inilah masalah dok jejauh kan lily.

Sha dulu dok umah mak kat k.tinggi, bukan jauh sgt..45 minit dr jb jek tp bila weekend abah tina balik.. kul 8 je dia dah pengsan kepenatan...

Lily suka pantai.. sha pun suka tengok keindahan pantai..batu2nya.. damai je rasa bila muka kena angin laut..

Zaidah said...

pegi jugak mamazara nie ke kuantan...cantik view pantai kat situ...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

syoknya tgk zara main ombak..rs nak bw jer danish gi mandi laut tp hubby still tak nak coz katanya danish still kecik lg..tggu lah danish dah 2thn keats.

danish lak kan lily..mmg xleh tgk "lot lott-refer tu laut"..mmg dia suka sgt..nak "andi & tgk apal"..hihi..:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016