Last day kami di Bali..T_T

huhuh...malam ni nak pulun lagi mengupdate blog..ni entry 2nd last utk cerita cuti2 di bali..hehehe..nnti kat last entry baru mama stori sket2 berapa ongkos2 yg berjaya dispend sepjg percutian ni k..=D

oklaa..utk hari keempat/terakhir kami di bali, mmg tkde amik driver dh..tiket flight kol 4.25pm, so kitorang just bercadang nak round2 sekitar hotel jek..so pagi lepas packing2 barang n breakfast kitorang tros bergerak jalan kaki keluar nak carik pantai Tuban..pntai tuban ni kurang femes dr pntai kuta..die mcm dh ujung sket so mmg tk ramai org..kat sni ombak mmg sgt kuat so mcm tak berapa sesuai nak mandi..nk bwk Zara jalan kat gigi air tu pon mcm tk berani..so just amik2 gmbar n cuci mata jekla..



Luggage yg akhirnye penuh ngan hasil2 shoppingan..nasib bwk beg extra utk letak sume baju2 bersih..=p


Mama n Zara kat pntai Tuban




Sudah last day baru papa dpt pakai bj ni..nasib kat pasar Ubud semalam ade gak stok size L..=p


Mase nih papa tgh melayan Zara kejar birds..hehe


Belakang Zara ialah deretan villa yg sgt cntik..sape ade bajet lebih, better duduk kat villa mcm ni compare to hotel..lebih selesa n romantik..=p




Dr hotel kitorang nak ke pntai Tuban ni kena lalu celah2 hotel lain..hotel kitorang tu tak menghadap pntai..


Tumpang bergmbar kat salah sebuah hotel terkemuka kat Tuban ni..Discovery Kartika Plaza hotel tk silap nama die..mmg besar gile hotel ni


Antara kedai2 cenderamata yg terdapat berhampiran hotel..tk smpat jenguk pon sbb sakan berjalan 3 hari ni..hehe


Sudah hari last br berkesempatan amik gmbar pintu gerbang hotel..=p..hotel ni dihias ala2 traditional bali mcm tu





Dalam kol 11am kitorng smpai balik kat hotel..mmg penat giler berjalan kaki..dhla ade time si Zara mintak dukung kan..semput gk dibuatnye..sblum checkout smpat lagi layan berendam kat swimming pool..adelah dlm 30 minit mcmtu..lepas checkout, kitorng mintak driver hotel hantarkan kitorng ke Green Garden Spa pulak..act spa ni letaknye kat salah satu cawangan hotel yg kitorng stay tu..so kire ade free shuttlela..papa la yg cadangkan nak gi massage lagi sekali sementara tgu flight ptg tu..

Utk sesi massage kali ni, kitorang berdua try Balinese massage plak..urutan satu badan ngan pakej foot bath sekali..harga consider murah lagi berbnding spa kat malaysia..cume Rp120000 utk 1.5hrs seorang..lebih kurang RM45 mcm tu..act diorang cadangkan kitroang amik pakej spa lengkap yg 3 jam tu..tp mcm biasa, mane nak letak si Zara wktu kitorng berspa kan..nak gilir2, dh tak cukup mase..so berurut jekla..dapat couple room..disebabkan nak gak satu bilik ngan papa, maka mama ngan rela hati telah mengizinkan papa diurut oleh tukang urut ppuan..nasib umur die dh agak2 tua, so tk kisahla..hahaha..utk org yg tak selesa, ade jek tukang urut lelaki kat cni..=p..nway, ms mama berurut tu Zara tumpang lepak sekaki atas katil mama..so at the end, minah tu yg dh tertidur atas katil urut tu..sian die..penat berjalan siang tadi kat tepi pntai la kot..hehe



Ni Zara mase nk berendam dlm swimming pool hotel


Gmbar terakhir depan bilik..huhu..sedey gile nak checkout..


Tak puas rase berendam dlm swimming pool ni..ape nak buat, percutian sgt terhad..


Gmbar di Green Garden Spa..sementara tgu giliran, kami dihidangkan ngan air yg sedap nih..=)


Smpat pose b4 masuk massage room




Nilaa couple room utk massage tuh..ala2 outdoor gitu..nasib baik ade kain batik diberi utk menutup badan semasa sesi mengurut..so tkdela malu sgt kan..=p


Layan dak kecik minum susu dl b4 massage


After massage, leh mandi kat bathtub yg cntik ni..nasib la ade tirai..klu tak was2 gak nk mandi outdoor mcm tu..hehe


Mama yg kesedapan diurut, Zara plk yg lena tidur atas katil..ekekeke..sian die kepenatan




Selesai mengurut, pihak spa sediakan plak kereta utk hantar kitorang ke airport..mmg ngam2 jekla..smpai airport dkt kol 3pm, smpatla utk urusan check-in sume..kat airport ni kitorng kena caj tax Rp150000 seorang kat imegresen (utk dewasa aje)..so kalau ke cni, silala sparekan duit utk byr tax airport ni k..jgn bagi habis duit tu sume..hehe..nway, flight sume ontime..n alhamdulillah..jam 7petang dh selamat smpai di KLIA..


Smpat snap gmbar patung yg censored ni kat green garden spa tuh..hehe


Mama n Zara tgh tunggu driver hantar ke airport


Zara muka masih lalok lagi..mklumla, kena kejut after mama berurut tadi kan


Gmbar kat airport Denpasar..sementara tgu wktu flight smpai


Utk ilangkan bosan, layan nyanyi2 ngan mama..hehe


Dlm departure hall..ramai gak umat nak balik ke Mesia mase tuh


Bye2x Bali..entah bile dapat jenguk ke sini lagi..huhuhu


Mama n papa dlm flight..Zara masuk2 kapalterbang tros pengsan..hehe


Anak dara yg lena tidur..smpai kapal terbang mendarat baru die terjaga..=p


Sgt2 kebuluran masa nih..mklumla, tk smpat nk lunch b4 naik kapal..habis sume licin sekelip mata..=p


Yeay!! sudah smpai Malaysia..baju Zara dh bertukar sbb die ke'bocoran' kat atas kapat tadi..heheh




TAMAT sudah kisah cuti2 di Bali...=D

10 comments:

Nana said...

wah beznye soping2 eh zara mmg ada bantal busuk ek hehe

Mama_Aqish said...

o...papa zara pun ada gak baju i love bali tu ek...tapi tak pakai sama2 ari tu....bestnyer dapat pi semua tempat...

lily azliyana @ mama zara said...

Nana-haha..mmg die tk leh berpisah lngsung ngn bntal busuk tuh..klu tgk entry dlm blog ni, hmpir sumela ade gmabr bntal busuk tu sekali..=p

mamaAqish- mase pakai hari sebelum tu, baju die tkde lagi..tk dpt cr saiz..tu beli kemudian la tuh..hehe

mama_izz said...

uwaaa... nak gi jugak... bestnyer.. hehe..

Mrs. Adz said...

best2..rasa mcm nak pergi je..zara lak memang sportingkan..sempat lagi nak spa tu..kalau eisya tak tahu la bolh duk diam ke tak..

zety said...

fuuhhh..sonok bace n3 last ni,tibe2 kite pon rase puas gak,massage lagiii,bestnye laaa...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg best!!!sonok bace smua baca n3 bali nih...blh wat rujukan nnt klu nk p sana ... :D

Sedap tgk zara tido...mama kena massage dia yg sedap tido...keletihan sungguh... :)

Sue said...

aduhhh besttnyeee pi massage! murahhh gile pulak tu! hehehhe kesian zara smpai tertido tunggu mama papa ber massage ye??

lily, apakata share info pasal bajet utk holiday kat bali tu? tiket flight, hotel, driver etc etc.... nakgak tau n bole la di bajet2 an nnati

nza said...

alamak dh abis ke??? xpuas lg tgk pic yg cantik2 tu......hu.

mizzyN said...

bagus dah balik malaysia. bila nak umum pemenang cuti2 dunia ko?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016